Vádat emelt a fővárosi Főügyészség az OLAF feljelentése nyomán egy 770 milliós költségvetési csalás miatt.

A főszereplő nyomdaipari cég vezetője 2005-2010. között összesen négy – technológiai korszerűsítésre kiírt – uniós pályázatra nyújtott be támogatási kérelmet papírzacskó gyártó gépek beszerzésére. Nyert is, összesen 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott (630 millió forintot az uniótól, csaknem 140 millió forintot a magyar költségvetésből).

Újabb csalás miatt emelt vádat az OLAF: 770 milliót vett fel új gépekre, de csak átfestette a régieket

Az ügyvezetőnek esze ágában sem volt új gépsorokat beszerezni, hamis árajánlatot, vállalkozási szerződést, számlát, átadás-átvételi jegyzőkönyvet adott be az elszámoláskor. Amikor ellenőrizni jöttek, az évek óta használt gépsoron a nagyon használtnak látszó alkatrészeket kicseréltette és a gépeket átfestette, még hamis azonosítótáblákat is rakatott az eszközökre.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2011 szeptemberében kezdeményezett vizsgálatot a cégcsoport tevékenységével, különösen a nevükben benyújtott pályázatokkal kapcsolatban, megállapításait pedig megküldte a Legfőbb Ügyészségnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által lefolytatott nyomozás eredményeként a Fővárosi Főügyészség az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. Most, 2017-ben.

(444)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Lázár János vezette Miniszterelnökség dolgozóinak büntetőjogi felelősség terhe mellett azonnal jelezniük kel(lene), ha korrupciógyanús ügyről értesülnek, az Öveges-programnál senki nem tapasztalt szabálytalanságot. Csak azután indult az ügyben belső vizsgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi), hogy az LMP bevitte az ügyet az Országgyűlésbe, és nagy sajtónyilvánosságot kapott. Ezek után nem csodálkozom az átfestett nyomdaipari gépeken, ahol még az OLAF csalás elleni pénzét is ellopták. Ilyen ez a rohadt, klepokrata rezsim.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Fővárosi ügyészség foglalkozik vele? Ilyenről ugyanabban az időszakban egy győri baráti cégről károgtak. Vagy van másik, ebben a cirkuszban is?
Desischado
@papa.49: Az biztos! polt pétör vezetése alatt? Kizárt!
aremy
@Desischado: ha csókos az általunk ismeretlen.
lampa laz
Szenzációs és a többi hol van, mert ez nem egyedi eset. Ha minden pályázati pénzt megkapargatnának soknál rájönnének, hogy csak festékre költöttek, a többi pénzt a család életszínvonalának javítására fordították.
kemeati
@lampa laz: Nem furcsa még csak 1 milliárd sincs.Gázszerelő naponta 600 millió közbeszerzést nyer el
lampa laz
@kemeati: és 4,5milliót keres óránként, na ilyen garantált bérminimum kellene a többi szakmunkásnak is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél