A Momentum Mozgalom becslése szerint eddig kb. 110 ezer aláírás gyűlt össze az olimpiáról szóló népszavazás kiírásához, mondta Papp Gergő, a szervezet sajtóreferense az Indexnek.

110 ezer aláírás gyűlt össze az olimpiás népszavazáshoz

A szervezetnek még 11 napja van hátra: február 17-ig kell összegyűjteni a 138 ezer aláírást (a szervezet szempontjából ennél többre van szükség, mivel az összegyűjtött aláírások egy részével várhatóan lesznek problémák). Ezért korábban azt nyilatkozták, hogy 170 ezer aláírással lennének nyugodtak.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Gyerekek, belehúzni, megkeresni a XIII., kerületieket is, akár lakáson!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Gyerekek, belehúzni, megkeresni a XIII., kerületieket is, akár lakáson!
vonotok
Hajrá, mindent bele ! Hiszük megtudjuk csinálni.
karma1
Nagyon remelem, hogy sikerul nekik, huzzanak bele, minden elismeresem az oveke...
De engem meg mindig nyomaszt a foldszintes cezar veszjoslo mondata, hogy majd az alairas osszegyujtese utan nyilatkozik... Van bennem egy olyan, hogy csak arra var, hogy legyen egy szam, amennyi alairas osszegyult, es akkor o visszamenoleg meg ratesz 10 ezer alairast, hogy meg annyival tobb kellene a szavazas kiirasahoz...O nem viszolyog a jatekszabalyok visszamenoleges megvaltoztatasatol sem, vagy eppen visszamenoleges ervenyu torvenyek meghozatalatol sem...
Olyat pedig meg a vilag sem latott (orban mar szamtalanszor meglepte: hozott egy torvenyt, visszamenoleges hatallyal, kirohato utolagos buntetessel. Patkany)
Sziszifusz
Szinte biztosra veszem, hogy az össze gyűjtött aláírások számától függetlenül, az olimpia megrendezéséről nem lesz népszavazás !
Vagy valamilyen trükkel elérik, hogy mégsem gyűlt össze megfelelő mennyiségű érvényes aláírás.
Vagy pedig a vasárnapi bolt zárhoz hasonlóan, visszalépnek az eredeti tervektől és így teszik okafogyottá a népszavazást. Erre kicsi az esély.
Strong
Nem értem, hogy miért csak Bp.
Hiszen a kiadások a teljes államháztartást érintené.
Szerintem úgy még egy 2/3 is összejönne...persze ellene...
Pergető
Változatlanul szkeptikus vagyok! Szerintem nem lesz meg a szükséges mennyiségű aláírás. Ha valamilyen csoda folytán összejön, akkor meg a népszavazást bukják el. Eleve vesztes harcot folytatnak a zsigeri gyűlölködők!
justhpeter
@Pergető: Itt valami hibádzik. Nézzük visszafelé. Ezt a népszavazást nem lehet elbukni, mert országos szinten megvan az ellenzőknek a kétharmad. Maximum elcsalni lehet. A szükségfes mennyiségű aláírás is meglesz.
Pergető
@justhpeter: Olyan bájos, hogy minden bukott szavazás után csalást rikkant az ellenzék. Épp annyi a hiba, hogy nem hogy bizonyítani nem tudják, még azt sem képesek előadni, hogyan csinálnák!
Olimpia ügyben nekem meggyőződésem, hogy a többség olimpia párti! Már tényleg azt kívánom, legyen meg a szükséges mennyiségű aláírás, hogy aztán a zendülők orra alá dörgölhessem a vereségüket!
Sziszifusz
@Pergető: 13:12
Nem tudom hol élsz, de téves a meggyőződésed. A te Orbánista beltenyészetedben lehet, hogy mindenki vakon hisz a vezérnek, de budapestiek több mint 60 %-a olimpia rendezés ellenes. Ezt különböző cégek által végzett közvélemény kutatások is bizonyítják.
Egyébként úgy vélem, hogy a Fidesz nem kockáztathat meg egy számára sikertelen népszavazást, ezért arra nem kerül sor. Azt valamilyen rafinált módszerrel megfúrják. Vagy pedig az olimpia rendezésétől visszalépnek.
TAdam
@Pergető: A '48-as hősök most egyszerre fordultak nyughelyükön ettől a mondatodtól: "legyen meg a szükséges mennyiségű aláírás, hogy aztán a zendülők orra alá dörgölhessem a vereségüket". Ez a probléma ma Magyarországon. Mert aki más véleményen van az már egyből 'zendülő', meg külföldről pénzelt, hazaáruló, amit némely magát felsőbbrendűnek képzelő senki óbégat folyamatosan. Ez aztán egyenlőség és szabadság a javából. Az meg egyenesen testvéries hogy még meg is alázod magyar honfitársad, 'az orra alá dörgölöd' mert már csak ettől áll fel neked a cerka. Szégyellheted magad hőseink előtt és honfitársaid előtt is..
justhpeter
@Pergető: Érdekes emberke vagy ! Nem a Főnököd szaladgálta végig fél Európát egy érvénytelen népszavazást követően, hogy 98% szavazott rá ?
keresztapa
Ez eddig nagyon kevés, ez Budapest teljesítő képessége, a tolvajlás háttérbe szorult de nem kellő mértékben, még a tolvajok vannak a nyerő ágon!
Pergető
@Sziszifusz: Most én is írjak neked liberális beltenyészetről, meg azok vakságáról? Nem teszem. Ezt is megnyerjük, akárhogy is lesz!
Pergető
@TAdam: Akkor csak egy picit gondolkodjunk. Van egy kormány, amit az ellenzék képtelen megdönteni. Ők nyerték meg a választásokat, ergo felhatalmazásuk van az ország vezetésére. Az ellenzék kis csoportocskák egymással is ellenkező töredezett, amorf csoportja. Miért is ők akarják megszabni, hogy lehessen, vagy ne lehessen olimpia? Miért akarnak szavazgatni, ha már van felelős, a többség által választott vezetésünk? Mi írja azt elő, hogy a kormányzást egy bukott politikai csoportocskák laza szövevényének kellene átadni? Én nem ismerek ilyen szabályt!
TAdam
@Pergető: 1. A kormányokat nem az ellenzék dönti meg hanem a nép (szavazással, forradalommal...)
2. Nem emlékszem hogy benne lett volna a választási programban az Olimpia rendezése
3. Ha megválasztunk valakit, az nem tehet meg bármit csak úgy kénye-kedve szerint, erre van a Népszavazás intézménye, sztájk, tüntetés, polgári engedetlenség...
A többit szóra se méltatom mert értelmetlen zagyvaság, csak annyit hogy az általad nevezett "amorf csoportocskák" is magyar emberekből állnak, akiknek szintén van véleményük ahogy neked is. Tartsd tiszteletben ha honfitársaid némelyike élni kíván törvényben rögzített alapjogával!
Pergető
@TAdam: Nem! A kis csoportocskáknak kell tiszteletben tartania többség véleményét!
A szavazáson álla zászló nekik, döntsék meg a Fideszt, ha annyira akarják. A kormány pedig azt tesz, amit akar, mert a választók erre hatalmazták fel. Ha most lenne ellenzék, kompromisszumokat kellene kötni. Most viszont nem kell egyezkedniük, mert akkora felhatalmazást kaptak. Na látod, ezek a tények! Vitázz velül, ha akarsz, de ez van!
TAdam
@Pergető: Ezt meséld el a román embereknek is a szomszédban, akik épp azt a kormányt akarják megbuktatni amelyik azt tette amit akart és minimálisan legalizálta volna a korrupciót. Biztos hazamennének teljes nyugodtsággal ha megtudnák tőled a nagy igazságot, hogy majd 4 év múlva tüntethetnek a szavazatukkal :D
Pergető
@TAdam: Megint nem figyeltél! A románoknál óriási tüntetések vannak. Itt apró csoportocskák pár tucat tüntetővel hőbörögnek! Azért ez nagyon nagy különbség, be kell látnod!
TAdam
@Pergető: Csak számokban van különbség, de nem az elvekben. Érted? Úgy látom nem. Az általad nevezett "apró csoportocskák" is magyar emberekből állnak, akiknek szintén van véleményük ahogy neked is, és nem "hőbörögnek", hanem gyűjtik az aláírásokat, azért, hogy te is szavazhass. Tartsd tiszteletben ha honfitársaid némelyike élni kíván törvényben rögzített alapjogával!
Eladott Ország
Mi kacagunk utoljára ( Ady Endre)

Csitt, kuss, mert háboru lesz,
Így szólanak a belül­háborgóknak
S félek, hogy nyílt tengeren
Megáll a hős, rakétás, büszke csónak,
Mely armadákat elsüllyesztne.
Hát hozzák a háborút,
Hát vigyék el mészárszékre a testünk.
És mégis csak mink vagyunk,
Kik megdöglünk, de kik semmit se vesztünk
S csónakunk dagad Albatrosszá.
Mi parancsolók vagyunk,
Lelkünk redőnye néha leeresztve,
Hős csónakunk néha áll,
De mink fogjuk váratlanul keresztbe
Döntni nagyurak számitását.
Csináljanak háborút,
A mi örök háborunk sokkal készebb.
Nekünk öntik a csodát
Emberei a büszke ember­észnek.
És mi kacagunk utoljára.
Pergető
@TAdam: Akkor csak azt kérdezem, hogy a kvóta népszavazást miért is hazugozta le az ellenzék? Nekik szabad?
Valóban a csoportocskákat támogatók is magyarok, de egy marginális és törpe kisebbség! Itt pedig a mennyiség is számít épp ezért is gyűjtenek aláírásokat!
TAdam
@Pergető: Ha megmondod pontosan mennyi érvényes és érvénytelen aláírás gyűlt össze konkrétan a kvótás NÉPszavazás kérdésének kiírásához, és azt hogy végül a szavazatok mennyivel haladták meg a törvényi érvényességi minimumot a kötelező jogalkotáshoz, akkor meg is válaszoltad a saját kérdésed. Na hajrá! :)
verőce21
Már csak 60-70 ezret kell összegyűjteni! :)
Most jön az aprómunka, a lakótelepek, külvárosi csomópontok.
Pergető
@verőce21: Nekem kétségeim vannak a szükséges aláírások begyűjtésének sikerességéről, de már drukkolok nekik. Szedjék össze a szükséges aláírásokat és a népszavazás után ámuljanak, miért kapnak ki megint! Lesz majd hangoskodás mindenféle csalásról, ármánykodásról, csak megint az lesz, mint eddig, hogy semmit nem tudnak bizonyítani, csak vádaskodnak!
verőce21
@Pergető: Tehát előfordulhat az is, hogy az ellenszélről mondanak negatívat a "zemberek"! :)
Én is drukkolok nekik!
JAJMÁR
@Pergető: @verőce21: “Először figyelembe sem vesznek, aztán nevetnek rajtad, aztán harcolnak ellened, és aztán nyersz.” (Mahatma Gandhi)
JAJMÁR
“Először figyelembe sem vesznek, aztán nevetnek rajtad, aztán harcolnak ellened, és aztán nyersz.” (Mahatma Gandhi)
silber13
@Pergető: Nem neked szól ez a fentebbi idézet, ahhoz nagyon buta vagy
36
@Strong: A vidék, miért nem?! Megírta Mécs János: "istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval, melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket, nem tudom megszokni..."

Hozzám és a családomhoz, ne is jöjjönek vidékre, demokraták-liberálisék, se aláírásért, se szavazatért, mert ott és abban a pillanatban aprítom darabokra, tüzelőnek, a szaros kis pavilonjukat!!! (És nem vagyok egyedül a véleményemmel)
nyanya001
Mocskos szarházi banda !
Közben a bűnözők szabadon garázdálkodnak ezek meg a tisztességes embereket
vegzálják, akik élnek az " alkotmányos " jogaikkal ? ( ez nem alkotmány csak egy ócska fércmű, tákolmány )

www.facebook.com/Fideszfigyelo/photos/a.135312323177618.12073.119056498136534/1540108212698015/?type=3&theater
Edmond Dantes
Maradjunk a száraz tényeknél.Az aláírást nem az olimpia ellen gyűjtik,hanem a népszavazás mellett.Hatalmas különbség.Amit például magának Tarlósnak,Budapest főpolgármesterének kellett volna kezdeményeznie.(Orbánról ennyi tisztességet nem tételezek fel,Tarlósról még elképzelhetőnek tartottam).Csak hát az egyik úr tisztességtelen,a másik meg beszari.Ha majd Budapest népe úgy szavaz,hogy kell ez a főleg politikai célokat szolgáló olimpiai színjáték,akkor majd még dédunokáink is buzgó imádság mellett mondják el szent neveinket,miközben gatyára vetkőznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.