A Budapestet is felölelő központi régióban átlagosan 13 millió forinttal több vagyonnal rendelkezik egy háztartás, mint Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

A KSH 2014 végén végzett kutatása a háztartások pénzügyeit vizsgálta.

A leggazdagabbak nem meglepő módon Közép-Magyarországon, azon belül is a fővárosban éltek, itt a háztartások átlagos nettó vagyona 26,1 millió forint volt, ami a másfélszerese az országos átlagnak. Egy főre vetítve pedig egy fővárosi átlagosan 15,3 millió forintnyi vagyonnal rendelkezik.

Egyetlen ábrán láthatjuk, hol gazdagok és szegények az emberek Magyarországon

Csak Budapestet nézve egy háztartás 27,9 millió forinttal rendelkezett, ami egy főre vetítve 17,3 millió forintot jelentett.

A második leggazdagabb régió Nyugat-Magyarország, itt a háztartások átlagos nettó vagyona körülbelül 20 százalékkal maradt el a közép-magyarországitól, egy főre vetítve pedig 10,4 millió forintot tett ki.

A legszegényebb régió, Észak-Alföld háztartásai átlagosan 10,4 millió forintos, fejenként 5,5 millió forint összegű nettó vagyonnal, a budapesti harmadával rendelkeztek.

(portfolio.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Elég szar ez az ábra! A Dél-Alföldi régió délkeleti része bizony igen lesújtó képet mutat a valóságban. :(((
justhpeter
Az ábra az mutatja amit a gengszterváltás óta a kormányok elértek. Egy régióban szuper, két régió döglődik, a többiben arat a nyomor.
Tekla
Ezt honnan vették? 60 éves vagyok 1000 ft volt a kezdő fizetésem, most 53 ezer a rokkant nyugdíjam. Egész eddigi életemben nem kerestem 16 milló forintott, hogy lehet ekkora vagyona valakinek ? Ha csak nem lopja meg, csapja be a többieket ?
Eladott Ország
"Hogy a térkövekben, Mészáros mangalicáiban és a horthysta várnegyedben fekszik az ország jövője és ez kurvára nincs jól így. Hogy meddig lehet beetetni az emberekkel, hogy nem a saját és a gyerekeik szabadsága, jövője a fontos, hanem ez a zárt, belterjes, leszakadó nemzetiszínű istálló Európa perifériáján. Ahol nélkülözve, szemet lesütve is jó magyarnak lenni. Mert más úgysem maradt, mert mindent elloptak." A regnáló hatalom számára ezek nem témák, lassan egyetlen kihívás van, ami lázba hozza őket: ki tud nagyobb pofátlanságot kitalálni, amit szó nélkül le lehet nyomni az ország torkán, ki tud éktelenebb disznóságra hivatkozva nagyobbat szakítani a közösből. Már a minimális humánumot, a szociális kérdések iránti érzékenységre utaló gesztusokat sem gyakorolják, csak éppen azt nem mondta még valamelyik ügyeletes tahó, hogy aki képes megfagyni, az annyit is ér. Szerintem meg az nem ér még annyit se, aki az elmúlt nyolc év utáni elmúlt nyolc év
történéseinek fényében majd 2018-­ban is azt óbégatja fennhangon: tudja, hogy meglopták,
kizsigerelték, szétverték a jövőjét, de nincs más, akire szavazni lehetne."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.