A Jobbik nem kíván államfőjelöltet állítani, mert azt szeretné, hogy közvetlenül a magyar emberek dönthessenek arról, ki méltó erre a posztra – mondta Volner János, a Jobbik frakcióvezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Volner János a miniszterelnökre utalva kijelentette: Magyarországon ma csak abból lehet államfőjelölt, "akinek Viktor engedi".

A Jobbik azt szeretné, hogy olyan ember kerülhessen a köztársasági elnöki székbe, aki képes a magyar nemzet egységét megjeleníteni, nem megosztó személyiség és nem köthető egyetlen politikai tömörüléshez sem – magyarázta.

Kiemelte: ezért azt a javaslatot teszi a frakciója tagjainak, hogy ne vegyék fel a szavazólapokat a köztársasági elnök megválasztásakor, ne vegyenek részt abban a színjátékban, amelyben "nyilvánvalóan" az Orbán Viktor által favorizált jelölt nyer.

A Jobbik frakcióvezetője hangsúlyozta: Áder János és Majtényi László teljesen alkalmatlan arra, hogy megjelenítse a nemzet egységét, mindketten megosztó személyiségek és nyilvánvalóan elkötelezettek egy-egy politikai tömörülés mellett, így a Jobbik nem tudja támogatni a megválasztásukat.

Volner János szerint a baloldali pártok vezető politikusai leszámoltak annak az esélyével, hogy 2018-ban le lehessen váltani az Orbán-kormányt, egyetlen fontos céljuk megőrizni vagy elfoglalni vezető pozíciójukat "a baloldalon belüli házi versenyben". Jelenleg egy kormányváltásra képes alternatíva van, a Jobbik – mondta.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy az LMP a "politikai paktumok áldozata lett", egyre inkább elvtelenül viselkedik, "hol a Fidesszel, hol a baloldallal áll össze" különböző ügyekben.

Kérdésre Volner János közölte: fel sem merülhet, hogy a Jobbik a "korrupt baloldallal" összefogjon. A 4-es metró ügyében is az látható, hogy a baloldali gazdasági és politikai érdekszféra szorosan összefonódott a Fideszével – vélte.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Na de Volner úr !, ha nem vesz senki részt az államelnök kinevezésben akkor mégis hogy lesz elnök ...vagy csak egyedül Orbán rendezi majd ?...ugye ezt nem gondolta komolyan ?
...csupa hülyeségekkel traktálnak minden oldalról.
Nessy
Így kell biztosítani Áder győzelmét!
Sanyi2015
Gyakorlatilag Ádert támogatják, mivel ha nem veszik fel a szavazólapot, akkor az első körben simán meglesz a 2/3-os támogatás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.