Mindannyian kaptak a Siemenstől pénzt, miközben tűzközelben voltak a döntéshozataloknál. Összeférhetetlenség gyanújáról is ír a jelentés a Siemens kapcsán. Azt írják, a cégtől 25 millió forintnyi eurót kapott egy Szemi-Soft Bt. nevű vállalkozás, amelynek a tulajdonosa Sz. László. Ám Sz. eközben az Eurometrónak, a beruházás ellenőrző mérnökcégének is tanácsadója volt, és részt vett a közbeszerzési eljárás elbírálásában, valamint a szerződés betartásának vizsgálatában is. kapott pénzt, 16 millió forintot a Siemenstől egy Gantan Kft. nevű cég is, ami formálisan nem összeférhetetlen, de ugyanarra a számlára kérték a pénzt, mint a Szemi-Soft Bt., vagyis kapcsolat mutatható ki Sz. és a Gantannak adott pénz között is. 37 milliót kapott a Merito Consulting, amelynek a tulajdonosa T. István, a MÁV-Start akkori vezérigazgató-helyettese volt, és ilyen minőségében tanácsadóként beleszólása lehetett a 4-es metró ügyébe. A MÁV akkor az Eurometro egyik tulajdonosa volt. 14...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Csakhogy mindenki előtt világos legyen: ezek a pénzek nem a Siemens jótéteményei a magyar döntéshozók felé, hanem ezeket a megvesztegetési pénzeket bekalkulálták a végső árba, mint költséget, így végeredményben közösen fizetjük a kenőpénzeket is!
Ezek a díszpintyek miért nincsenek vagy 10 év után a börtönben? Miért nincs elkobozva a lopott pénz?
Miért nincs Medgyessy a börtönben, ha mint miniszterelnök már 2002-ben tanácsadói szerződést mert kötni az Alstommel? Utána meg nem érti, hogy ezt nem szabadott volna megtennie?!
Telnek-múlnak az évek, ők a lopott pénzből jól elvannak, csak a pofázás megy meg a sz@r passzírozás!
Béla333
2010 utáni Siemens ügyről a cikk nem ír, de ez előttiről annál inkább:

"A jelentés arról is ír, hogy nincs ugyan formális összeférhetetlenség, de "megjegyzendő", hogy a Media Magnet Kft. is kapott 331 millió forintot a Siemenstől. "Ez az a cég, amely annak a politikai pártnak a kampányát csinálta, amely párt döntéshozó helyzetben volt a 4-es metró ügyében" - fogalmaz a jelentés. Arra, hogy a biztosítóberendezéseket beszerelő Siemensnek milyen kampányra volt szüksége 331 millió forintért, nem tudni, és azt sem lehet tudni, egyáltalán teljesült ez a szerződés. A Media Magnet a szocialista Puch László cége.
A Media Magnet korábban a BKV-nál kapott megbízásokat érthetetlenül fölösleges tanulmányokra, valamint felbukkant a neve a Hagyó-per több vallomásában is. Az egyik vádlott lényegében azt állította, hogy három nagy fővárosi közműcég (Főtáv, Vízművek vagy az FKF), valamint a BKV, az MVM vagy az MFB, Puch politikai befolyására, nyomására hirdetett Puch (strómanokon keresztül irányított) cégeinél, a befolyt bevétel egy részét pedig pártfinanszírozásra fordították. Két ilyen céget nevezett meg, az egyik a Media Magnet Kft. volt.

A Media Magnettel kapcsolatban egy másik vádlott azt vallotta, hogy a Hagyó-kabinet egyik tagja szólt neki, hogy ez a cég Puch László érdekeltségébe tartozik, és kb 20 millió forintos megbízást kell szerezni a cégnek. Az összeg nagysága miatt szólt a BKV akkori vezérigazgatójának, aki azt mondta, hogy kössék meg a szerződést."

És Puch még ma is szabadlábon van!
human
Kicsit más téma, de most láttam a tévében. Egy faluban a szegény gyerekeknek mikuláscsomagra szánt 90 ezer forintot sertéshúsra költötték el. Valakik jól laktak belőle, csak nem a gyerekek.
Béla333
@Horizont: 10.57
Az az időpont, hogy mikor jönnek ki az üggyel, az részben nyilván politika. Bár az is tény, hogy néhány hónapja fejezte be az OLAF a vizsgálatot.
DE! Történt bűncselekmény vagy sem?! Ez is talán egy fontos (ha nem a legfontosabb) kérdés!
Erről írogatok már mióta! Mindkét bandát és a sleppjeit is el kell küldeni oda, ahová valók: a történelem szemétdombjára.
Csak előtte számoljanak el az ellopott pénzekkel!
szaboria1
A régi rendszerből jól megmaradt az hogy akiknek munkát adtak a kivitelező cégeknek akkor a nyereség terhére a megrendelőknek jutalmat adtak. Én akkor tudtam meg, hogy ez létezik amikor 1988-ban bevezették az szja. A vezetőknek kellet kiszámolnom a külső helyről kapott jutalom után. Azelőtt ez szépen simán zsebbe ment.
Béla333
@szaboria1: 11.31
A vállalkozó sohasem a saját nyeresége terhére fizeti a kenőpénzt, hanem a megállapodott kenőpénz nagyságával megemeli a vállalási árat.
Vagy ugyanennyivel csökkenti a műszaki tartalmat.
Ő is szeretne keresni az üzleten, nem csak a korrupt, tolvaj megrendelők!
szaboria1
@Béla333: Én a régi időkről írtam akkor még állami cégek voltak.
Eladott Ország
"Kronológia: 1988 Megalakul a Fidesz. Az MSZMP átmenti a pártvagyont az MSZP-­be… Orbán Viktor figyel és tanul. Az MSZP pénztárnoka kezdetben Máté László, 1994-­től Boldvai László, majd 1998-­tól a közelmúltig Puch László. A Fidesz pénztárnoka 1992­-ig Varga Tamás, majd annak – leleplezett bűncselekmények miatti – távozása után Simicska Lajos.
Fiatalabbak még nem tudják, de úgy tartja a szájhagyomány (mivel senki nem szívesen jár bíróságra), hogy a pártok finanszírozása minden bajok eredője. A számukra biztosított költségvetési keret a töredékét sem fedezte/fedezi a működésnek. Ezért aztán – a legendák szerint – a pártok kénytelenek voltak megtalálni az önfenntartás módját. Ebben Puch László, az MSZP pénzügyi zsenije volt az élharcos, az ő legkiválóbb tanítványa pedig Simicska Lajos. Szintén szóbeszéd, miszerint sokáig közösen, hogy úgy mondjam vállt vállhoz vetve dolgoztak, mígnem a tanítvány túlnőtt a mesteren. Maga a technika lényegében egyszerű. Állami vagyonokat „baráti kezekbe” juttatva joggal várható el, hogy a hálás új gazda visszacsorgat némi apanázst a pártkasszába. Főleg, ha folyamatosan kap állami megbízásokat, kedvező lehetőségeket (megkerülve a piaci versenyt), megfelelő, legálisnak tűnő (vagy legálissá tett) támogatásokat, kedvező hiteleket „baráti” bankoktól. A számára biztosított versenyelőny fejében szívesen működik együtt bizonyos alvállalkozókkal, bíz meg ügyvédi irodáktól kezdve piackutató cégeken át a mindenféle kutatásokat és elemzéseket végző társaságokat. Mert az általuk végzett munka mértéke és értéke nehezen mérhető, szemben mondjuk a kapálással, ahol 5 sor bab, az 5 sor bab. Így volt ez a század elején és így volt a Század végén is…A mesemondók szerint így tartják fenn magukat a pártok. Ugyanezen regélők suttognak egy 2000-­ben született megállapodásról, miszerint az épp kormányzó és az ellenzékben lévő legnagyobb két párt az innen­ onnan összecsorgó bevételeken megosztoznak, mégpedig 70-­30% arányban. De persze ez csak városi legenda. Mert ha...
Eladott Ország
folytatás ma, 12:53... ez így lenne, a választások értelmüket vesztenék. Akit kirabolnak, annak mindegy, hogy a rabló szőke, vagy barna. A gonoszabb mesélők azt is suttogják, az egyik párt nemrégiben felrúgta ezt a megállapodást. Ki tudhatja?"
Béla333
Azt nálamnál okosabb jogászok el tudnák mondani, hogy abban az esetben, ha egy párt közpénzeket nyúl le, és ezt rájuk is lehet bizonyítani, akkor azt a pártot fel is lehetne oszlatni.
Elvégre közpénzből léteznek és cserébe közpénzt lopnak iparszerűen! (Mindegyik pártra gondoltam!)
Pártot felszámolni, az érintetteket meg bíróság elé!
Ez az egy a megoldás!
Szerintem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.