Órákig várakoztatták a sürgősségin az infarktusgyanúval kórházba szállított asszonyt, végül aztán hazaküldték. Néhány órával később már nem élt - számolt be a Fókusz.

Beperelte a feleségét kezelő kórházat az a férfi, aki négy gyermekével maradt egyedül, amikor a negyvenhat éves nőt szerinte félrekezelték, pontosabban nem is kezelték az intézetben, ahová rosszulléte miatt szállították. 

Az akkor 46 éves asszony a tragédia napján rosszul lett a munkahelyi női focicsapat edzésén. Mentővel szállították az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba, ahol vért vettek tőle, majd egy EKG-t is csináltak, de ezt követően hosszú órákig váratták őket és nem történt semmi. Csaknem öt óra telt el mire orvoshoz került, aki felismerte ugyan a szívproblémát, de hazaküldte az asszonyt, aki másnap hajnalra meghalt.

A Magyar Orvosi Kamara számítása szerint az ország 103 sürgősségi osztályán 600 szakképzett orvosra lenne szükség a minimumfeltételek teljesítéséhez, ehhez képest jelenleg csak 140 orvos dolgozik a területen. 

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@quadrocopter: Ezek ?
A döglött tyúkból egy fingot előbb kinyomsz mit ezek adakozzanak jótékony célra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Magyarország jobban teljesít. Magyarország erősödik.
Részvétem a családnak.
nyanya001
Európai szintű egészségügy mondta az elmebeteg.
Részetek legyen az ilyen eü ellátásba !
Részvétem a hozzátartozóknak.
kerekkocka
Ideje lenne lógatni az embertelenminisztert!
bencemacska
Nem tudom ki mennyire ismerős a kórházakban. Én viszonylag gyakran megyek vizsgálatra vagy ellenőrzésre egy neves Bp-i kórházba. Tegnap reggel nem tudtam átmenni a sürgősségi osztály előterén, annyian voltak. 11-kor jöttem visszafelé, majdnem ugyanannyian voltak! Annyi orvos az egész kórházban nincs, amennyi azt el tudja látni!!!
Nessy
nem tisztem senkit védeni, de előfordul, hogy egy kisebb infarktust nem mutat azonnal az EKG, és a labor lelet. Egyetlen dolgot tehettek volna, hogy felveszik megfigyelésre, ha van szabad ágy és monitor. Viszont pont ez az alap felszerelés hiányzik sok helyen. Volt a közel múltban, ahol úgy átadtak át nagy felhajtással intenzív osztályt, hogy az alap felszerelések hiányoztak. Az átadás idejére áthozták egy másik osztályról. De az is lehet, hogy egy szegény nem szakos reidenst ott hagytak egyedűl. Mert ugyebár az orvos hiány csak ellenzéki hisztéria keltés, mondták épp két napja a tv-ben.
quadrocopter
Dr, prof. habil Mészárost kell megkérdezni, mennyi pénzt adott karitatíve a kórházaknak, ha már nála landolnak a közpénz milliárdok!
És a törpe kajmán?
Lézer-Szutyok Hazudozó János?
És a többi parazita szenny?
nyanya001
@quadrocopter: Ezek ?
A döglött tyúkból egy fingot előbb kinyomsz mit ezek adakozzanak jótékony célra.
glorianna
@Horizont: Vagy már hatvanadik órája volt talpon és műszakban...
Történetesen konkrétan tudom, hogy fiatal, még nem is szakvizsgázott vagy éppen csak szakvizgázott kisdokik dolgoznak tökegyedül, még az a mázli, ha tapasztalt nővérrel kerülnek egy műszakba. Az is megérne egy misét, hogy miért olyan nagyon elméleti az orvosképzésünk. A cikkbeli eset szörnyű tragédia a családnak, de a rendszerben kódolva vannak az ilyen esetek, és többnyire nem lehet nevesíteni a felelősöket. A családnak megnyugvást és vigasztalást kívánok, az eü. rendszernek meg józan reformot.
F_Viktor
Ilyenkor szoktam azt kívánni, hogy a nyomorék gyengeelméjű fityeszes szavazó valamelyik szerette révén ismerje meg közelebbről mi a problémánk a mai egészségüggyel!

Mert pénz az számolatlanul van, amire orbán akar.
Lehet milliárdot adni löre horvát focicsapatának, vagy éppen román fociakadémiának, de egyszemélyes szlovák szervezetnek is százmilliókat lehet adományozni közpénzből, miközben magyar földön, magyar kórházakban magyar emberek hullanak! Mint a legyek...
human
@F_Viktor: Orbán azért rohasztja az oktatást és az egészségügyet, hogy 2018 után fizetőssé tegye. És akkor már ott fognak tartani az emberek, hogy már azt sem fogják bánni, ha mindenért fizetni kell, csak működjön. Ezért nem is lesz akkora ellenállás, mint a 2008-as vizitdíjas népszavazáskor. Akkor az emberek 83%-a szavazta le az egészségügy és az oktatás pénzügyi reformját.
F_Viktor
@human: Elképzelhető, mert amíg nem lesz fizetős, addig csak leépülni fog az eü.

A 300 forintos (hivatalosan 3 igenes) népszavazásért a fityesz tehető felelőssé, ők kezdeményezték, ők hülyítették a Zembereket, ezért maradt el a reform (s rá egy hónapra a kormánykoalíció).
emerencia
@Nessy: Édesapámra egy ilyen rezidens vigyázott. A kishölgy olyan alapvető emberi magatartásra sem volt képes ami egy nyolcosztályos polcpakolótól elvárás a hipermarketben. Apám aznap éjjel meghalt. Az a szerencse, hogy volt ott két idősb ápolónő, akik a "doktornő" helyett legalább emberségesen viselkedtek. Remélem a rezidens lány azóta egy nyugati kórházban megtanul ember lenni.
karma1
Bocsika, ezt a szegeny embert nem a masok nyomora erdekli, kedves ujsagiro ur, hanem a sakat baja, a sajat elcseszett elete.
Azert jo, hogy megjegyezte , hogy 600 surgossegi orvos hianyzik a gyogyellatasbol, de par napja nyilatkozott az orvosi kamaraban valami lotuszfaktusz, hogy E'ger ur nem jol latja, amikor 600 orvos hianyol, mert a miniszterium szerint mindenhol eleg surgossegi szakorvos van. Es nem szakadt ra az eg, amikor ezt mondta... A franc essen a redvas fejibe, es akkor kapjon szivrohamot, amikor eppen egy eldugott bivalybasznadi faluban ecseteli a jelenlevo 3 embernek, hogy mennyire szarnyal a magyar gazdasag...
papa.49
A vigyorgó baromarcú páter mikor MOND LE???
Jozefina
Kíváncsian várom a bírósági ítéletet. A hír nyomán hivatalból is el kell indítani a nyomozást!!! A korház igazgató főorvosának persze le is kéne mondania!!!
Nessy
@emerencia: nekem még öt évvel ezelőtt "szerencsém volt". Életempárjának utolsó két hetét egy tündér, egy rezidens fiatal doktornő könnyítette meg. Azt megtette, hogy a nagy meleg miatt csak délután mentem látogatni, minden délben felhívott telefonon, mi volt a vizitnél, hogy van a párom. Amikor az intenzívre került utolsó nap, hívott, amikor meghalt, reggel korán ő telefonált. És mind e mellett, egy fillért nem fogadott el. Sőt, mikor kiderült, hogy eú dolgozó voltam, senki az osztályon. Nos, nem tudom, itthon van e még, de ő nem csak doktor, Ő ORVOS volt!
1magyar
Az élethez való joga nem mindenkinek egyenlő, van akit szuperkórházba visznek és életben marad míg a legtöbb embernek a bizonytalanság jut.
1magyar
Ilyen esetben az EKG nem minimális követelmény?
Pöpec
orbánék felmérték és kiszámolták, mennyit költ a zállam egészségügyre, nyugdíjra és egyéb szociális jellegű támogatásra/kiadásra. Rájöttek, hogy a szegénység folyamatosan újratermeli és bővíti magát, ami a zállamnak egyre növekvő éves kiadást jelent. Ez a pénz akkor spórolható meg, ha az igénybe vevő réteg - természetesen vagy mesterségesen - elkeskenyedik, szűkül. Mivel a gazdasági folyamatok nem szűkítik hanem bővítik, marad számukra a mesterséges szűkítés, magyarán a fizikális irtás. Ennek törvényesített elemei a további pénzkivonás az egészségügyből (ha nincs elég orvos, az is nagy bérmegtakarítás), az eszközök pótlásának elmaradása stb. Tehát orbánék mesterséges szelekciónak vetik alá a társadalmat. Nyilván nem egyformán érinti a magasabb jövedelműeket az alacsonyabb keresetűekkel. orbánék igazi népirtást folytatnak, náci tempó. Aki nem megy külföldre, az itthon gebed meg. Mert a fideszen kívüli nem érdemli meg a társadalmi szolidaritást, hiszen miatta nem lopható el a szoc. "megtakarítás".
Pergető
Mi a meglepő ezen? Bizony töredék százalékokban történnek hibák, arról nem is szólva, hogy elképzelhető, az orvos a tünetekből és az eredményekből nem gondolt ilyen tragikus kimenetre! Mielőtt ítélkeznék, megvárom a vizsgálat eredményét!
eszegfu
@Pergető: Nekem az a "meglepő", hogy mindez nem Veled történt meg... tudod abban a "bizonyos töredék százalékokban", ahol ezek a hibák történnek, nem voltál ott! Tudod igy állati könnyü "türelmesnek" lenni az itélkezéssel, hogy Téged nem érint semmilyen formában (sem fizikálisan, sem lelkileg).
Nessy
@1magyar: De igen! Csak az sem mindenható. Vannak tünetek, amelyek nem rögtön jelennek meg az EKG felvételen, csak később.
Sőt, vannak problémák, melyeket csak a 24 órás EKG ( Holter) mutat ki.
Nekem is csak az jelezte a bajt pár éve.
bencemacska
@Pergető: ma , 10:48
"Mielőtt ítélkeznék, megvárom a vizsgálat eredményét!"
Az a hülye beteg meg nem várta meg, hanem meghalt!!!-?(((((
Györe-Juhasz Eva
@Nessy: Nem hinnèm,hogy kisebb infarktusa volt,mivel hajnalban meghalt szegèny.
Elhiszem,hogy orvoshiány van,de volt rèszem abban,hogy amíg a sebem varta a kedves dr úr ,
alapos részletességgel megtárgyalták az előző esti szuper partit.
egyvandor
@Horizont: Ez e "szakmaiatlanság" azért összefügg a finanszírozás hiányosságaival.
Milyen jó is hogy Gorbán hatalomra jutásának érdekében le lett szavazva vizitdíj!
Most havi ezret fizetünk más néven a nagy fekete közösbe és tóni jókat tud barterezni belőle. "Magyarország erőlködik."
egyvandor
@quadrocopter: Arra lennék kíváncsi hogy a méhszarossal vajon mekkora valószínűséggel fordulhatna ez elő:
egyvandor
@F_Viktor: Ilyenkor szoktam azt kívánni, azok a nertársak akik számítanak nem fognak ilyen helyzetbe kerülni. Azoknak fizetjük közpénzből a vip ellátást.
egyvandor
@Jozefina: "korház igazgató főorvosának" ez már nem szakmai felelősség, -ezt a pozíciót ma többnyire politikusok töltik be-. hanem a ner politikájának része.
A politikai felelősség ma meg abból áll, hogy egyszer akad majd egy választás ahol a politikus kénytelen lesz egy lépéssel hátrébb, vagy új köntösben megjenenni
kukac50
Az ilyen esetek miatt nem beszélt Orbán az évértékelőjén az egészségügyi problémákról!
Olyan rossz állapotba vannak a kórházak, kevés az orvos, kevés a Nővér a kiszolgáló személyzet is kevés. A bérek emelkedéséről beszélnek miközben fele sem igaz amit mondanak!
A tanároknál mindig a béremelésről papolnak, amit évekkel ezelőtt ígértek lassan azt most teljesítik. Az a Fidesz jelmondata fele sem igaz amit mondanak!
Népirtás egyik módja ez is, a szegénység a másik tényezője!
bencemacska
@kukac50: Az oktatás megtermeli a szegénység utánpótlását, mert Parraghnak és társainak kell az olcsó munkaerő!!!
F_Viktor
@Györe-Juhasz Eva: Irod:
"...amíg a sebem varta a kedves dr úr ,
alapos részletességgel megtárgyalták az előző esti szuper partit."

A jo orvos mar evekkel ezelott elhagyta az orszagot, mert tisztaban volt a kepesseveivel, s annak mevfelelo elismeresre, munkakorulmenyekre,berre vagyott (tisztelet a kiveteleknek, mert vannak akik meg ma is otthon praktizalnak, de ok vannak kisebbsegben).
Tehat marad a hozza nem erto, az elmentek helyet pedig probaljak feltolteni Ukrajnabol, Romaniabol.
Onnan kik mennek Magyarorszagra? Akik mashova nem kellenek...
Pergető
@bencemacska: Honnan tudod, hogy minden kezelés ellenére is nem halt volna meg?
bencemacska
@Pergető: Képzeld el én biztos vagyok benne, hogy meghalt volna, csak nem mindegy mikor és hogyan!!!
"Minden élet vége Halál!" - ezt jegyezd meg!
Pergető
@bencemacska: Köszönöm! Még mindig jobb fölöslegeset tudni, mint semmit!
Pergető
@eszegfu: Ahogy írod! Nem érint meg egy hiba! Aki benne van annak szörnyű, de én nem fogok emiatt hamut szórni a fejemre. Sajnálom az elhunytat, de nem fogok itt nyílt színen sopánkodni! Nincs értelme!
eszegfu
@Pergető: 13:59 Téged valóban nem "érint meg" semmi sem... de hogy ezt büszkén hirdeted is... ez már nem semmi!:( Azért egy kis empátia csak "szorult" Beléd... vagy talán eddigi életed ugy élted, hogy "lefelé tapostál, felfelé meg nyaltál"?!
Pergető
@eszegfu: Érdekes tapasztalataid lehetnek, ha ezt szűröd le! Az empátia egy olyan dolog, amit nem lépten nyomon gyakorlunk, főleg nem tök ismeretlen emberek esetében! Ráadásul ez a hír is a liberális média által felröppentett hír, hogy a Fidesz hogy tönkre tette asz egész egészségügyet. Pedig ez már a szoci éra alatt is döglődött! Erre jön ez a hatásvadász cikk!
Tudod mit? Undorító manipuláció!
magyarbakancs
@Pergető:" Honnan tudod, hogy minden kezelés ellenére is nem halt volna meg?"
Nem szeretnék most csúnyát írni.
A gyógyítás, ápolás mindig mindenkörülmények között megteszem, még ha az értelmetlenek is látszik.
Mert drága honfitársam a beteg az a te testvéred, anyád, apád.
E szellemiség szerint kell kezelni, ápolni.
Az, az orvos ki nem tesz meg mindent szakmailag,emberileg azt, én többit nem írom le mert bele sajdulna a képernyő.
Pergető
@magyarbakancs: Lehet félreérthető voltam! Az orvos nem látta okát beavatkozásnak, ezért küldte haza. A megjegyzésem arra vonatkozott, ha az orvos úgy dönt, hogy bár nem indokolt szerinte, de kezeli, akkor is épp így meghalhatott volna a beteg! Erre vonatkozóan tettem megjegyzést!
magyarbakancs
@Pergető: Szív infarktus gyanújával kötelező 24 órás megfigyelés(opszerválás).
Többi duma.2 óránként EKG, 6 óránként alvadás protrombin,és ionok nézése.
Az orvost azonnal felfüggeszteni és letartóztatni.
eszegfu
@Pergető: 9:38 Igen, valóban "érdekes tapasztalataim" vannak -- persze ha ezt érdekesnek lehet nevezni -- ... de ezt csak Tőled, Rólad kapcsolatban "szereztem"!! Valószinünek tartom, hogy O.V. kivételével nem született még ember az egész Földön -- sőt nem is fog születni -- aki felé képes vagy empátiát akárcsak jelezni is... Aztán meg az a "professzori" megállapitásod, hogy "...gyakorlunk,főleg nem tök ismeretlen emberek esetében"... hiszen akkor fogalmad sincs mit jelent az empatia!? Egy koldust sem szánsz meg, mert képtelen vagy "beleképzelni" Magad az ő helyzetébe! Nem vagyok hivő lélek, de ha van tulvilág, akkor Te biztos nem a "mennyben" kötsz ki!!
Időnként próbálok Veled "beszélgetni", de rá kell jönnöm teljesen felesleges... még mindig megdöbbentő az "embertelen" vonásod. Részemről ennyi...
Pergető
@magyarbakancs: Abban igazad van, hogy nekem a követendő protokollról fogalmam sincs. Ha ez a követendő eljárás, büntessék meg az orvost!
Pergető
@eszegfu: Miért is kellene nekem mindenkivel empatikus lenni? Meghalt. Istenem. Egyéni tragédia. Minden évben sok ezren halnak meg! Felsoroljuk név szerint őket és itt könnyezzünk a propelleren, mert az annyira empatikus? Fenét!
agnes200
(Elsősorban) nem a konkrét orvost kellene előráncigálni, hanem azzal a problémával kellene foglalkozni érdemben, hogy komoly orvshiány van a kórházakban. A kezdőket sincs már aki betanítsa a gyakorlatra, és mind túlterheltek. Ki vár tőkük világszínvonalú munkát?

A kormány hibája, hogy így lerohasztotta az egészségügyet. Stadionokra bezzeg van lóvé, meg olimpiára, meg Várba költözködésre!
magyarbakancs
@Pergető:" Abban igazad van, hogy nekem a követendő protokollról fogalmam sincs. Ha ez a követendő eljárás, büntessék meg az orvost!"
Amíg az állam tartja fent az EÜ-t és az orvostársadalom mindig kivédi magát mert fél,hogy ha ö is hibázik akkor elmeszelik.
Addig itt nem lesz se érdemi színvonalváltás az biztos.
Csak a több biztosítási rendszerrel lehet ezeket meg csinálni.
Mert számon kérhető benne minden szereplő.
Szlovákiában az van.
Egyik ismerősöm ott nővér és reggel 8 órakor van rendeléskezdés, ha nem kezd, elrendelni az orvos kitör a paraszt gyalázat.
Az orvos utasítását nem tartja, be a beteg elveszíti a biztosítási jogviszonyát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.