A Facebook-oldalán estek neki Demeter Mártának egykori MSZP-s párttársai. Leginkább amiatt kritizálják a képviselőnőt, aki kedden kilépett az MSZP frakciójából és a pártból is, hogy nem adja vissza parlamenti mandátumát, amelyet az MSZP országos listájáról nyert el. Ám a szocialisták nem tudnak mit tenni jogilag, kénytelenek beletörődni Demeter távozásába – írja az Index.

Egykori párttársai nekiestek Demeter Mártának a kilépése miatt(Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A Magyar Nemzet információi szerint azt elégelte meg, hogy jó néhány szocialista szerinte nem a kormányváltásért dolgozik.

Maga Demeter azt írta ki a Facebookra csütörtök este, hogy „az Orbán-kormány megnyomorította az embereket, azonnali cselekvésre van szükség a kormányváltáshoz!

Független képviselőként ezért fogok továbbra is dolgozni, minden erőmmel. Nem tervezek belépni egyetlen pártba vagy frakcióba sem.

Demeternek emellett van egy sejtelmes üzenete is, miszerint „technikai kérdés a választások előtt, hogy ha ténylegesen látszik majd a társadalmi felhajtóerő, az megfelelő formában tudjon működni”.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Lehet tiltakozni, lehet magyarázni, lehet minket kurva anyázni, de nem az Orbán fizetési listáján képmutatóskodó ellenzék az ellenzék ebben az országban. Az ellenzék az, akit el akarnak hallagattatni mindenáron, akinek beletaposnak a munkájába, akit ellehetetlenítenek,
cseszegetnek, fenyegetnek, lejáratnak. Az az igazi ellenzék, nem az, aki a függöny mögött
összekacsint a nihilistázás koronázatlan királyával. Ez a szégyen. Vigyázzanak is, mert még a
végén belerokkannak a munkába, az meg kinek hiányzik? Amíg ez az ellenzék ellenzéknek nevezi magát, addig a Fidesznek pont annyira lesz érvényes és eredményes a gyűlölet népszavazása, amennyire akarja. És a legdurvább, hogy ez 2018-­ban is pontosan így lesz. Mert ebben az országban egyetlen kisebbségben lévő ellenzék van: a nép, aki négyévente beveszi, hogy van választása."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"Lehet tiltakozni, lehet magyarázni, lehet minket kurva anyázni, de nem az Orbán fizetési listáján képmutatóskodó ellenzék az ellenzék ebben az országban. Az ellenzék az, akit el akarnak hallagattatni mindenáron, akinek beletaposnak a munkájába, akit ellehetetlenítenek,
cseszegetnek, fenyegetnek, lejáratnak. Az az igazi ellenzék, nem az, aki a függöny mögött
összekacsint a nihilistázás koronázatlan királyával. Ez a szégyen. Vigyázzanak is, mert még a
végén belerokkannak a munkába, az meg kinek hiányzik? Amíg ez az ellenzék ellenzéknek nevezi magát, addig a Fidesznek pont annyira lesz érvényes és eredményes a gyűlölet népszavazása, amennyire akarja. És a legdurvább, hogy ez 2018-­ban is pontosan így lesz. Mert ebben az országban egyetlen kisebbségben lévő ellenzék van: a nép, aki négyévente beveszi, hogy van választása."
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/01/19/ebben-az-o...
Azonban tartok tőle, hogy ebben az országban nem csak kormányt, hanem az ellenzéket is le kell váltani ahhoz, hogy változást lehessen elérni. Ehhez hiteles pártra, hiteles emberekre van
szükség. Hiteles pedig nem az, aki soha életében semmit nem csinált azon túl, hogy kijárta az
ovit, az iskolákat és közben még csak véletlenül sem járt olyan megyében, ahol egy ellenzéki,
vagy kormánypárti politikus, vagy politikushoz köthető személy előfordult valaha. Hiteles az,
akiről nem öt év múlva derülnek ki a dolgok, hanem eleve is tudjuk. Még olyasmiket is, amiknek normális országban nem lenne semmi jelentőségük. Mert ez nem egy normális ország. És mert elő fogják ásni. Vagy az egyik vagy a másik oldal, de előássa és akkor fog előállni vele, amikor a legnagyobb kárt tudja okozni. Nem lenne szabad ezt megvárni.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/09/15/hova-van-a...
Hová van az felírva, hogy az adófizetőnek kutya kötelessége eltartani mindenkit, aki csak
politikusnak vallja magát? A Fidesznek szüksége van a parlamenti ellenzékre és viszont. Összefonódnak, összenőttek. A látszat­viták ellenére függnek egymástól, összetartanak, mégpedig saját érdekükben és a választók érdekei ellenére. Háttéralkukkal, színfalak mögötti megállapodásokkal biztosítják a létüket. Osztoznak, a mi pénzünkön. Megegyeznek: aki éppen hatalomba kerül, nem bántja a másikat. Ezért nincs elszámoltatás, csak néhány feláldozható embert hurcolnak meg, mert mégis, fontos a látszat. Hol van az előírva, hogy az országnak el kell tartania a pártokat? Az hová van vésve, hogy kizárólag pártokra lehet szavazni? Miért nem lehet egyes emberekre, szakértőkre? Miért ne állhatna össze egy kormány civil, az adott területhez bizonyítottan értő, megfelelő gyakorlattal és elismertséggel rendelkező emberekből? Miért ne lehetne a minisztériumokat hozzáértőkből felállítani? Ki írta azt elő, hogy a politikai berendezkedés, a választási törvények ilyenek és ezeken változtatni nem lehet? Hozták magukkal a honfoglalók? Egyáltalán, kiről szól ez az ország? Orbánról, Gyurcsányról, Lázárról, Bokros Lajosról, Kósáról, MSZP­-ről, LMP-­ről, Jobbikról, Fideszről, DK­ról? Miért róluk? Miért nem rólunk, polgárokról? El tudjuk mi dönteni, kire akarunk szavazni. Melyik szakemberre. Mellette azt is el tudjuk dönteni, melyik pártnak szeretnénk tagdíjat fizetni. Aztán majd hétvégén, sörözgetés közben jól el tudunk azon vitázni, melyik párt jobb és miért. Tudom persze, hogy a jelenlegi választási rendszerben csak pártra lehet szavazni. Oda se, van itt üres párt. Azt akár értelmes tartalommal is meg lehet tölteni. Támadja is a sáskahad az MKKP-­t. Kár, hogy nem találnak rajtuk fogást a hű szolgák. De legalább dolgoznak a fizetésükért, az is valami."
aremy
@Eladott Ország: makkora cumi lenne ha az mszp alig 6%al kerülne be a 18as parlamentbe no mert rendesen megdolgoznak-megdolgoztak érte.most is azon az egy mandátumon veri a nyálát! levesbe velük!!!
human
Máskor is volt hír, hogy a fideszel együttműködött a helyi mszp szervezet. De Karácsony Gergely is arról mesélt, hogy a fideszesek posztokat osztanak az mszp-sek családtagjainak és cserébe azok nem ugrálnak. Ezért teljesen megértem a kilépését. Talán az időzítés nem volt jó.
not me
Gyűlölöm, amit most leírok, de nem látok más lehetőséget.
Az mszp-nek vége, a többi ellenzéki párt az 1-5 százalékával temető.

orbán is megváltozott - rossz irányba.
Vona Gábor is változik - jó irányba.
Én rájuk fogok szavazni, mert ők az egyetlen esély a kormányváltásra, az elszámoltatásra.

Vona Gábor, a bárkit gyűlölőktől (a sok hulladék mindent gyűlölőktől) szabadulj meg.
Azt észrevetted, hogy nőt a népszerűséged?
Egy új jobboldal...
Bárcsak így lenne, aki képes elmosni a gyalázatot.
N em vagyok jobboldali érzelmű (nem tudok kirekeszteni másokat gyűlölve), de most már tisztán látszik, hogy ti vagytok az egyetlen lehetőség, akik megszabadíthatják ezt az országot a FÉRGEKTŐL.
namihami
@not me: Csak van néhány fekete pötty ezen a nagy pálforduláson.
Ha visszanézel két évtizedet, akkor egy Fidesz-nevű párt a mai elveivel gyökeresen ellentétes dolgokkal kampányolt. Mivel felismerte, hogy ott nincs tere, ezért gyorsan és radikálisan elárulta addigi nézeteit, elveit. És mára látjuk, mi lett belőle.
A Vona is meglátta, hogy ott nem terem babér számára, ezért beindította a ventilátor-akciót. Kérdés, mi lesz a vége, ha kiforr. A baj, hogy ennek az országnak nincs több ideje, pénze és élettere még néhány ilyen ""ventilátorra"".
Az viszont igaz, hogy az ember egyre kevésbé tud választani a ""jobbnál jobb"" változatok között.
huKKK
@not me: 11 57
Azt azért ne tessék elfelejteni, hogy egy adott politikus, ill.egy adott párt többnyire másként viselkedik kormányon, mint ellenzékben.
Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a jelenleginél már csak jobb jöhet.
Ezt az elképzelésünket eddig hány választás támasztotta alá?
Önre szavaznék, de elbizonytalanít, hogy egyfelõl azt állítja, nem tud kirekeszteni másokat gyûlölve, másfelõl viszont olyan jelzõket használ, mint hulladék, férgek.
Mintha csalódottságában engedne a keserûségnek ...
Itt pedig hideg fejre, józanságra lenne inkább szükség.
Szerintem inkább szavazzon rám, eltakarítom ezt a * * * csürhét.
Amit elvettek öntõl, tõlem visszakapja, a rosszaktól visszaveszem és odaadom a jóknak. Bennem megbízhat, mit ígérhetek még magának, mit szeretne hallani?
Csizmás Kond
..nem annak a nyakét kell rágni aki nem adja vissza a mandátumot hanem olyan törvényt kell meghozni ami arra kötelezi...na de ezt ugye senki nem akarja...inkább nyafog.
coni
Nem az a fő kérdés, hogy visszaadja a mandátumát vagy sem, hanem, hogy MIKOR veszik észre a választók, hogy az ellenzék már évek óta NEM ELLENZÉK amikor ez már 2014-ben kiderült?
Jozefina
Van annyi pénz, amiért bárki "kurva" lesz.!!??
Igaz bunkónak azért nem kéne lennie és a mandátumot vissza kéne adnia!!!
r2d2
Az összes komcsi közt neki van a legtöb esze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.