A hálapénz bűncselekmény, a nyugdíjasoknak is hozzá kellene járulnia a közös egészségügyi kasszához, tudtuk meg egy konferencián. Lantos Gabriella a Róbert Magánkórház operatív igazgatója azzal kezdte előadását, hogy szerinte HIRDETÉS az egészségügy jól ismert problémáit egy év alatt meg tudná oldani a kormányzat. Lantos korábban élénken kritizálta az orvosbárókat az Indexnek írt elemzésében, amellyel nagy vihart kavart. A cikkben diagnózist adott, most megoldási javaslatokat is mondott, ezért elsősorban az ő előadását ismertetjük részletesebben. Lantos arról beszélt, hogy: van elég forrás az egészségügyben, csak nem jól osztják el, a jelenlegi rendszer fenntartása – azaz az átalakítások akadályozása – az orvosbárók érdeke. Szerinte a problémákat egy, a szakma többsége által elfogadott modellel (copayment) lehetne orvosolni leginkább. Ennek lényege, hogy egységes alapdíjat kellene bevezetni, mert a jelenlegi társadalombiztosítás az alkalmazottakra terheli az...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: nevemnick
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Potyautas a kedves ...!
Évtizedek óta a kirovó - felosztó rendszer müködik kis hazánkban, Azóta annyiban módosult, hogy sem a nyugdíj, sem az eű befizetés nem megy a megfelelő számlára, hanem befolyik adó formájában a költségvetésbe, és onnan annyit kapnak, amennyit pártunk és kormányunk úri kedve ad! A mi generációnk felnevelte, tanítatta a mostani gerontofób "elitet"! Úgy kell nekünk!
Uraim és hölgyeim!
A betegségek pártfüggetlenek, vannak, melyek jó pénzért sem gyógyíthatók jelenleg!
A halál törvény, nem büntetés! ( Seneca)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
Ha a jelenlegi egészségügyi kasszát az egészségügyre fordítanák, nem itt tartana a magyar egészségügy.
elnyomott
Bár, ha meggondolom, nem rossz megoldás a nyugdíjasok megadóztatása. Amíg aktívak voltak is eltartották az országot, öreg korukra is megtehetik.
Hadd herdáljanak még többet a fiatalok.
Csak kérdés, mi lesz velük, ha a mostani öregek kihalnak...?
Eladott Ország
Miért nem azon agyal ez a kleptokrata rabló kormány, hogy megváltoztassa az egykulcsos adórendszert? Ha annyira dübörög a gazdaság vajon miért a társadalom legszegényebb rétegét a nyugdíjasokat kell tovább nyomorítani? Hét év megfeszített munkájával az Orbán­ kormány szétverte az oktatást, kinyírta az egészségügyet, szétszaggatta a szociális hálót. Rokkantak maradtak ellátás nélkül, egyedül élő idős emberek maradtak segítség nélkül, közel egymillió ember menekült el az országból, óriási a dolgozói szegénység, a nyugdíjasok helyzete folyamatosan romlik, a rendszerváltás után még élmezőnybe tartozó ország sereghajtóvá vált, a demokratikus, többpárti berendezkedés helyét egy féldiktatórikus rablógazdálkodás vette át, a társadalom végletesen megosztott lett, és tovább folytatódik az ország kirablása.
nyanya001
@Eladott Ország: " Miért nem azon agyal ez a kleptokrata rabló kormány, hogy megváltoztassa az egykulcsos adórendszert? "
Mert kevesebbet zsebelhetnének. Ezeknek minden kevés.
Neked, nekem, meg az országnak vastagon van a vaj a kenyéren...
eszegfu
@elnyomott: 16:59 Ahogy mondod! Főleg ha ugy nézem, hogy 2011. dec. 31-ig 27 % nyugd. + eg.ügyi járulékot fizetett a munkáltató a bruttó bérek után, vagyis ez a pénz mind a nyugdij, mind az e.ü. alapot növelte, igy ennek fejében az embereknek jártak a különböző szolgáltatások. Majd "kipattant" a fejükből a nagy ötlet: 2012-től ez nincs, lett helyette szociális hozzájárulás ADÓ, vagyis ez már nem kerül a megfelelő alapokban, nem jár érte szolgáltatás, oda költik, ahova akarják! És akkor "sirnak", hogy nem elég a pénz az egészségügyre + a nyugdijak kifizetésére! Gyalázatos!!
papa.49
Ha ezt meglépik meg lesz a 2 millió tüntető egyszerre !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.