Januártól kötelező a taxisoknál is az online kassza, emiatt a szakmában nagy a mozgolódás. Az online kasszák fehérítik a szakmát, több társaság munkaerőt toboroz – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Beindult a mozgás a taxisoknál az online kassza miatt

Fotó: MTI/Balázs Attila

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a lapnak elmondta, az új kassza bevezetésével nem lett több vagy kevesebb a taxisok száma, ám azok a vállalkozók, akik eddig bérbe adták autójukat taxizóknak – akik néhány órára voltak bejelentve, de volt, hogy 10 órát vezettek –, azok most kényszervállalkozóként szeretnék látni ezeket a dolgozókat. Ezt az esetleges büntetések és egyéb felelősségek áthárítása miatt tennék a vállalkozók, a munkavállalók pedig ahhoz a társasághoz mennek, ahol jobb feltételeket biztosítanak.

Jelenleg Budapesten a Főtaxi és a Budapest Taxi toboroz embereket, utóbbi 8 évnél fiatalabb autóval és taxis gyakorlattal keres sofőröket.

Azon taxisoknak, akik nem rendelkeznek online kasszával, azoknak számlát kell adniuk minden fuvar után, melyről havonta tételes elszámolást kell kiállítaniuk a NAV felé. 

A hatóság folyamatosan ellenőrzi a fuvarozókat, de egyelőre még nem a büntetés a céljuk, hanem hogy segítsék az új eszköz használatát – olvasható a cikkben.

A City Taxi vezetője a lapnak elmondta, az Uber és más "illegálisan működő szolgáltatók" kiesésével tisztult a piac, több utast tudnak fölvenni a taxisok egy nap.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Nos, ha taxival kell utaznom és számlát kell kapnom, akkor név: Orbán Viktor, cím: Felcsút Rákóczi utca 110, vagy 112...
www.google.hu/maps/@47.4627979,18.5867017,3a,75y,35.71h,87.28t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-_HnxgihvwGCjcY8zuwIZg!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
A 98-ason van házszám...
elnyomott
A taxisok zömének semmi nem jó, ami ellenőrizhető.
Igazi csatlósai a kormánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.