Órákig várakoztatták a sürgősségin az infarktusgyanúval kórházba szállított asszonyt, végül aztán hazaküldték. Néhány órával később már nem élt - számolt be a Fókusz.

Beperelte a feleségét kezelő kórházat az a férfi, aki négy gyermekével maradt egyedül, amikor a negyvenhat éves nőt szerinte félrekezelték, pontosabban nem is kezelték az intézetben, ahová rosszulléte miatt szállították. 

Az akkor 46 éves asszony a tragédia napján rosszul lett a munkahelyi női focicsapat edzésén. Mentővel szállították az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba, ahol vért vettek tőle, majd egy EKG-t is csináltak, de ezt követően hosszú órákig váratták őket és nem történt semmi. Csaknem öt óra telt el mire orvoshoz került, aki felismerte ugyan a szívproblémát, de hazaküldte az asszonyt, aki másnap hajnalra meghalt.

A Magyar Orvosi Kamara számítása szerint az ország 103 sürgősségi osztályán 600 szakképzett orvosra lenne szükség a minimumfeltételek teljesítéséhez, ehhez képest jelenleg csak 140 orvos dolgozik a területen. 

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@quadrocopter: Ezek ?
A döglött tyúkból egy fingot előbb kinyomsz mit ezek adakozzanak jótékony célra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Pergető: Szív infarktus gyanújával kötelező 24 órás megfigyelés(opszerválás).
Többi duma.2 óránként EKG, 6 óránként alvadás protrombin,és ionok nézése.
Az orvost azonnal felfüggeszteni és letartóztatni.
eszegfu
@Pergető: 9:38 Igen, valóban "érdekes tapasztalataim" vannak -- persze ha ezt érdekesnek lehet nevezni -- ... de ezt csak Tőled, Rólad kapcsolatban "szereztem"!! Valószinünek tartom, hogy O.V. kivételével nem született még ember az egész Földön -- sőt nem is fog születni -- aki felé képes vagy empátiát akárcsak jelezni is... Aztán meg az a "professzori" megállapitásod, hogy "...gyakorlunk,főleg nem tök ismeretlen emberek esetében"... hiszen akkor fogalmad sincs mit jelent az empatia!? Egy koldust sem szánsz meg, mert képtelen vagy "beleképzelni" Magad az ő helyzetébe! Nem vagyok hivő lélek, de ha van tulvilág, akkor Te biztos nem a "mennyben" kötsz ki!!
Időnként próbálok Veled "beszélgetni", de rá kell jönnöm teljesen felesleges... még mindig megdöbbentő az "embertelen" vonásod. Részemről ennyi...
Pergető
@magyarbakancs: Abban igazad van, hogy nekem a követendő protokollról fogalmam sincs. Ha ez a követendő eljárás, büntessék meg az orvost!
Pergető
@eszegfu: Miért is kellene nekem mindenkivel empatikus lenni? Meghalt. Istenem. Egyéni tragédia. Minden évben sok ezren halnak meg! Felsoroljuk név szerint őket és itt könnyezzünk a propelleren, mert az annyira empatikus? Fenét!
agnes200
(Elsősorban) nem a konkrét orvost kellene előráncigálni, hanem azzal a problémával kellene foglalkozni érdemben, hogy komoly orvshiány van a kórházakban. A kezdőket sincs már aki betanítsa a gyakorlatra, és mind túlterheltek. Ki vár tőkük világszínvonalú munkát?

A kormány hibája, hogy így lerohasztotta az egészségügyet. Stadionokra bezzeg van lóvé, meg olimpiára, meg Várba költözködésre!
magyarbakancs
@Pergető:" Abban igazad van, hogy nekem a követendő protokollról fogalmam sincs. Ha ez a követendő eljárás, büntessék meg az orvost!"
Amíg az állam tartja fent az EÜ-t és az orvostársadalom mindig kivédi magát mert fél,hogy ha ö is hibázik akkor elmeszelik.
Addig itt nem lesz se érdemi színvonalváltás az biztos.
Csak a több biztosítási rendszerrel lehet ezeket meg csinálni.
Mert számon kérhető benne minden szereplő.
Szlovákiában az van.
Egyik ismerősöm ott nővér és reggel 8 órakor van rendeléskezdés, ha nem kezd, elrendelni az orvos kitör a paraszt gyalázat.
Az orvos utasítását nem tartja, be a beteg elveszíti a biztosítási jogviszonyát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.