Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) péntek este válaszolt a gyár 30 ezres ajánlatára. Idén és jövő januártól 40-40 ezer forintos havi alapbéremelést kérnek az Audi-gyártól. Az érdekképviselet – többek között – azt kéri, hogy 2017-ben fejenként évi 600 ezer, 2018-ben pedig 620 ezer forintos béren kívüli juttatásban részesüljenek a gyár dolgozói.

A győri Audi-gyárban már hetek óta tart a bérvita, az AHFSZ a múlt csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a motorgyárban.

A bértárgyalás következő fordulója február 6-án, hétfőn lesz.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@verőce21: Így van, nincs fenntartható fejlődés mivel önálló ipar nincs, csak összeszerelő üzemek, éhbérrel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Lassan az Audi is megérti tovább kell állni kelet felé))))))))))
namihami
Vannak családok, akik csak a béren kivüli juttatás összegéből kénytelenek élni. Majd a románok vagy a szlovákok is megtanulják idővel, hogyan kell Audit összeszerelni.
verőce21
Összeszerelő ország lettünk! Nehéz ám ehhez megfelelő felkészültségű, állandó munkaerőt találni 3 műszakban!
Meg is érdemelnék a bérköveteléseket!
Eladott Ország
A munkaerő elvándorlás megkezdődött egyébként az autóiparból is. Sok munkavállaló Szlovákiába jár át az ottani autógyárakba, ugyanis magasabbak a fizetések és több kedvezményt nyújt a munkáltató. Jelenleg az a helyzet, hogy az uniós fejlesztési források rossz helyre kerülnek. Konkrétan egy kis részét baromságokra költik, nagyobb részét pedig ellopják. Olyan történelmi bűn ez, ami teljes egészében akkor fog látszani, amikor ezek a források elapadnak. Mert az országban nem épülnek gyárak, üzemek, a mezőgazdaság korszerűsítése nem történik meg (a lerablása annál inkább), nem fejlődik az infrastruktúra és még ezer dolog nem történik. Gyakorlatilag saját gazdaságunk nincs. Külföldi bérmunka van. Saját gazdaság nélkül nincs fejlődés, fejlődés nélkül nincs hatékonyság ­növekedés, hatékony és fejlett gazdaság nélkül nincs fizetőképes vásárlóerő és máris ott tartunk, hogy miért keres többet a német pénztáros még 50 év múlva is, mint a magyar.
wagabund
nagyon fut az audi szekere...ezt jól tudják a kizsákmányolt dolgozók is.

az audi fizetni fog.
1magyar
A mercinél 4 műszak van, nem is értem, hogy engedhetik ezt meg? Sosem kell pihenni rendesen egy embernek?
40 évesen meg rokkanjanak meg?
papa.49
@1magyar: Ezek szerint gőzöd nincs hogy a kifejezés mit takar...
A kifejezés azt jelenti folyamatos 3 műszak van, ehhez 4 garnitúra ember kell, mert a naptári napoktól függetlenül 5 nap munka valamelyik műszakban aztán 2 nap pihenő...
Tudod ez már régen is így volt pl. '70 ben a Tisza Cipőgyárban voltam műszakos vill. szerelő folyamatos műszakban, de még a MÁV. nál is talán a mai napig így megy a ,,forda,, így hívták régen a volt kollégáim...
verőce21
@Eladott Ország: (10:46) Egy mondattal, nem keletkezik nálunk fenntartható fejlődés.
Eladott Ország
@verőce21: Így van, nincs fenntartható fejlődés mivel önálló ipar nincs, csak összeszerelő üzemek, éhbérrel.
1magyar
@papa.49: Vigyázz ha felébredsz nehogy bilibe lógjon a kezed!
papa.49
@1magyar: Ugy látom te megint összekeverted ,, vidd ki a bilit, vagy idd ki a bilit,, na veszíts el szépségem én veled mindig normálisan társalogtam ezt elvárom tőled is, mert még ha nő is vagy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.