Lemondott tisztségéről Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos, ezt a 25. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson szerdán Budapesten jelentette be.

Bienerth Gusztáv kijelentette: a turizmus kormányzati átalakítása befejeződött, adott a dinamika és az új feltételrendszer ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. Minden vállalt feladatát teljesítette. Meghatározó korszakot zárt le a kormány, az új struktúra felállt, a többletforrások elosztása megtörtént a négy kiemelt turisztikai célpont részére, és újabbak kialakítását készítik elő. Január elsejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség teljes struktúrája működik, a kormány létrehozta az egyablakos hatékony turizmusigazgatást.

A magyar turizmus évek óta dinamikus növekedést mutat, 2017 kiváló éve lesz a magyar turizmusnak. A következő időszak legfontosabb feladatának a stratégia végrehajtását nevezte. A turisztikai desztinációkat kialakították, de még létre kell hozni a turisztikai brandet (márkát) – sorolta. A minőségi turizmus érdekében a képzés fontossága mellett hangsúlyozta a munkaerő megtartását, a külföldön dolgozók visszacsábítását.

Kiemelte: lényegesen több hazai és uniós forrás áll az ágazat rendelkezésére, a turisztikai célelőirányzat jelentősen megnövekedett, csökkent az áfa. Hangsúlyozta, hogy mennyiségi turizmus helyett minőségire van szükség. Az országban nyáron egy időben rendeznek világraszóló eseményeket, mindez része a kormány által meghirdetett fordulatnak. A minőségre kiváló példa, hogy a Tripadvisor a világ egyik legjobb szállodájává választott egy budapesti hotelt.

Megköszönte az ágazatban dolgozók, a Turisztikai Világszervezet (UNWTO), az Európai Parlament turisztikai albizottságának hatékony együttműködését.

Béke, együttműködés, és biztonság nélkül nincs turizmus, a kormány mindent megtesz a turizmus, mint stratégiai ágazat fellendítése érdekében.

Bienerth Gusztávot január 8-án megválasztották a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökévé.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Kész a helye a százlábú rühellkének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Kész a helye a százlábú rühellkének.
Clavigo
@Hellcat: Megelőztél.. :) :) Felkészül ..Százlábú Récsöl,,,,,oszt jó napot. :) DDDD :)
egyvandor
Csak a "nemzett" vezetheti ezt a pozíciót
namihami
Talált egy jobbanfizető és több ingyennyaralással, potyakirándulással járó ""munkát"".
Itt többet lehet ingyen ""szervezni"" az úszók dolgait.
verőce21
Érdemei elismerése mellett Bienerth Gusztávot január 8-án megválasztották a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökévé. További sikeres pályafutást!
jankó321
@Hellcat: @Clavigo: Megfelelő embert a megfelelő helyre!
Majd két "szoptatás" közben rendbe teszi a turizmust is!
:-)))
karma1
Elvettetek a hsz-emet! Maris megnyilt a sakktablan a szabad ut recsolkenek! Ugyanazt gondoltam, mint Ti, hiszen ki mas is lehetne alkalmas erre a tisztsegre? De o mar nem kormanybiztos lesz, hanem tarcavezeto miniszter... Es meg van 4 kistafirozatlan gyereke orbannak... Akkor mar inkabb a Habsburgok...
sgyuri2003
@karma1: Milyen Habsburgok? Hát te még nem tudod, hogy ők csak az évezredes Orbán Nemzetség egyik labancba baszott mellékágai. Most lehetőséget kapott a Nemzetünk visszatérni a szeretett Orbán nemzetség irányítása , védelme alá.
kisrigó
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal! Ügyes fiú ez az orbán atyuska, tudta, hogy anno kit kell erre a posztra állítani. Olyan embert, aki ért a szóból, amikor beintett a "karmester", hogy menni kell. Guszti bácsi szófogadóan átadta a helyet. Már megkapta a jutalmát!
karma1
@sgyuri2003: Koszi a magyarazatot, mar majdnem eltevelyedtem a sok kutyabor kozott...:o))))))
micfild
@Hellcat: hm-- pont ez jutott eszembe nekem is
micfild
@karma1: A fiacskája- Gazsi gyerek nem nagyon van porondon.. pedig éppen karrierépitő korban van. Valahol valaki azt mondta, hogy Gazsi gyerek nem felel meg apuci szépen felállitott családképének nevezetesen.. 3 gyerek- 3 szoba -4 kerék.. és hogy sohasem fog megfelelni.
karma1
@micfild: Szegeny fiu... Kisebbsegben van a csaladban is, mint ferfi, de az az igazsag, hogy ahol orban a csaladfo, ott mindenkinek kuss. Mondjuk ezt latta otthon...
justhpeter
A százlábú nem lesz politikai szereplő mert annak a megélhetése bizonytalan. Ő az Orbán-Mészáros családi szállodalánc vezetésében kap szerepet.
Jozefina
Azért százlábú, hogy mindenhol ott legyen. A várbeli vendéglátókról sem kell megfeledkezni. A szelleme ott is ott van!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.