Lánczi Tamás lett a Figyelő új főszerkesztője, a lap megújítására néhány hete létrehozott szerkesztőbizottság megbízatása pedig lejárt. Az üzleti hetilaptól a múlt héten távozott a korábbi főszerkesztő Lambert Gábor.

Már el is készítette a Figyelő vizuális és strukturális átalakítására vonatkozó javaslatait a lap új tulajdonosa, Schmidt Mária által január végén kinevezett háromfős szerkesztőbizottság. A lap internetes oldalán megjelent közlemény szerint a koncepciót a kiadvány munkatársai megvitatták és módosított formában elfogadták.

A megújulás az online és a print verziót egyaránt érinti. A szerkesztőbizottság ezzel a feladatát elvégezte és megbízatása lejárt. Tegnaptól a lap főszerkesztői feladatait Lánczi Tamás látja el, aki eddig a szerkesztőbizottság elnöke volt.

A változásról szóló közlemény érdekessége, hogy a szerkesztőség nevében Lánczi Tamás mellett Kamasz Melinda, a hetilap főszerkesztő-helyettese és Brückner Gergely, a lap meghatározó újságírója is aláírta, akiről korábban azt lehetett hallani, hogy távozik a kiadványtól. A 24.hu megkereste Brückner Gergelyt az ügy kapcsán, feltéve neki a kérdést, hogy az aláírás azt jelenti-e, hogy mégis marad a lapnál. Brückner pozitív fejleményként értékelte a szerkesztőbizottság feloszlatását, viszont az nem derült ki egyértelműen, hogy milyen lesz a kapcsolata a jövőben a lappal.

A Figyelő korábbi főszerkesztője, Lambert Gábor a múlt héten távozott közös megegyezéssel, miután úgy nyilatkozott, hogy nem találta helyét az új struktúrában.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hány milliárdot kaptál a figyelésért te ge*i !
namihami
Ejnye-ejnye, te kis álláshalmozó. Hát még hány helyről kellene egy kis fizetést lehúzni?
Gondolom, a tizediknél már gyertyát gyújtasz és tortát szeletelsz majd?
colibri
Fut a szekér a láncziknak...reméljük, már nem sokáig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.