Ugyanannyival emelte az internet-szolgáltatás díját az egyik hazai netszolgáltató, mint amennyivel csökkent volna a havi számla összege az internet áfájának 27 százalékról 18-ra csökkentése után. A szolgáltató azzal védekezik, hogy stabilabb internetet nyújt és a sávszélességet is növelte.

Január elsejével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, így egyhavi előfizetési díj spórolható meg 2017-ben. A csökkentésnek köszönhetően 13-15 milliárd forint marad a netezők zsebében – ígérte tavaly Deutsch Tamás digitális ügyekben illetékes miniszterelnöki biztos.

Hiába az áfacsökkentés, nem mindenki fizet kevesebbet az internetért

Az átlátszó.hu beszámolója szerint nem feltétlenül csökkennek az árak, a magyar tulajdonban lévő Vértesnet például pontosan annyival emelte január elsejével a szolgáltatási díjat, amennyivel kevesebb kellene fizetni az áfa-csökkentés után.

A díjról szóló vitába hamar beszállt a Vértesnet képviselője is, aki szerint az átlátszó.hu-nak panaszkodó ügyfél a korábbi hetekben levelet kapott a szolgáltatótól, s beleegyezett abba, hogy a netszolgáltatás stabilitása és a sávszélesség húsz százalékos növeléséért cserébe ugyanúgy 4000 forintot fizet havonta, mint az áfa-csökkentés előtt.

Szolgáltatásunk előfizetési díjait stabilan tartjuk, immár nyolc éve. Amikor az ÁFA magasabb lett, mi az emelést nem érvényesítettük előfizetőnk felé, hanem a növekedés mértékével csökkentettük az előfizetések alapdíjait, így az ügyfeleink változatlan díjat fizettek

– írta a Vértesnet képviselője.

(hvg)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem csak az internet árát emelték,attól független,hogy az áfa csökkent.A minimálbér emelése miatt nagyon sok termék ára megemelkedett.A munkaadók vagy úgy próbálják kigazdálkodni a minimál bér kötelező emelését,hogy a dolgozók 8 óra helyett csak 6 órát dolgoznak,vagy úgy,hogy eddig hétvégén is volt munka,most hétvégén már nincs.A másik bevételi forrásuk a cégeik termékének árait emelik.Így lett drágább a liszt( molnárok) a kenyér (pékek) és még ki tudja mi mindennek fog felmenni az ára a minimálbér emelés miatt.magyarul adtunk a szarnak egy pofont.Emelkedett a bérünk,de észre sem lehet majd venni,mert az árak is emelkednek vele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@simmering73: Pedig egy even keresztul, nagyon lassan mondtak es irtak le mindenhol, hogy mindenki megertse, nem lesz gazar emeles! Mi tobb, valami rezsicsokkentest szajkoztak.
Csak a sok birka orbannak hisz meg most is, s nem akar tudomast venni penztarcaja tartalmarol.
Desischado
Mivel fizetni kell a csatornákért, az is itt van, de a furcsa az, hogy ezzel együtt majd ezer ft-al lett drágább a díjcsomag. Hogy a ragya verje ki az összes hazugot! És máshol is tapasztalom a árak növekedését!
vörösbombázó
Ez egy szemfényvesztés. Internetet általában önállóan senki sem rendel. Mindenki csomagot vásárol, Internet TV, telefon , mert úgy olcsóbb. A csomag árak viszont nem fognak változni, így tulajdonképpen a szolgáltatókat jutalmazta a kormány.
aremy
@Desischado: máshol? inkább mindenféle termék esetében.
panellproli
Ez ugyan olyan megtévesztés, mint az összes többi. Semmivel sem nekünk kedveznek, hanem a haveri körnek , akiknek kezében vannak a szolgáltatók. Nem beszélve az adó csökkentésekről, ahol megint csak a haveri kör jár jól, mert nekik van milliárdos nyereségük, nekünk meg a nagy nulla. De a gyerek adókedvezménytől kezdve a többit is sorolhatnám, az egy kulcsos adóig, amit mind magukra szabtak. Még a sokat szidott szőrős talpúaknak is több eszük van, ők meghátrálásra késztették a kormányukat, az adócsaló minisztert börtönbe juttatták. És mi van itt a nagy magyar öntudattal? Kushadás, meg kézcsók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.