Vádemelési javaslattal zárult a NAV nyomozása egy bűnszervezet tagjai ellen, akik cégcsoportot működtetve elektronikai és háztartási gépek kis- és nagykereskedelmével több mint 2 milliárd forinttal károsították meg a költségvetést. A műszaki cikkeket webáruházakban értékesítették.

A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerint az elkövetők több céget működtettek, hogy a belföldön beszerzett termékeket papíron Szlovákiába utaztassák, és a fizetendő áfát eltitkolják.

Webáruházakat zárt be a NAV, milliárdokat csaltak el

A főszervező férfi által irányított szlovák cég szintén papíron adta tovább az árut a körhöz tartozó magyar bukócégeknek, amelyek adót nem fizettek, sok esetben bevallást sem tettek.

Az így számlázott árukat a bűnszervezet tagjai által vezetett webáruházakban és kiskereskedésekben értékesítették itthon, majd egy kettős számlázási program segítségével az ebből származó bevételek egy részét eltitkolták, így összesen 2,2 milliárd forint adóhiányt okoztak.

A pénzügyi nyomozók 1,6 milliárd forint értékben zárolták az érintett cégek, illetve a gyanúsítottak bankszámláit, követeléseit, ingatlanjait, vagyontárgyait. Az akcióba a végrehajtók is bekapcsolódtak, és biztosították a Csongrád megyei raktár kétmilliárd forintos árukészletét.

Az ügyben bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt 9sszesen 30 gyanúsítottnak kell felelnie. A pénzügyi nyomozók az ötvenezer oldalas nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

(Origo)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@elnyomott: Pedig a NAV vezetése csupa 1 osztályú (bocs. osztályos) szakember. Tálai vezér pedig régi, kipróbált elvtárs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@elnyomott: Így van. Lehetetlenre ne vállalkozzunk.
quadrocopter
A NAV a leghatékonyabb eszköze a konkurencia-bosszúnak, akár pártszmpátia alapon is!
Bunkósbot!
vitriol
A nav egy impotens társaság, és amikor erre a kormánytagok maguk is rájöttek, akkor gyanúsítottként megnevezték Horváth Andrást
Desischado
Érdekelne, hogy endy vaynát például mikor tartóztatják le adócsalás miatt?
aremy
@Desischado: neki nincs bevétele a kaszinókból mutass egy online számlát.
Equus
@elnyomott: arra még Jacques Cousteau sem lenne képes

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.