Vizsgálóbizottság felállítását kéri a Fidesz és a Jobbik is a 4-es metró korrupciós ügyével kapcsolatban. A kormánypárt a fővárosi közgyűlést, az ellenzékiek a parlamentet kéri vizsgálatra – írja az inforádió.

A Fidesz kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés állítson fel egy vizsgálóbizottságot a 4-es metró beruházása körüli korrupciós ügyek feltárására – jelentette be Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétvégi sajtótájékoztatóján.

Vizsgálóbizottság alakulhat a négyes metró ügyében

A politikus a rendszerváltás utáni legnagyobb korrupciós ügynek nevezte a metróberuházást az Európai Csalás Elleni Hivatal pénteken nyilvánosságra hozott jelentése alapján.

Kijelenthető, hogy a 4-es metró beruházás körülbelül egyharmadát ellopták és elcsalták. A felelősség egyértelmű: a Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által vezetett szocialista kormányok, illetve a Demszky Gábor által vezetett budapesti szabaddemokrata- szocialista városvezetést terhelik

- fogalmazott Hidvéghi.

A Jobbik vasárnapi sajtótájékoztatóján Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes is azt mondta, ki kell vizsgálni az ügyet, ezért a párt országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az OLAF jelentése miatt.

Bízunk benne, hogy a megfelelő számú aláírás összegyűlik, illetőleg az Országgyűlés úgy fog dönteni, hogy felállítja ezt a vizsgálóbizottságot. Ha ez nem történik meg, akkor azt kell gondolnunk, hogy ez a helyzet jó a kormánypártoknak, és továbbra is ezt a piszkos játékot szeretnék folytatni, és a felelősséget ide-oda passzírozva elérni, hogy se 2010 előtt, se 2010 után ne láthassunk valódi felelősöket

- mondta Staudt.

Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök pénteken elismerte, hogy megkereste őt a 4-es metró és az Alstom-szerződések ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal. Azt mondta azonban, kívül esik minden racionalitáson, hogy rálátása lett volna a szerződés megkötésére, mert rossz viszonyban volt Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökkel és az SZDSZ politikusaival is.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szombati évértékelő beszédében azt mondta, nincs jobboldali, vagy baloldali lopás.

Nincs együttműködés a tolvajokkal. Akkor sem, ha az országot lopják, akkor sem, ha a földet lopják, akkor sem, ha a metró pénzét lopják. Legyenek miniszterelnökök, legyenek városvezetők, legyenek vállalatvezetők. Aki lopott és csalt, annak börtönben a helye, amit meg ellopott, azt visszaveszik

– fogalmazott a DK elnöke.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Szerződéseket és kifizetési papírokat kellene meg vizsgálni.
Kiutalta, és felvette a pénzeket könnyebben meg lenne a korrupt emberek.
adrenalink
Dögöljek meg, ha értem, hogy egy vizsgálóbizottság mennyivel tud eredményesebb lenni egy nagyobb hatáskörrel rendelkező, és már vizsgálódó Főügyészseggel szemben?!
dr. prédikátor
Vajon kikből fog állni a "független" vizsgálóbizottság??,Bizonyára elvhű fütyisz tagokból akik " pártatlan" vizsgálatot végeznek!!!A végén megállapítják hogy csak a fütyisz csürhe nem lopott!!! /eleget///!!!De akkor vajon miből lettek milliárdosok??
human
Egyet is értenék vele, ha nem az lenne a cél, hogy sorra beidézzenek mindenféle politikust, azt is akinek nem volt hozzá köze. Ez olyan, mint a látványos vezetőszáron elvezetés és utána nem történik semmi.
lusta
A gondjaim ott kezdődnek, hogy a jelentésben is megemlített nagy cégek esetében a 2011 óta tartó szügyészségi és rendőrségi aktatologatós időhúzást. A jelentés tanulságos olvasmány és egy kis melóval a nagy része megcáfolható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.