Tamás Gáspár Miklós aktuális publicisztikájában a hvg.hu-n a jobboldali értelmiségieket szólította meg. A cikk kapcsán kért interjút a filozófustól a Magyar Nemzet. Az interjú elején kifejti, hogy attól fél, nem egy békés átmenet vár Magyarországra, hanem egy olyan őrült, mocskos zűrzavar, mint Romániára. A szomszédainknál zajló kormányellenes tüntetéssorozatban nem a „népet” látja az erdélyi származású filozófus, hanem az elnöki hivatalt, a titkosszolgálatot és a különleges ügyészséget, amely át akarja venni a hatalmat

Azt mondja, azért fordult a jobboldalhoz, mert Magyarországon nincs tettre kész ellenzék, ezért óriási felelősség nehezedik azokra a konzervatív jobboldaliakra és értelmiségiekre, akik elgondolkodhatnának azon, hogy hogyan lehetne a rendszer keretein belüli túlkapásokat megszüntetni vagy megreformálni.

„Mert ami történik, annyira ütközik az elemi igazságérzettel, hogy ezt ez a nép nem fogja eltűrni sokáig. Ha egyszer valamilyen más okból elkeseredik, és föllázad, abból nagyon nagy bajok lesznek.”

Mint mondja, szerinte tiszta véletlen, hogy nem robbant ki botrány abból, hogy a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozata szerint 700 ezer forintos vagyona van, miközben mindenki tudja, hogy közvetve több száz milliárdos vagyon fölött rendelkezik.

 „Az, hogy unfair módon mentek korábban is a közbeszerzések – semmi kétség. A közvélemény egységesen rablóbandának tekinti a gazdasági elitet. A korábbi kormányok alatt történtek inkább a klasszikus lopás kategóriájába tartoztak, most másról van szó. Lánczi Andrásnak igaza van, hogy most nem korrupcióról, hanem állampolitikáról van szó.”

TGM szerint egy nagyon fontos dolog hiányzik ahhoz, hogy egy valóban konzervatív országról beszéljünk, méghozzá: a tisztelet.

„Szó sincs arról, hogy itt megsüvegelik az ország vezetőit. Magyarországon az emberek azt gondolják a vezetőikről, hogy szarháziak.”

Szerinte Orbán Viktor, mivel okos ember, észbe kapna ha a jobboldalon megálljt parancsolnának neki. Ha pedig sikerül meneszteni, akkor figyelni kell arra,hogy ne egy nála rosszabb vezető legyen, mert Orbán Viktor nem a legrosszabb a mai vezetőgarnitúrában – véli TGM.

A kormány figyelmeztetésére még hozzátette:

„...mindenki gondoljon arra: amikor 1989. december 22-én az emberek kimentek az utcára, „Éljen Nicolae Ceausescu!” tábla volt a kezükben és ezt is skandálták először. Majd valaki elkiáltotta magát, hogy „Le vele!”. Előbb zavart csönd, majd mindenki ezt kezdte el kiabálni, és Ceausescunak helikopterrel kellett menekülnie.”

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Itt rend is csak azután lesz, ha végre meglépjük!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Itt rend is csak azután lesz, ha végre meglépjük!!!
Sanyi2015
@papa.49: vagy még nagyobb káosz és gondok...
aremy
@Sanyi2015: az a vele járója mert olyan könnyen nem fog menni.
human
Én ettől nem tartanék, mert ez lesz az egyetlen járható út.
adrenalink
@papa.49: Na, akkor lesz csak igazi katyvasz! Jönnek a kis "Messiások" /Botka, Gyurcsány, Bokros, Juhász Péter, Momentum, LMP, meg a jó ég tudja még kicsodák/ akik külön-külön azt hiszik, hogy náluk van a bölcsek köve, mi meg csak pisloghatunk...
Eladott Ország
ellenszel.hu/2017/01/29/diktaturat-valasztassal-eltorolni-nem-lehet-nagyon-erosen-beszoltak-orbaneknak/
“Diktatúrát választással eltörölni nem lehet” “Van egy álmom…” – mondta Martin Luther King 1963-ban 250 000 ember előtt 1963 augusztus 28-án a washingtoni Lincoln- emlékműnél tartott beszédében, a faji diszkrimináció ellen. Most közeledve 2018-hoz, a társadalmat akarják kényszeríteni arra, hogy kövesse a példájukat, legyen elárulója a demokráciának, és tegye oda a választó az x-ét, így örök életre bebetonozva Orbán diktatúráját. Nincs más utunk, mint kényszeríteni a hatalmat, és az ehhez asszisztáló pártokat, hogy térjenek vissza a tisztesség útjára. Diktatúrát választással eltörölni nem lehet! Ehhez kell legalább 250 000-es tömeg, és valaki, aki kimondja hogy “van egy álmom”!
JAJMÁR
Szerintem TGM eléggé reálisan látja a jelent és vizionálja a jövőt :(
Nincs más kiút.
nyanya001
TGM eddig hol a 3,14csába voltál meg hozzád hasonló értelmiségiek ?
Kussoltok a végsőkig ?
Rohadjatok meg !
Ennyit már a pór nép is tud nélküled is te f**szjankó
Fradigege
TGM! Brutális és véres leszámolás lesz. A macit széttépik a mókusok.
Béla333
@Eladott Ország: 11.50
Bár látom hogy idéztél, de egyetértek az írással.
Március 15 már nincs is olyan távol!
Szeretnék a 250.000 tüntető egyike lenni!
papa.49
@adrenalink: Szerintem meg nem lesz ezek közül jelentkező, mert úgy kell kezdeni, hogy a főkolomposokat rövid úton likvidálni, a kisebb szarjankók meg meghúzzák magukat, és mihelyt látható lesz hogy a balfaszságnak véres következménye van!!! Nem lesz jelentkező a mostani garnitúrából, mert kevés kivétellel mind gyáva ...
simmering73
Ha olyan őrült zűrzavar kell ahhoz, hogy lerázza magáról a diktatúra egyre szorítóbb bilincsét ez az ország és visszatérjen a demokráciához, akkor őrült zűrzavar lesz. Spontán fog kibontakozni és el fogja söpörni az egész politikai mocskot, mint a jeges árvíz. Ehhez nem kell Nostradamusnak lenni.
papa.49
@simmering73: Egyezik a véleményünk, még annyit tennék hozzá, sokan meg fognak halni azok közül akik elkezdik a lázadást, mert kétségünk se lehet ez a koszos bagázs bele fog lövetni a tömegbe!!!
Pergető
Mondjuk attól én is tartok, ha TGM kiáll vakogni a kormány ellen, lehet meglincselik!
Eladott Ország
@papa.49: Sajnos ezek a szarháziak már annyit loptak, hogy igen fájdalmas lesz megválni a milliárdjaiktól és nincs kizárva a fegyveres erőszak. De mégis mindent meg kell tenni, hogy eltakarodjanak a közéletből és börtönbe kerüljenek!
Eladott Ország
@Béla333: Most már eljött az ideje a számonkérésnek!!
justhpeter
Az elsőnek, aki itt fegyverhez nyúl, igen gyorsnak kell lennie, mert az az élete utolsó másodperce lesz.
papa.49
@Eladott Ország: Ezt én szinte biztosra veszem, hiszen a gerinctelen szarember még veszíteni se tud, foggal, körömmel ragaszkodik a rabolt értékekhez, és a mai vezetői garnitúra minden tagjára igaz ez a megállapítás!!!
Pergető
Liberáliséknak attól áll fel, ha itt lehetne egy fegyveres konfliktus és ők terrorirzálhatnák a többséget, mint Kun Béla és Rákosi idejében!
Elszomorítom őket, mert ha fegyvert ragadnak, ott lesznek a szálkeresztben mindannyian! Na így lázadjanak!
RonaGyuri
az őrült zűrzavar az a Gazsi fejében van!
Reggel ezt írtam róla:

Jaj Gazsi ez még tőled is sok(k)

A derék TGM interjút adott az mno.hu-nak

„TGM a jobboldal felelősségéről” címmel adja közre a portál a derék Kósa András által készített interjút.
Ahogy kedves szokásom nem mojolok sokat – pedig lenne mit – csupán egy elképesztően buta kijelentésére hívom fel a figyelmet: „óriási felelősség nehezedik azokra a konzervatív jobboldaliakra és értelmiségiekre, akik elgondolkodhatnának azon, hogy hogyan lehetne a rendszer keretein belül az excesszusokat (túlkapás – a szerk.) megszüntetni vagy megreformálni. Mert ami történik, annyira ütközik az elemi igazságérzettel, hogy ezt ez a nép nem fogja eltűrni sokáig.”! =)) Ezek a birkák??? Na persze ez a megreformálás sem egy piskóta főleg tőled!
nyanya001
@papa.49: 89 ben a románok is meglehetősen megvoltak félemlítve Csau által
neki is volt magánhadserege, viszont egy emberként fogtak össze a románok
a hiába volt beépítve a fogába a nyomkövető, a végeredményt tudjuk ,
a napjainkban zajló események is azt mutatják, vagy összefog a nép
és elkergeti a rohadt csirkefogó korrupt kormányt, vagy végleg belesüllyed a
posványba de akkor meg is érdemli a sorsát.
Persze nem a TGM félékből lesznek a forradalmárok.
adrenalink
@papa.49: 12:40-re Akkor majd jönnek az új szerencselovagok! A baloldal 20 év alatt képtelen volt egy versenyképes miniszterelnököt felépíteni...
papa.49
@adrenalink: Igen ez az igazi veszély, hogy nincs egy igazi vezető, aki nem sáros egyik irányba se, de talán ha rendes tisztogatás lesz a ,,szerencselovagok,, nem mernek előjönni...
quadrocopter
Legyen igazad, T.G.M.! Demokratikus eszözökkel a mocskos aljas rezsimet nem lehet leváltani, csak kajakkal!
adrenalink
@papa.49: Nincsenek illúzióim! Ami 20 év alatt nem sikerült, 1 év alatt kivitelezhetetlen./szvsz/
papa.49
@adrenalink: Sajnos igazat kell adjak neked...
Odáig menne a dolog, hogy elzavarjuk a mai urakat, ne de utána ki venné át a kormányrudat!!!
adrenalink
@papa.49: Sokan már 10-11 évvel ezelőtt is figyelmeztettek, hogy az "orbán takarodj!" kevés lesz, a hogyan továbbot kellene hangsúlyozni. Ez viszont azóta is elmarad. Mert nekem egyáltalán nem hiteles az, hogy elszámoltatjuk /az elmúltnyócévben sem jutottak semmire/, börtönbe velük /Pottypeti
adrenalink
@adrenalink: lemaradt: Pottypeti jól be van betonozva.
moareka
A nagyon lenézett románoknak sokkal nagyobb az önérzetük, mint a mi berzenkedő ellenzékünknek...sajnos...
Béla333
@moareka: 19.49
Bocs, de nemcsak az ellenzéki alakulatokkal van baj itt Magyarországon, hanem velünk is, választókkal!
Arra képtelenek vagyunk, hogy egy jó kis 200 ezres tüntető összejöjjön egyszer.
Mindenki csak a másikra vár, miközben szóban nagyon forradalmár! Ez már nagyon megy!
Én kint leszek március 15-én, még nem tudom melyik, de valamelyik ellenzéki tüntetésen.
Szeretnék vagy 200 ezer embert látni magam körül!
moareka
@Béla333: Maximálisan igazad van, én ugyan így gondolkozom, és hiányolom, hogy mi nem tudunk megmozdulni. Én is voltam, és leszek tüntetésen, függetlenül attól, hogy vidéki vagyok.Nem csak erről szól a történet, hanem a választásokon való megjelenésről is...
Béla333
@moareka: 20.10
Én is "vidéki" vagyok, igaz nem nagyon messze Bp.-től.
Jó lenne minél többen mennénk fel a Bp.-i márc.15-i ellenzéki tüntetésekre, mert ezek a Pestiek nem tudnak összehozni egy többszázezres csapatot.
Ezt kellene most megszervezni, vidékről telekocsikkal, buszokkal, Pesten egy egytálételt biztosítani nekik, stb.. Ez lenne most a pátjaink dolga szerintem!
Béla333
@Mirabilis: 20.23
Mert vér nélkül ez nem szokott menni!
Borsodi
Elvégre most nekünk van egy Caucsescunk már normális lenne követni a Románokat,addig még el nem fogy a Magyar.
Béla333
@Mirabilis: 20.56
Lehet hogy nincs vér a romániai tüntetésen, de egy többszázezres tüntetésen elég egy kis szikra az elégedetlen tömegben, hogy elfajuljanak a dolgok! (Lásd még '56 története!)
Béla333
@Mirabilis: 21.09
Olvasd el a 12.23-as, a 20.01-es és a 20.21-es beírásomat ehhez a cikkhez.
De ha nem olvasod el, akkor a rövid válaszom: de!
Béla333
@Mirabilis: 21.23
Ne kötözködj!
A 20.23-as beírásodban nyilván TGM-től kérdezed: "Miért fél ettől? "
Erre válaszoltam, hogy nyilván azért, mert erőszakossá válhat az emberek százezres tüntetése az elégedetlenség miatt.
De ne ragozzuk!
mégállnekem
Nem lesz itt semmilyen "banzáj", mire ez bekövetkezne, annyira megfog erősödni karhatalmilag, hogy esélye sem lesz a népnek...az sem véletlen, hogy katonaságot akar...elszaladt a lehetőség és ez köszönhető az összes ellenzéki vezérnek, mind a fenébe kellene zavarni...
idppp
@JAJMÁR: Tamás G. M. nagy geci, az volt világéletében! Ne itt kavarja a szart, húzzon haza a picsába Romániába! Még Orbánnak is nyal ez retek, de ez nem meglepő az ilyen mocsoktól!
kukac50
Most még csak kér a Nép,de hamarosan nem kér, követel! Nem tűr sokáig a Magyar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.