A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke felszólította a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület képviselőit, ne zaklassák a gyászoló családokat és töröljék jogellenesen megszerzett személyes adataikat.

Péterfalvi Attila az MTI-hez szerdán megküldött közleményében azt írta, a hivatal a sajtóból értesült arról, hogy a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület, megszerezve a veronai busztragédia áldozatainak elérhetőségeit, zaklatja a gyászoló családokat. Az erről szóló újságcikk szerint az egyesület egy – a hívei közé tartozó –, Verona közelében élő magyar származású rendezvényszervezőn keresztül szerezte meg a családtagok nevét, telefonszámát és lakáscímét.

„Ugyan a cikkben szereplő adatkezelést sérelmező panasz még nem érkezett a hatósághoz, azonban nyomatékkal felszólítom az egyesület képviselőit, hogy azonnal hagyjanak fel a fentiekben leírt tevékenységgel és haladéktalanul töröljék a gyászoló családok jogellenesen megszerzett személyes adatait”

- írta Péterfalvi Attila.

Hozzátette: a hatóság elnökeként megteszi „a szükséges és hatékony jogvédelmi lépéseket is”.

(forrás: MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
azért a szírágónak is szólhatna !
human
Vajon ezekhez is kivonul-e egy tucat készenléti rendőr, mint az Ökotárs alapítványhoz? Nem ártana egy kis házkutatás is.
grincss
Csak azt a "Kubatov-listát" tudnám feledni!
Vajon "ott" is ilyen harcos volt Péterfalvi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.