Tavaly október óta 145-en haltak meg kihűlés miatt Magyarországon a Magyar Szociális Fórum szerint (többen, mint tavaly), a legfiatalabb áldozat egy 11 éves és egy 16 évesek volt – olvasható a HírTV cikkében.

A szociális államtitkárságnak nincsenek adatai arról, hányan halnak meg kihűlés miatt egy-egy télen Magyarországon, Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár a következőt nyilatkozta a tévének:

Fontos, hogy ezt meg tudjuk állapítani, hogy valamilyen betegség vagy maga a kihűlés az, ami ide vezetett, ezért munkacsoportot alakítottunk mentők és rendőrség bevonásával, hogy lehet a közvéleményt nem félretájékoztató módon, egyszerűen, objektív számokkal ellátni.

Januárban rendkívül hideg volt, a hőmérséklet többször mínusz 10 fok alá csökkent, volt olyan, hogy a hajléktalanok takarója is kopogósra fagyott.

A Magyar Szociális Fórum szerint tavaly kevesebben fagytak meg.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@nyanya001: Őket már nem is számolják bele, mert ugye így jobb a statisztika, pedig hát szerintem tökmindegy azért fagy meg valaki mert télen is az utcán kell élnie, vagy azért mert nincs pénze hogy vegyen magának tüzelőt, és a saját lakásában fagy meg!!!
A cibereleves csak a propagandát hintette!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Cibereleves basszátok meg a ,,munkacsoportokat,, nem az kell, hanem egy konkrét SZÁM, és NEM A HAZUDOZÁSOTOK, mert nem hisszük el hájfejű szarházi!!!
nyanya001
Egyre többen hűlnek ki a saját lakásukban mert nem telik
fűtésre.
papa.49
@nyanya001: Őket már nem is számolják bele, mert ugye így jobb a statisztika, pedig hát szerintem tökmindegy azért fagy meg valaki mert télen is az utcán kell élnie, vagy azért mert nincs pénze hogy vegyen magának tüzelőt, és a saját lakásában fagy meg!!!
A cibereleves csak a propagandát hintette!!!
szaboria1
Egyszerűen tudna tájékozódni ha az illetékeset kérdezné meg. A mentősöket akik megállapítják a kihűlés miatti halált.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/12/11/a-legtobb-magyar-mintha-nem-europaban-elne/
Czibere Károly, te down kóros anyád majma van még bőr a pofádon objektív számokkal előállni részetekről. Még egy semmiség a végére: de talán jól mutatja a magyar politikában részt vevők viszonyát a valósághoz. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár így kommentálta a Tárki kötetének megjelenését: „A Társadalmi riport 2016 tanulmánykötet kutatási eredményei, elemzései alapvetően megerősítik, hogy az elmúlt években társadalompolitikai fordulat történt, és pozitív változások indultak meg Magyarországon.” Alapvetően meg, Czibere mester, alapvetően. Ha ráérsz, menj már le egyszer Borsodba, testőrök nélkül, állj meg egy falucska központjában, ahol húsz éve, évi háromszázhatvanöt napon át, napi tizenhat órában ácsorognak a pozitív fordulat felzárkózói, és mondd el szép tagoltan, fennhangon, ki vagy és honnan jöttél. Aztán magyarázd el, hogy is gondoltátok.
human
Amiről nincs adat, az nem történt meg. illiberális logika.
panellproli
Mindent meg lehet magyarázni, meg annak az ellenkezőjét is úgy,hogy sok agymosott,elhiggye mind a kettőt aszerint mi a céljuk.
eugen4402
Elég satnya védekezés...Egészséges ember nem létezik, ezért a boncolásnál minden áldozatról megállapítható az exitus beállta után, hogy a halál oka nem kihűlés, hanem ilyen-vagy olyan kórság volt. Éljen a statisztika..!
justhpeter
@Eladott Ország: Olyan szabolcsi, borsodi, nógrádi faluban, ahol csak az önkormányzat a munkáltató és csak közmunka van a falu egy részének, még felelős kormányzati ember egy szál magában nem mert megjelenni. Pedig a már nem is jegyzett és a közmunkába be sem férő munkanélküliek biztosan szívesen elbeszélgetnének velük. A bátorságot pedig primitív, demagóg dumával pótolják minimum 200 kilométerről.
nezelodo
Fijjuk, jó keresztényként nem a hideget,meg más körülményt kell hibáztatni, hanem mindjárt a Jóistent kell okolni, amiért megfagytak, azért meg különösen kárhoztatni kell, hogy titeket a világra segített, és a széllel egy csomóba hordatott össze, mint az utcán a használt papírzsebkendőt.
Eladott Ország
Az állampárt és a seggéből kinőtt, elvileg független állami intézményektől, hogy lehet elvárni az objektív számokat, amikor a létminimum számítást is megszüntettétek, a kormányfelszopó médiumok okádják és dicsőítik a haugságot. Nem, ebben az országban, ahol öt év alatt megduplázódott a nélkülözők/éhezők száma, a tartósan nélkülözőké pedig jelentősen megnövekedett (OECD ­jelentés, nem Századvég), elképzelhetetlen, hogy emberek egyik pillanatról a másikra utcára kerülnek, mert nem tudják fizetni a hiteleiket (Matolcsy bácsi olyan szépen forintosította a devizahiteleket, hogy Vajda Zita 2 milliós fizetése adja a másikat); mert a dolgozói szegénység soha nem látott szinteket ostromol, vagy mert a teljes foglalkoztatottság kellős közepén emberek 40-­45 évesen veszítik el állásukat annak legkisebb reménye nélkül, hogy a közeljövőben el tudjanak újra helyezkedni. Ez mind rablómese, természetesen. Csak azt volna jó tudni, hogy meddig lehet teljes egészében
negligálni a valóságot és ezt az állandó tündérmesét nyomatni.
namihami
Na álljon meg a menet. Nem kell a rémhírterjesztés és a kormány ócsárolása.
Ezek az emberek nem megfagytak, kihűltek és belehaltak. Mindössze annyi történt, hogy mint a fakírok vagy jógik, ideiglenes (igaz, jó hosszú időre) jelleggel lehűtötték a testhőmérsékletüket és leállították a szívműködésüket. Ezek nem megfagytak, meghaltak, csupán egy transzcendentális állapotba kerültek, egyszerűen így vészelik át a fagyokat. Alternatív módon a gyerekek se éheznek, csak próbálnak a fenti állapotba kerülni.
Hasonló teljesítményéért a Houdinit (az is magyar volt) világszerte ünnepelték.
Mert: Magyarország erősödik (és belehal).
cikicakk55
Nagyon jó! Felállítanak egy bizottságot! Megint lesz + 50 állami fizetést ( nem a minimálbárt,Á nehogymá) kapó emberke,akiknek az lesz a dolguk,hogy utána nézzenek,hogy hány ember fagyott meg az idén. Ehhez nem kell bizottság! Én megmondom! Egy sem. Ugyan is a kihűlőfélben lévő ember szervei fokozatosan állnak le.Mivel az agy a központja mindennek,így az agy hal meg utoljára.Természetesen van kivétel,mert egy szívbeteg,ha a kihűlés miatt besűrűsödik a vére,akkor infarktust kap.Mire észre veszik,főleg ha egyedül lakik,akkor már szaga van. Tehát nyugodtan kijelenthetjük,hogy akiket megtaláltak és kopogtatásra fagyottnak tűntek,azok mind agyhalálban,vagy még előtte szívinfarktusban, agyvérzésben, veseelégtelenségben haltak meg. Tehát nem a fagy ölte meg őket,hanem a gyenge szervezetük. Ugye ? A nemzet gázszerelője miért nem juttat nekik cociális alapon egy kis ingyen gázt? A sok milliárdból futná egy kis jótékonykodásra.
Nessy
Ezek az emberek tulajdonképpen saját akaratukból éltek az utcán, illetve a fütetlen lakásban! Mint ahogy a gyermekek sem éheznek, hanem nem kérnek enni,
Azért a KSH-ra és az összes érdekelt intézményre, szervre nézve szomorú, hogy a XXI. század elején egy valid adatot nem képes előállítani!
quadrocopter
Mgyarázkodik a tróger!
Munkacsoportot hoztak létre!

Figyelj barom! Felveszed azt a rohadt telefont, felhívod Pintér Diplomata Táskában 25 Millió Forintos Sándort, és fülébe suttogod, hogy közigazgatási eljárás keretében hány olyan halálesetet vizsgált a rendőrség, amely kihülésnek tudható be, ugyanezt megkérdezed a kórházaktól is, kiegészítve az esetleges alapbetegségek és a kihülés összefüggéseiről, vagy a Balog féle temetkezési emberminisztériumot, ügyelve arra, hogy egy haláleset ne kétszer szerepeljen!

Most pedig küld el nekem az államtitkári fizetésedet, te pöcs!
papa.49
@quadrocopter: Arról szó se lehet, akkor mitől lesz ilyen szépen kigömbölyödött zsíros képű a cibereleves, azért írom ezt mert pont annyit mit az a leves SEMMIT!!!
aremy
munka csoportot alakítottak ez kurvajó csak kihagytátok a katasztrófa védőket meg a hatábazár századot!még jó hogy nem azzal dicsekedett ez a tetű hogy mennyi lett volna ha nincs az a fránya rezsi csökkentés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.