Ez a fajta szegénység láthatatlan: a csukott ajtón keresztül nehéz észrevenni. Nemcsak a legszegényebbek, hanem a középosztály tagjai is nehezen vagy egyáltalán nem tudnak fűteni. Az Abcúg összeállításában megdöbbentő sorsok rajzolódnak ki. Gyakran előfordul, hogy sapkában alszunk” – meséli Andrea. A legutóbbi nagy hidegben négy nadrág, négy pulóver és két zokni volt rajta, erre jöttek még rá a takarók. Ha pedig így sem bírják, akkor mind összezsúfolódnak a kályhás nappaliba. Fürdeni lavórban vagy ismerősöknél szoktak. „Mindig van nálam egy váltás fehérnemű meg egy törülköző, és amelyik ismerős megengedi, ott kapva kapok az alkalmon.” Folyamatosan fáradtnak érzi magát, az édesanyja pedig, aki dolgozni sem jár el, egész nap otthon fagyoskodik, nyugtatókat szed, hogy minél kevesebb időt töltsön ébren.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
A qrva füvet meg milliárdokért fűtik a falábúaknak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Egy székesfehérvári család nem volt ennyire szerencsés: a 11 éves kisfiú a saját ágyában, az anyja ölében fagyott halálra. A cukorbeteg kisfiú édesanyjával élt a házban, aki könyvelőként dolgozott, de sokszor még ételre sem volt pénzük, többször is a környékbeliek segítettek nekik tüzelővel, étellel. Az asszony sokkot kapott, őt kórházba vitték.
Ezek valahogy nem jutnak el az olimpiát akaró kormányunkig???
Nessy
majd valamelyik "jól értesült" hűséges szóvívó elmagyarázza, hogy nem úgy van az úgy van! Ez csak ellenzéki hisztéria keltés, mint a traumatológiai ellátás tarthatatlansága. Biztos csak azért nem fűtenek, mert szeretnek egészségesen élni, mint a nem reggeliző gyermekek.
Téli - nyári olimpiát, ide nekünk. A mult héten remek korcsolya VB. -t tudtunk volna rendezni. Edzett is a plebs rendesen!
lusta
Nagy tévedés kérem szépen. Ezeknek az emberekenek ilyen az életvitele. Erőnek erejével nem lehet őket boldoggá tenni. Ha a fűtetlen lakásban érzik jól magukat, akkor a lakás fűtetlen. Ha a gyerekeke nem reggelznek, akkor az csakis azért van, meertr nem akarnak. Mit kell ezen értetlenkedni.
nemfideszes
A qrva füvet meg milliárdokért fűtik a falábúaknak!
1magyar
@lusta: Havi pár milliós fizetésű vezetőink ezt gondolják.
1magyar
@nemfideszes: -20 fokban is fűtik a focipálya füvét?
Hellcat
Majd jön a fidesz és aszondja, hogy ez egy életforma amit a fagyoskodók választanak...
nyanya001
@1magyar: Gondolod, hogy a 3 milliárdos Makovecz féle
két új fűtött focipályát nem fűtik a
a pancsoló arénában ?
1magyar
@nyanya001: Remélem nem. Annyi pénzből a fagyoskodó magyarok melegedhetnének.
nyanya001
@1magyar: Ne reménykedj.
Biztos vagyok benne !
Nem véletlenül nem mehet be idegen, vagy újságíró, Felcsútra igazoltatás nélkül.
Nessy
@1magyar: Tudnak a fagyoskodó magyarok focizni?? Nem?? Na látod!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/02/15/nemzeti-padlofutes/
"Ha valaki az emberek vagyonát, tehát a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el. ( Orbán Viktor száján buggyant ki 2010-ben) Nos lássuk a csúti törpe valóságát: Azt mondják, a hit hegyeket mozgat meg és ha a felcsúti Puskás Akadémiára gondolok, akkor ezt feltétlenül igaznak érzem. Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor édes gyermeke ugyanis kitartóan hitt abban, hogy a kertvégi impozáns stadiont hetente megtöltő, futballszerető népek legnagyobb örömére a Makovecz­ stílusú kazánház is megépülhet a páratlan szépségű ­értékű településen. Az Akadémia kért és megadatott neki: 2, 55 milliárd csepegett be a TAO ­támogatásokból és további fél milliárdot adott az Isten. Ezért ma büszkén elmondhatja – és az Akadémiával együtt mi is ­, hogy összesen 3,1 milliárdból teszik fűthetővé két új edzőpálya talaját. Hála legyen a magasságosnak, a fiúk eddig sem panaszkodhattak: a TAO ­program 2011­-es indulása óta összesen 286, 2 milliárd forintnyi támogatási igazolást adtak ki, a felcsúti focicsapat ebből 11, 1 milliárdot tudott beseperni. De a keményen dolgozó kisembernek a "munkaalapú társadalomban" nem futja tüzelőre.
1magyar
@Eladott Ország: Onnan a Parlamentből csak térkép a táj.
eugen4402
@Nessy: 16:47 Nem. A fagyoskodó magyar sajnos nem tud focizni...
Bezzeg a felcsúti akadémisták az utolsó csepp vérükig harcoltak a közismerten világszínvonalú magyar NB1-ben, egészen addig, ameddig a libsi-bolsi MLSZ el nem taposta ezt a csodálatos team-et.
Eladott Ország
@1magyar: ...a parlamentből térkép a táj.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát;
az gyárat lát a látcsõn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
Eladott Ország
@Nessy: tegnap 16:20 Aki képes megfagyni annyit is ér.
1magyar
A cukorbeteg kisgyerek aki megfagyott, annak az anyja könyvelő, akkor azért én sem értem, hogy miért nem ment az önkormányzathoz asztalt verni, hogy segítsenek rajta?
Bár sokan szégyellik a szegénységüket, pedig nem ők lopták az állami vagyont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.