Ezelőtt 7 évvel vittek be a rendőrségre egy hét hónapos terhes nőt, akit gyanúsítottként akartak kihallgatni, azonban nappal nem érték el – írja a hvg.

Ezért éjjel intézkedett a rendőrség, a budapesti nőt éjjel kettőre beszállították a rendőrségre, azonban csak reggel 8-kor kezdték kihallgatni. A kihallgatáson gyorsan tisztázta magát, a nyomozást később meg is szüntették ellene.

Félmilliós kártérítést kapott a terhes nő, akit egész éjjel benn tartottak a rendőrségen

Az eljárás során több szabálytalanságot is elkövettek: egyrészt a nő ruházatát egy zárt helyiség helyett az előállító körlet folyosóján vizsgálták át, a nőt nem vizsgálta meg orvos, mielőtt az előállító helyiségbe vitték, és a zárka is nagyon rossz állapotban volt – írta közleményében a nőt képviselő Helsinki Bizottság.

A nő panaszt tett, de a rendőrség csak azt ismerte el, indokolatlanul hosszú volt az előállítás ideje. A nő erre vitte az ügyet, a Kúrián a rendőrség már elismerte azt is, meg kellett volna vizsgálni őt, a folyosói vizsgálat pedig sértette az emberi méltóságát.

A nő ezt követően indított kártérítési pert indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellen, a bíróság végül első fokon 500 ezer forintos kártérítést ítélt meg neki a túl hosszú előállítás és a ruházatátvizsgálás körülményei miatt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ez csak első fok..kiderül a tévedés, másodfokon már a nő fog fizetni.
ágimami
Hát, csak gratulálni tudok!!! Ehhez kellett 7 év??? Nem igaz, mi folyik ebben az országban! UNDORÍTÓ!!!
Ártatlanul hurcolnak meg egy terhes nőt, de a végén majd kiderítik, (hisz ez még csak az első fok!) hogy mégis csak jogszerű volt az eljárás!!
quadrocopter
Megmondtam, a pártpintérségben soha ne bízz! Annyi jogsértés még nem törtpnt a 27 év alatt, minbt amennyit az utolsó 7 évben elkövetett a "szolgálunk és vétünk!"
Közpénzből simán kiteszik a lét, felelőségre vonás sehol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.