Több könyvkiadó megkapta kedden este azt a levelet, amelyen Matyi Dezső aláírása szerepelt, és amelyben az állt: az összeomlófélben lévő Alexandra-könyváruházlánc alapítója új könyvkereskedő céget alapít, és kéri a könyvkiadókat: adják ennek a cégnek bizományba könyveiket.

 A levél arra kérte a könyvkiadókat, mindenképpen hívják vissza könyveiket az Alexandra-üzletláncból, amelynek Matyi Dezső már csak felerészben tulajdonosa. A könyváruházláncot üzemeltető cégben üzlettársa, a Wolf CRS Kft. lett ötvenszázalékos tulajdonos és a menedzsmentjogok birtokosa, tehát ők irányítják a céget.

A levélben – amelyről később Matyi Dezső kijelentette, hogy nem ő írta és hamisítvány – az állt, amit Matyi Dezső hetek óta a valóságban is hangoztat: hogy üzlettársai miatt jutott el az Alexandra az összeomlásig. A Wolf CRS képviselői ezt cáfolják és Matyi Dezsőt teszik felelőssé a történtekért.

A levél szerint Matyi új céget alapít, „tiszta lappal indul” és kéri a könyvkiadók bizalmát.

Matyi Dezső szerdán kapcsolatba lépett a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésével, jelezve, hogy a levelet nem ő írta és személyes adataival való visszaélés miatt feljelentést tesz. - írja az mno.hu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.