Hétmilliót szedtek össze Sebestyén Balázs és műsorvezető-társai a Rádió 1 hallgatóinak segítségével, annak a kétgyermekes majosházi családnak a részére, akiket házuk leégése tett nincstelenné.

A műsorvezető naponta kap levelet rászorulóktól, akik kilátástalan helyzetükben a rádióhoz fordulnak, ez az eset azonnal megérintette a Reggeli Show csapatát.

Januárban kerestek meg bennünket Elviráék, mindenük odaveszett, amikor leégett a házuk. Nem először csináltunk ilyet a műsor történetében, és a hallgatók most is mindent bevetettek. Nagyon örülök, hogy ha segítségre van szükség, mindig összefognak

- mondta Sebestyén Balázs.

Hétmilliót gyűjtöttek Balázsék a családnak, akiknek légett a háza

A tragédiáról az édesanya, Baksa Elvira is megszólalt:

Csupán pár hónapig tudtunk a házban élni, nemrég lett készen. Aztán egyik nap arra érünk haza, hogy leégett az egész ház! Mindenünk odaveszett! Ebben a házban volt életünk munkája, az összes emlékünk, a gyerekeink fényképei. Másnap, miután elszállásoltak bennünket a helyi iskolában, mondtam a tízéves kislányomnak, hogy menjen el fogat mosni. Erre válaszolta, hogy de anya, nincs fogkefém. Én meg gyorsan váltottam, jaj, nem baj, akkor vegye fel a pizsamáját, mire annyit felelt, hogy de az sincs

– idézte fel Elvira, hozzátéve: ő és családja nagyon hálásak mindenkinek, és úgy érzik, hálával tartoznak Sebestyén Balázséknak is.

A nő most férjével közösen egy új családi ház építését tervezi, telek azonban egyelőre nincs, így egy telek- vagy lakáscsere lehetőségét is szívesen fogadnák. Jelenleg ismerősöknél húzzák meg magukat.

 Bár egy ismerősünk írta a levelet a műsorba, jólesik, hogy ennyi segítőkész ember van. Az adományok nagy része kis összegekből, ezer, ötezer forintból gyűlt össze, ami azt is bizonyítja, hogy rengeteg ember segítsége kellett ahhoz, hogy összegyűljön a körülbelül 7 millió forint.

A családi ház felépüléséhez hosszú éveken át tartó spórolásra volt szükség, így a nyaralás is kimaradt a négytagú család életéből. Az egyik segítőkész adományozó felajánlotta, hogy leutazhatnak a Balaton partjára, ahol egy hétre birtokba vehetnek egy kis nyaralót is.

(Blikk)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.