Hárman meghaltak az influenza miatt Somogy megyében – értesült az M1 aktuális csatorna.

Az M1 szerda esti híradójában elhangzott, két, 35 és 59 év közötti beteg még január végén hunyt el, míg a harmadik, egy hatvan évnél idősebb ember a múlt héten a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban halt meg.

Az első két áldozat esetében a virológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az influenza A vírusától betegedtek meg.

Hozzátették, hogy a Somogy megyei kormányhivatal népegészségügyi szervének tájékoztatása szerint összesen kilenc embernél kellett intenzív ellátást végezni az influenza miatt, hatuknál gépi lélegeztetésre is szükség volt.

A műsorban telefonon megszólalt Póta György házi gyerekorvos, aki elmondta, az influenza a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos, akár halállal járó következményeket. Ezért elsősorban a betegek és az idősek vannak leginkább kitéve az influenza súlyos lefolyásának.

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható legfrissebb adatok szerint Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, a Nagyatádi Kórházban és a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben, Zala megyében Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban korlátozzák a látogatás influenza miatt.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében az áll, egy hét alatt összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az országban.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@Mirabilis: Jó riogatni a népet, csak azt felejtik el megírni hogy mi volt szerencsétleneknek az alapbetegségük.
ágimami
@Mirabilis: Azért orvosa válogatja! Nálunk szinte az egész család influenzás volt,(magas láz, köhögés, izomfájdalom) mindenki kapott antibiotikumot, pont a szövődmények elkerülése miatt.
Van olyan influenza,(csak náthás, fáj a feje, rossz a közérzete) amire nem kell antibiotikum, mert nem hat!
Nagyon vigyázni kell az antibiotikummal, mert gyengíti az immunrendszert, de sajnos sok esetben elkerülhetetlen!
Jozefina
Az influenza által okotott szövődményekbe sajnos bele lehet halni!!!
ágimami
@Mirabilis: Mivel az influenzának és a megfázásnak nem egyformák a tünetei, úgy látszik a mi háziorvosunk (nem csak ránézésre, hanem a panaszok és a beteg ismeretében) tudta, hogy influenzáról van szó, de sok orvos tényleg nem ír fel antibiotikumot, mint pl. ez a cikk is arról szól.
www.egeszsegtukor.hu/ferfitukor/mi-a-kulonbseg-natha-vagy-influenza.html

Fentebb annyiban tévedtem, hogy a megfázást is egy napon említettem az influenzával.

"A műsorban telefonon megszólalt Póta György házi gyerekorvos, aki elmondta, az influenza a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos, akár halállal járó következményeket. Ezért elsősorban a betegek és az idősek vannak leginkább kitéve az influenza súlyos lefolyásának."

Tehát az elhunytaknak is voltak biztos valamilyen alapbetegségei, nem csupán az influenza.
ágimami
@Mirabilis:15:32 Erre írtam fentebb, hogy orvosa válogatja!
Ezek szerint a Családomnak szerencséje volt, szerencsére már meggyógyult mindenki.
ágimami
@Mirabilis: Sajnos ilyen az egészségügy, de ahogy látom, egyre rosszabb lesz!!
A lányom az eü-ben dolgozik, elképesztő dolgokról mesél! Olyan orvoshiány van, hogy az már katasztrófa (egy kiemelt súlyponti kórházról beszélünk!)!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.