Hivatalos államfőjelölt lehet Majtényi Lászlóból, miután az LMP pénteken jelezte, ők is támogatják az egykori ombudsman jelölését a köztársasági elnöki posztra.

Az LMP elnöksége támogatja Majtényi László államfőjelöltségét, a párt ugyanakkor szívesebben látná, ha az emberek közvetlenül választanák meg a nemzet egységét kifejező köztársasági elnököt

– közölte Schmuck Erzsébet frakcióvezető pénteken sajtótájékoztatón.

Az LMP meggyőződése, hogy független, pártok felett álló, a szakmai munkával tekintélyt kivívó államfőre van szükség, aki méltó módon képviseli a Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László által megalapított hagyományokat

– mondta, hozzátéve: fontosnak tartják, hogy a köztársasági elnök elkötelezett legyen a fenntartható fejlődés és a jövő nemzedékek ügyei iránt, ezért arra kérték az Eötvös Károly Intézet vezetőjét, ezen pontokat is építse be programjába.

Schmuck Erzsébet szavai szerint Áder János a kritériumaiknak nem felelt meg, mert ő „a Fidesz pártkatonája”, és csak szavakban kötelezte el magát a fenntartható fejlődés ügye mellett.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja ezt azzal egészítette ki, hogy

Majtényi László nagy valószínűséggel nem lesz a magyar köztársaság elnöke – jegyezte meg, rámutatva: alternatívát mutatni már önmagában egy értékválasztás.

Az LMP is támogatja Majtényit, bár tudják, hogy nem lesz köztársasági elnök

(Fotó: Beliczay László/MTI)

Az LMP bejelentése – a korábbi ellenzéki közlések fényében – azt jelenti, hogy Majtényi László megkaphatja a jelöléshez szükséges arányú parlamenti képviselői támogatást.

(Forrás: MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Az LMP is támogatja Majtényit, bár tudják, hogy nem lesz köztársasági elnök

tét nélkül könnyű..de legalább lehet mesélni róla.
Eladott Ország
A “Pesti Srácok” mely Orbán Viktor pénzcsapjaira van rákötve, közölte a hírt:
„Soros György és a milliárdos spekuláns pénzcsapjaira rákötött civilek, civil szervezetek bekerültek a nagy összeesküvésbe így a Humán Platform, a Hívatlanul Hálózat, az Átlátszó.hu, a K ­Monitor, a Transparency International, a Political Capital, a Társaság a Szabadságjogokért, Majtényi László és az Eötvös Károly Intézet, a Nyílt Társadalom Intézet, Ferge Zsuzsa, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Gulyás Márton, az Oktatói Hálózat, Magyar Bálint, a Hálózat a Tanszabadságért...stb. A lényeg egyfelől, hogy oda fajultak ezek a szervezetek, hogy Majtényi László személyében már köztársasági elnök­jelöltet is állítottak, másfelől az, hogy a kormánykritikus szervezetek és a kormánykritikus média összefonódik. Egyetlen egy ember van ebben az országban, aki semmire nem reagál, akinek arcizma sem rándul sem az alaptákolmány hetvenkettedik átírásától, sem a sajtószabadság bedarálásától. Ez az egy ember a nem létező köztársaság elnöke: Áder János. Ő aztán nagy ívben tesz mindenre. Nincs szava, nincs véleménye, mondanivalója. Csak az újévi köszöntője biztos, amikor egymáshoz fércelt szóvirágok és hullaszürke szólamok sokaságát szedi
csokorba és önti a nép asztalára. Nesztek, parasztok! A nem létező köztársaság elnöke, akit kizárólag a globális problémák érdekelnek, aki küzd az őserdőkért, a felmelegedés ellen, a mamutok megmentéséért, a pingvinek szexuális szabadságáért és mindenért, amiért nyugodtan küzdhetne greenpeaces aktivistaként ingyen, nem pedig túlfizetett köztársasági elnökként a mi pénzünkből. Áder az az ember, aki ott sincs. Soha, sehol. Semmi mást nem akar, mint megúszni. Erről szól az egész hivatali ideje. A megúszásról. Semmi más nem érdekli a klímavédelmen és a horgászáson kívül, mint az, hogy legyen már túl ezen az elnökösködésen, hadd vonuljon vissza a francba és hadd horgásszon félrészegen reggeltől estig. Élete végéig tartó elnöki fizetéssel, ingyen biztosított rezidenciával,...
wagabund
Az LMP is támogatja Majtényit, bár tudják, hogy nem lesz köztársasági elnök

tét nélkül könnyű..de legalább lehet mesélni róla.
szaboria1
Mivel jelenleg a képviselők zömét a Fidesz-KDNP adja így a 2/3 miatt a második fordulóban már csak a többségi szavazat számít.
Cicamama55
Nekem Majtényi programja nagyon tetszett! Sajnálom, hogy eleve így lenullázták! Minden, csak nem felelős a mai politikusaink zöme! Arra hajaznak csak, hogy nekik a politika legyen a megélhetési forrásuk, nyomják a süketebbnél süketebb, semmitmondó dumájukat, a választókat egyre nagyobb sza..ban hajtják! Mi lesz így Magyarországból?!
Jozefina
Mi lenne ha végre egyszer a fidesz-kdnp-ek nem robot módjára, hanem gondolkodó emberi lényként szavaznának???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.