Hogyan lehetne javítani a magyar egészségügy jelenlegi helyzetén? Többek között erre a kérdésre keresték a választ a Millennium intézet által rendezett konferencián, ahol felmerült az az ötlet is, hogy a nyugdíjasoknak is kellene egészségügyi alapdíjat fizetniük -írja beszámolójában a 24.hu. Lantos Gabriella a Róbert Magánkórház operatív igazgatója szerint van elég forrás az egészségügyben, csak nem jól osztják el. Lantos korábban nagy port kavart az Indexnek írt elemzésével, amelyben az orvosbárókkkal foglalkozik, véleménye szerint ugyanis a jelenlegi rendszer fenntartása – azaz az átalakítások akadályozása – az orvosbárók érdeke.

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Nem szoktam önmagam ismételni, főleg nem ugyanazon a napon. Ezért változtatok egy kicsit a mondatszerkezeten:
Basszátok meg a tetves ribanc anyátokat.
RonaGyuri
mint már említettem a nyugdíjasok megsarcolása helyett inkább a magán (inc. egyházi) kórházaknak adott pénzt kellene mérsékelni!
Nessy
Azért ne tessenek arra a pár száz "orvos báróra" fogni az impotenciájukat!
Ja, ha már hülyeségeket beszélnek, nekem is van egy nagyon hülye kérdése,: Akik nem, vagy alig veszik igénybe elhalálozás miatt a nyugdíj és tb ellátást, de évtizedekig fizettek, az ennek az indoklásnak alapján legalább részben az örökösöket illeti? Költői kérdés, de néha jó egy kicsit ostobábbnak lenni, mint amilyennek néznek,
picike1
mi a nyugdijasok már megtettük a magunkét becsülettel nem rajtunk a sor ebből nagy viszály lesz nagy hangoskodások !!!
Cicamama55
Mocskos szemetek! Azokat akarják kivéreztetni, akik 40-50 éven keresztül fenntartották a járulékaikkal a rendszert! Nem mertünk orvoshoz menni, táppénzre, mert abból a picsányi fizetésből magas adót meg mindent levontak, s a táppénz mértékét pedig minimálisra csökkentették.A mi levont forintjainkon kezelték azt a rengeteg fekete munkást, meg munkakerülőt, akik semmit nem fizettek a kasszába, s 1-2 éve kezdtek el dolgozni?! Milliárdokat elsikkasztó vezetőink! Mire hajaznak?!
quadrocopter
Aha, a mészárosoktól, orbánoktól, tiborczoktól kell elvenni, brutál kajakra! "s a Haza fényre derül!"
Lepényleső
A zavarosban mindig is nagy fogásokra volt kilátás,most miért lenne más?
elnyomott
Teljesen logikus.
Fizessenek többet a nyugdíjasok, a rokkantak, a munkanélküliek.
És akkor az "orvosbárók" mellett a politikuskiskirályok is gondtalanul élhetnek.
Az egészségügy ettől nem lesz jobb.
Komolyan mondom, ez a nép megérdemli a sorsát. Észak Korea is jóléti állam lesz hamarosan hozzánk képest.
A pergetőfélék majd jól élnek, a többi meg úgyis ellenség, akikért nem kár. Ez mifelénk a magyarság és a haza "szeretete".
Clavigo
Remélem Kusovszkiné ténsasszony újból kifejezi köszönetét ezért a kegyért-jóságért ,az Orbán kondának..A félkretén nemzethyy Idősügyi Tanácsról ( vagy mijafaccom ) ,,nem is beszélve.,,Csak a Fitymasz...oszt jó napot.
cikicakk55
Na a jó Édesanyjukat a politikusoknak! Még a ma már milliárdos politikusok egyik része még pelenkában totyogott a lószaros udvarukon,addig mi mai nyugdíjasok dolgoztunk.Én például nem jártam Párt tag gyűlésekre,nem is voltam párt tag.Dolgoztam éjjel -nappal,hétvégén,ünnepekkor,mert egészségügyben nincs karácsony,szilveszter,húsvét stb. A mai nyugdíjasok majd 100%-ban dolgoztak,mert annak idején KMK volt és aki nem dolgozott azt lecsukták. A ma milliárdos politikusaink már akkor is a napot lopták,mert a párt tagok kiváltságosak voltak.Jól kellett nyalni akkoriban is,ha az elithez akartak tartozni.A különbség csak az volt,hogy akkor nem milliárdokban mérték az elithez tartozást,hanem párt tag könyvekben,kitüntetésekben, az újságokban hatalmas fényképekkel díjazták a jól nyalókat. A népet nem érdekelte akkoriban a politika,mert aki nem volt benne nyakig,annak félnie sem kellett,hogy elviszik,ha nem úgy szól.Én például csak tettem a dolgom.Ha véletlen május elsején nem dolgoztam,akkor felvonultam a kórház dolgozóival,utána meg irány a vurstli,mert vidéki városokban nem volt vidám park.A felvonulások olyan dolgok voltak,amit mi elkönyveltünk egy kötelező hülyeségnek,de akik fenn a tribünön álltak azok keble dagadt a büszkeségtől.Ugyan azok keble most is dagad,de inkább a bankbetétjeik miatt,mint a büszkeség miatt.Azt sem tudják mi az,hogy munka! Nem tudják milyen csak fizetésből felnevelni 2 gyereket.nyaltak a régi rendszerben,aztán csináltak egy hátra arcot és most ugyan azok az emberek szidják azt aminek köszönhetik,hogy meggazdagodtak.,Mi akik meg elértük ezt nekik,dögöljünk meg,forduljunk fel,mert olyan kurva sok a nyugdíjunk,hogy abból igazán kifizethetjük a + EÜ adót. Mocskos tetvek.
Zeta
Meg a . . . . . .@ !
Igen , ehhez már pofa kell, ha ez elhangzott!
Milyen nyugdíjak vannak kicsiny hazánkban , ahol gyógyszerre , tüzelőre, rendes napi étkezésre is alig jut. Ez az átlag nyugdí j és ebből akar eü hozzájárulást. Tegye meg, de tegye hozzá , tőletek , nekünk, mert nem loptunk még eleget.
CsipkeRózsa
Kormányszinten ezt az ötletet nem fogják támogatni, különösen a választások előtt. Majd, ha nyeregben lesznek, akkor talán mernek ilyen gondolatokat is felvetni.
cikicakk55
@CsipkeRózsa: Igen,szerintem nyerük kb másfél évet. A 2018-as választásokig aligha fogják ezt elfogadni,de amint nyeregben érzi magát az új párt( direkt nem írom,hogy Fidesz,mert azért reménykedem) azt lesz a második dolguk,hogy meglépik ezt a lépést. Az első lépés a saját fizetésük emelése lesz.Ilyenkor olyan nagy az egyetértés,még az ellenzék részéről is.Azt nem értem,hogy a nyugdíjasok által évtizedekig fizetett TB miért nem fedezi azt a pár évet ami nekünk hátra van.A Fidesz gondoskodik róla,hogy ne legyen ez az idő túl sok,mert vagy tüzelőre, vagy gyógyszerre, vagy valamelyik csekkre nem futja a nyugdíjból,így sok jövőnk nincs.Vagy megfagyunk,vagy éhen halunk, vagy bele döglünk a betegségünkbe. A párom és én is szerencsésnek mondhatjuk magunkat annyiból,hogy az aktív időnkben szinte nem is ismertük a háziorvosunkat.Mivel 2 fiunk van,a nőgyógyászt ismertem,de szerencsére oda is csak a kötelezőre mentem.Még azt sem használom ki,ami ingyen van nekünk nyugdíjasoknak,a mammográfiát, az influenza elleni védőoltást, a rákszűréseket.Miért menjek? A meglévő betegségem miatt is több ezer forint a gyógyszer kiadásom havonta.Páromnak szintén,pedig a betegségünk a korral együtt jár,csak éppen sokkal könnyebb lenne elviselni,ha nem lennének ilyen drágák a gyógyszerek.Szóval 40 évig fizetve volt a TB és alig használtuk ki.Most sajnálják tőlünk azt a pár évet is? Ocsmány megoldás,de mit várjunk?.
Ludmilla
talán most is meg kellene szavaztatni a népet,mint a 300 forintokért,mocskos szemetek...hol vagy pergető guminő ?
Nessy
Valóban, a választásokig béke lesz ebben a témában. Ma nyilatkozott a hölgy, aki egyébként egy magán kórház operatív igazgatója, és ez az első találkozása az egészségüggyel, hogy a számítások szerint 11 ezer forint feletti összeg lenne a havi díj, mindenkinek. Nekem, neked, Orbánnak, Mészáros Lőrincnek. Tehát egy átlag nyugdíjasnak 11%, Orbánnak 2-3 %, a többi már nem is mérhető. Amíg a gaz libsi bolsik az éves összeget limitálták a vizitdíj esetében, addig most az orvos beteg találkozók számát limitálnák. Persze, arról volt népszavazás, erről nem hiszem, hogy lenne. Félő, hogy ha maradnak, ezt 2018-ban megszavazzák, és bevezetik. Na, akkor mehetnek a nyugdíjas hölgyek kézcsókra, meg imádkozni Orbánér!
Na, de hát ez az "egyenlő közteher viselés" Orbanisztánban!
vukkocska
Ötmilliárdot kivettek az államkasszából, amikor népszavazást erőszakoltak ki a 300 forintos vizitdíj miatt. Remélem a 3 millió nyugdíjas ezt most nem fogja eltűrni, persze, a kézcsókos elme-roggyantakat kivéve.
Nessy
@vukkocska: Ó, ez nem lesz probléma! Ebben a témában ilyen "apróságért" felesleges népszavazást kiírni! Ötmilliárd megspórolva!
Hívek! Jöhet a hozsanna! Virágkosaras békamenet!
papa.49
No fütyiszek megbasszátok ti a jó édes szülőanyátokat, akkor mi a kurva picsáért fizettem 42 éven keresztül a jövedelmem kb. 30-40 % a nyugdíjba, meg az sztk ban!!!
Ha ezt meglépitek akkor el lesz vágva a torkotok az biztos!!!
bencemacska
Az utóbbi pár hónapban 3 idős ismerősömet vitték be a kórházba, két héten belül meghaltak. Betegségük csak a koruk volt! Magyarul a családjuk nem volt nyugodt, hogy a mama egyedül van egész nap, még baja eshet.
A házi orvos azzal magyarázta a kórházba küldést, hogy pár infúzió felerősíti, és nem kell idegeskedni a családnak miatta!
Annyira nem voltak betegek, hogy házi gondozásra jogosultak legyenek!!!
qxy
Gabikának akkor kellene a szájának járni amikor térdel.Fel rúgnám mint a fagyos lószart az ilyan barmokat. Nem tudom ennek a picsának vannak szülei, , ?Okos vagy kislányom mondja az anyja. inkább nyeltelek volna le.
kisrigó
@CsipkeRózsa: Sőt, nagy hanggal megjátszák, hogy milyen jó fejek, mert ők aztán nem engednek ekkora terhet rakni a szegény nyugdíjasokra! Természetesen várják ezért a "hálát" az urnáknál! Nincs őszinte szavuk, csak a sunyiság. Amúgy ez szerintem gumicsont, beszéljetek róla lúzerek!
Eladott Ország
A jóbüdös k*rva anyátokat, hányszor kell nektek adót fizetni. Mentek a börtönbe szarházi mocskos közpénz zsiványok. Elmeháborodottak illiberális félkegyelmű kleptokrata banda.
szaboria1
Mi van kis anyám a drága magánkórházad nem hoz elég pénzt, hogy ilyen ötletekkel állsz elő. Menj oda ahova gondolom. Pihent agyú majom.
bakegya
KIÉNMMEKELTETIK ENNEK A LANTOSNAK A SZÁJÁBÓL A SAJTOT...a rétinéger mindíg is így kampányoltatott...VIKTOR KIRÁLY LESZ A NYUGGEREK MEGMENTŐJE ezáltal a bombaként robbantani képes szartól...beijedős nénikék orsosra szavaznak ijedtükben!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.