Lelassult az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtésének üteme, félő, hogy így nem lesz meg a kellő 138 ezer szignó ahhoz, hogy Budapesten népszavazást kelljen kiírni a kérdésben – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Már nem kell sok, 100 ezer körül lehet az olimpiai aláírásgyűjtés szignóinak számaAz aláírásgyűjtést elkezdő Momentum Mozgalom utoljára múlt vasárnap összesítette a leadott aláírásgyűjtő íveket, akkor 70 ezer szignó volt náluk. Csakhogy az utóbbi pár nap betett a lendületnek: míg kezdetben 8-10 ezer fő írta alá naponta az íveket, a csúszós és jeges napok lecsökkentették a kedvet a felére.

A Magyar Nemzet számításai szerint jelenleg a Momentumnak 90 ezer körül lehet a begyűjtött aláírása, amihez még csatlakozik az LMP által gyűjtött körülbelül 13 ezer szignó. (A Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is gyűjti az aláírásokat, de egyelőre nem tudni, hogy náluk mennyi van.) A népszavazás kiírásához 138 ezer hiteles aláírás kell.

A még visszalévő két hétben (a gyűjtésre 30 nap áll rendelkezésre) a Momentum Mozgalom és az LMP az utcai gyűjtőpontok mellett a piacokra is kitelepül, valamint az aktivisták a külsőbb kerületekben, így Csepelen is feltűnnek például, de a lakásokba is bekopogtatnak majd.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Corvinnál kigyulladt a metró... Özönlenek az aláírók...
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással.

reflektor.blog.hu/2017/02/02/a_corvinnal_kigyulladt_a_metro_ozonlenek_az_alairok
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
A Corvinnál kigyulladt a metró... Özönlenek az aláírók...
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással.

reflektor.blog.hu/2017/02/02/a_corvinnal_kigyulladt_a_metro_ozonlenek_az_alairok
karma1
Minden tiszteletem azoke, akik veszik a faradsagot, es a hidegben fagyoskodva probaljak ervenyre juttatni meg a demokracia halvany erejet...
De van egy olyan erzesem, hogy az lesz a forgatokonyv, amit orban basi mar belengetett: MOST nem mond semmit, valoszinu a habony es a tobbi maffiozo tanacsara hallgatva kivar, meglatja, hogy hany alairas gyulik ossze, es a szamnak megfeleloen fogja eldonteni, mivel tesz majd keresztbe szegeny budapestieknek...
(Nekem azonnal Hamupipoke meseje ugrott be, amikor Pipokenek egesz este lencset, makot, babot kellett valogatnia, mert azt mondta a mostohaja, ha azt kivalogatja, akkor elmehet este a balba. Tudta a ven kurva, hogy ez szinte lehetetlen feladat, de segitettek a madarkak kivalogatni a szemeket, igy a gonosz mostoha csak siman lefujta a balt Hamupipokenek. Pont ennyi - ha nem tobb - szemetseget tetelezek fol errol a pszichopatarol is...)
De mint tudjuk, a mese vegere az egesz csaladot rendesen megszivatta Hamupipoke, en mar csak ebben bizom, meg abban, hogy a kulfoldiek sem fogjak megfelelonek talalni erre a celra Budapestet...:o))))
Sziszifusz
@karma1: 08:27
Abban bízol, hogy: "... a külföldiek sem fogják megfelelőnek találni erre a célra Budapestet..."
Erre meglehet az esély de...!
Szerintem fenn áll a lehetősége a döntéshozók "kézzelfogható" meggyőzésének.
karma1
@Sziszifusz: Igazad van, mert ez is benne van a pakliban, hiszen rengeteg ellophato penz lebeg a maffiozok szeme elott...:o(((
De tudod, ebbe a Platini is belebukott, viszont ettol fuggetlenul meg fogja rendezni Oroszorszag a kovetkezo foci vb-t... Meg voltak ott is kenve az oroszok reszerol. A szocsii olimpia rendezese is orosz korrumpalasra tortent, hiszen semmi teli jellege nincs annak az igazan nyari udulohelynek...A resztvevok megis lenyeltek, nekik nem volt ezzel problemajuk.
nezelodo
Jó lesz ha bőven rátartanak, mert gyanítom, mozgósított a nemzetet egy emberként összefogó dakota, és küldi a híveit elrontott módon aláírni. Nagyon keresni sem kell melyik a rossz, ott a Kubatov lista, kidobja a gép mit kell vizsgálni. Ha ezen is átmegy még meg kell a fidesz választási irodájában küzdeni az odarendelt Kubatov kopaszokkal is. Ha ez is megvan, már okafogyott a dolog, mert Felcsúton lesz az olimpia.
karma1
@nezelodo: Igen, ez a szemetlada olyan tarsasjatekba kenyszeriti bele a polgarokat, aminek a jatekszabalyait csak a jatszma vegen fogja bemutatni...:o((
Hellcat
Remélem tanulnak az mszp hibájából...náluk a fideszes bizottság érvénytelenítette az aláírások tetemes részét szóval szedjenek be jóval a tűréshatáron felül...
Pergető
Rögtön besírok! A csúszós út akadályozza ezt a széles körű népi mozgalmat!
Ekkorát hazudni! Érdektelenségbe fulladt a nagy pofával beharangozott hülyeség, ez a valóság!
Strong
Remélem összejön, és leszavazzuk!

Milyen abszurd lenne: Lenne olimpia, de ha valaki megsérül annak annyi...mert egészségügy nincs...
Vagy van olimpia, de a gyerekeink nem tudnak róla tanulni, mert nincs oktatás...

szóval ezt át kellene gondolni...
nezelodo
@Pergető: Ez majdnem olyan jó, mint amikor a a Hollik azt állította, hogy a közmunka program szívja el a versenyszférából a munkaerőt! Kérdeztem is a vejem, odahagyná-e a programozói munkáját egy huszada fizetésért és az árokpucolásért? Bár gyanakszom, ha egymás közt a gyerekekkel is németül meg angolul beszélnek, bizonyára nem a Rezsiszilárdhoz készülnek megbeszélésre.
Azt is kétlem, hogy a háromszor egy osztályos roma az audiban szerelne össze gépkocsi motorokat.
Pergető
@nezelodo: Humoros. Viszont ez a bohóckodás se kispályás baromság! Mi lennénk az első ország, ahol az olimpiáról népszavazást tartanak!
nezelodo
@Pergető: Szavaztunk mi már 300 forintról, migrákról, majdnem boltzárról, NATO és EU belépésről, esetleg szavazhatunk a sikereinkről is, ha Orbán azt szeretné, ha meg elbukik a szavazásra feldobott álkérdés, akkor is fényes lesz a győzelem, mint legutóbb. Aztán se szeri se száma a retusált vezető fényképével illusztrált önimádó nemzeti konzultációknak, na az volt a humoros, (szerintem röhejes), csak a számla nem, amibe nekünk került.
Pergető
@nezelodo: Felőlem legyen népszavazás, ha megvan a szükséges aláírás, de most komolyan mondom, kételkedek benne, hogy összejön!
nezelodo
@Pergető: Nem vitatom, más kormánypártként "elviselni a népakaratot", és szabályokkal (kopaszokkal) megnehezíteni, és más volt a hatalom megszerzése érdekében parttalanul felhasználni, hülyeségekre szavaztatni az adófizetők pénzén a megvezetett embereket. Remélem ezt érzed azért az elkötelezettséged mellett is. Ez a módszer már rég nem a köz igazi akaratáról szól.
Pergető
@nezelodo: Ezt csinálják, mert megtehetik!
Villon
@nyanya001: Nem olimpia ellenes. Legyünk pontosak. Egyenlőre arról szól az aláírásgyűjtés, hogy népszavazással dőljön el, hogy Budapest pályázzon e, vagy vonja vissza pályázatát.
Villon
@Pergető: Tévedsz. Máshol is tartottak népszavazást. Ne hidd, hogy amiről nem tudsz, az nincs, vagy nem volt.
Béla333
200-ig nem szabad megállni, ismerjük már a Fidesz gépezetet, vagy 50-et így-úgy, de elcsalnak!
Nyugodtan szóljunk a Pesti ismerősöknek, hogy emeljék fel a valagukat!
moareka
Bárgyú jóslatokkal nem kellene az esélyeket rontani...Állítom, hogy ha Magyarország szavazhatna, meg lenne a 65 %, akik nem szeretnék az Olimpiát, sajnos a vidék ebből ki van zárva...Biztos vagyok, hogy meg lesz a kellő mennyiség!!!
nezelodo
@Pergető: "Ezt csinálják, mert megtehetik!" Látod, van amiben egyformán látjuk Orbán kormányát, a gátlástalanság kormányának tartjuk..
Pergető
@nezelodo: Tartsd annak! Viszont a választásokon meglátod, hányan értenek egyet veled! Jelzem, kisebbségben vagytok!
Pergető
@Villon: Kérlek világosíts meg! Hol népszavaztak még olimpia ügyben!
TAdam
@Pergető: Egyet mondok neked rögtön, ami pont a 2024-es olimpiáról szólt és le is szavazták: Hamburg 2015.11.29. Még linket is kapsz lásd kivel van dolgod:
www.statistik-nord.de/wahlen/wahlen-in-hamburg/volksentscheide/2015/
Pergető
@TAdam: Köszönöm Ádám!
Az viszont biztos, hogy ez eddig máshol nem történt meg!
TAdam
@Pergető: Nem tartom számon hányszor volt, hol és mikor, de erre emlékeztem, érd be ennyivel. Itt az ideje hogy Budapest is példát mutasson mint Hamburg, és igenis kérdezzék meg azokat, akik a cehhet állják (sőt akkor már ne csak a fővárosiakat, hanem mindenkit).
Pergető
@TAdam: Ádám!
Kérdezzék! A másik kérdés az, hogy ezzel hányan értenek egyet!
TAdam
@Pergető: Azt csak akkor tudjuk meg ha lement a szavazás. Sőt akkor végre talán azt is megtudhatnánk a népszavazási kampány alatt, hogy pontosan miért is jó nekünk elkölteni minimum 3000milliárdot 3 hét tévézésért.
Pergető
@TAdam: Tudod mit Ádám!
Szavazzunk, de csak akkor, ha a megfelelő létszám összejön! Szerinted van esélye?
TAdam
@Pergető: A jelenlegi kormányt nem érdekli az 50%-os érvényességi küszöb láthattad már. Elég ha 1 szavazattal több érkezik az igenre vagy a nemre. Konkrétan van-e esélye? Persze hogy van, pontosan annyi mint Schrödinger macskájának: 50%. :)
Pergető
@TAdam: Hát egy sötét, fekete szobában egy nem létező macskát üldözni! Tudsz hasonlatot hozni!
Edmond Dantes
Biztos vagyok abban,hogy nem írták alá a lap harmadik oldalát. Így valamennyi érvénytelen lesz,"Pergető" pedig boldog.
TAdam
@Pergető: Rosszul tudod, nem üldözzük a macskát sötét szobákban :) Elmagyarázom: A cica benne van egy dobozban amibe nem látunk bele, és így kell megmondanunk hogy él-e, vagy nem.
Csak a mi dobozunkban most az érvényesség van. Írjuk ki a népszavazást, nyissuk ki a dobozt és megtudjuk a választ.
Pergető
@TAdam: "z az elképzelés, hogy a macska egyszerre élő és holt is, abszurd elképzelés volt, amit nem tudott elfogadni.

A kvantummechanika kísérletileg mégis ezt az eredményt erősíti meg."
TAdam
@Pergető: Látom utánaolvastál, helyes :) Én sem tudom elfogadni ezt az abszurd elképzelést (olimpia), tökéletes az idézet köszönöm.
Pergető
@TAdam: Idézőjelbe tettem.
Nekem tettszik az olimpia. Győzzön a többség!
TAdam
@Pergető: Az idézeteket abba szokták úgyhogy jól csináltad írom is a piros pontot :) Én is szeretem az olimpiát, nézni is szoktam, ugyanúgy ahogy az F1-et is. Utóbbi ráadásul minden évben van itthon, mégsem voltam kint egyszer sem, mert TV-ből izgalmasabb. Ugyanolyan élvezettel fogom nézni az olimpiát bárhol is legyen, mert nem a hely a lényeg, hanem a sportolók teljesítménye. Nem az olimpiát ellenzem, hanem azt hogy mi rendezzük irdatlan összegekből, amit aztán a többség ugyanúgy a tévében fog nézni. Bal-jobb, kisebbség-többség elavult hülyeség. A kisebbség ül a parlamentben, a többség pedig mi magunk vagyunk az istenadta nép. Ilyen értelemben valóban a többség győzzön, a nép akarata, véleménye, legyen az bármilyen is.
verőce21
Az ultrások csak nehogy pofára essenek.
Pergető
@TAdam: Picit még dolgozz ezen az elméleten! Mi vagyunk a többség!
TAdam
@Pergető: Ez nem elmélet "lerajzolom", hogy te is megértsd :D
Nép=10millió fő, Parlamenti képviselők=200 fő
10millió > 200
Nép > Parlamenti képviselők
Remélem a relációs jelet (kacsacsőr :) ) nem kell magyaráznom. Szerinted hogy van, ha nem így?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.