"Legyünk reálisak; egy ekkora világhatalomnál vannak olyan nagy ügyek, amelyek alapvetően meghatározzák az elnök naptárát" - így reagált a washingtoni magyar nagykövet, Szemerkényi Réka, amikor a Figyelő arról kérdezte, lesz-e Orbán-Trump találkozó. A válaszból sejthető, hogy erre a tárgyalásra még várni kell, mindazonáltal a nagykövet szerint az amerikai elnöknek nagyon pozitív véleménye van a magyar miniszterelnökről. Szemerkényi azt is elárulta, hogy már háromszor találkozott Trumppal, aki legutóbb már ismerősként üdvözölte. Az amerikai-magyar kapcsolatok javulását a nagykövet szerint az is mutatja, hogy Trump beiktatása napján a magyar követség azon kevés diplomáciai testületek közé tartozott, amely ünnepséget is rendezett (a brit, francia, a kuvaiti és az új-zélandi mellett). "Ez a magyar brunch felhelyezett minket a Trump-csapat térképére" - mondta.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
@RonaGyuri: annak ma már nincs akadálya.
Eladott Ország
Hogy tudniillik a World Economic Forum szeptemberben közzétett (nem volt az olyan régen)
versenyképességi rangsora szerint Magyarország a 69. helyre csúszott vissza, ami minden idők legrosszabb eredménye. Eközben régiós versenytársaink (és más, harmadik világbeli országok) teljes sebességgel húznak el mellettünk, és legfeljebb az ánuszrózsájukat nézzük alulról. Következésképpen Trumpnak – aki saját felszínességére és arra büszke, hogy életében még egyetlen könyvet sem olvasott el – legfeljebb ugyanaz a tudása lehet Magyarországról, mint mindenki másnak, aki távol él ettől a hat év alatt szemétkupaccá varázsolt, jobb sorsra érdemes országról. Felületes. De hogy a gazdasági fejlődés és a szabadságharc jutna eszébe, az nem valószínű, így nem kerültünk a Trump-csapat térképére.
Qqberci
""Legyünk reálisak; egy ekkora világhatalomnál vannak olyan nagy ügyek, amelyek alapvetően meghatározzák az elnök naptárát""

Így mondják diplomatikusan, hogy "Öcsi, ne ugrálj!"...
Edmond Dantes
Ha a Szabadság téren R.Reagan szobra mellé gyorsan felállítanák Trump szobrát is,Orbán minden nap találkozhatna vele,sőt együtt is fényképeszkedhetne a példaképével,a világ urával.Aztán ha netalán egyszer Trump mégis hajlandó lenne fogadni,addigra talán Orbán is megszokná,hogy a vendéglátója a már jól ismert hideg szoborként kezelné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.