Egy óbudai székhelyű álbrókercég lassan egy éve nem fizette ki mintegy 200 ügyfelét, a követelés elérheti a tízmilliárd forintot is – olvasható a Blikk cikkében. 

Az egyik pórul járt ügyfél a lapnak elmondta, 2014-ben 40 százalékos éves kamatot írtak a kölcsönszerződésbe, és rendszeresen kapott kimutatást arról, hogyan fial a pénze. 2016 februárjában az ügyfél jelezte, hogy márciusban lejár a futamidő, és kivenné a pénzét, de először nem nagyon reagáltak a megkeresésére a cégtől, és azóta is csak hitegetik, hogy odaadják a pénzét.

A károsultak egy csoportja csalás miatt feljelentést tett a rendőrségen, azonban a hatóság nem rendelt el nyomozást a Blikk értesülései szerint, noha azt megállapították, hogy a cég nem fizette vissza az ügyfelek pénzét. A III. kerületi Rendőrkapitányság polgári peres eljárást javasolt a károsultaknak.

A Magyar Nemzeti Bank azonban piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett a cég ellen, mivel a társaság nem rendelkezik az MNB pénzügyi tevékenység folytatását engedélyező felhatalmazásával.

A cég egyébként most is működik, borsos árakon kínálnak bróker-tanfolyamokat, ám a károsult ügyfeleket azóta is hitegetik. Legutóbb épp hétfőn kaptak az ügyvezetőtől egy sms-t, amelyben az ügyvéd betegségére hivatkozott. Az ügyvezető ugyanakkor a Blikknek letagadta magát, mondván, ő nem is dolgozik a cégnél.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
40%-os kamat? Ennyi ésszel, hogy lehet valakinek ennyi felesleges pénze?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Vessetek meg érte, de kimondom, megérdemlik, hogy a pénzük--hussss.
Aki olyan hülye, hogy a mai világban beszop egy 40, NEGYVEN százalékos kamatigéretet, na az vagy hülye vagy tolvaj-rabló kooperáció. Mindkét esetben megérdemli, nem tudom sajnálni a buktája miatt.
És most tüntetni fognak az MNB előtt, hogy a mi adónkból kárpótolják őket. Lásd pl. Questor.
Egyetlen ilyen gárdának se adnék egy büdös vasat se. Aki hülye, haljon meg. (vagy bele)
coni
"2014-ben 40 százalékos éves kamatot írtak a kölcsönszerződésbe"
Nincs mit csodálkozni, ha ebben az országban aratnak a csalók, nem csak a brókerek, hanem a politikusok is.
Apatszerek
@namihami: Teljes az indoklás, a pénz ami kamatra van betéve, az csak lopott lehet, adózó munkából nem tesznek be 40 % kamatra! Ami létezhetetlen!
Fradigege
A kócosszemű matolcsy gyurika MNB-je a ludas. Ő az ellenőrzőszerv. Őket kellene megrángatni.
justhpeter
Honnan volt a pénz ? Mert, hogy nem munkából, az tuti. Ha normális forrásból származó pénzét az ügyfél betette 40%-os kamatra, akkor orvoshoz forduljon, ne panaszkodjon.
kukac50
Ez a Fidesz politikusok taktikája, elvenni a pénzt amit csak lehet a hiszékeny emberektől!
Miért nem tesznek annak érdekében,hogy a tőkét megkapják mindet? Nem csak itt minden pénzintézetnél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.