A garázsban porosodnak azok egyelőre még mindig a mentőtiszti autók, melyek egy rohamkocsi felszereltségével bírnak. Hiányuk fájó, bevetésükkel a rohamkocsik mentesülnének a szállítási feladatok alól, de a Blikk úgy értesült, akadnak gondok a kocsikkal.

A lap értesülései szerint érintésvédelmi gondok adódtak az új autóknál (5 darabról van szó egyébként); a hátsó részükben van egy tálca, mely menet közben elszabadulhat, ez egy balesetnél súlyos sérüléseket is okozhat; és a sziréna sem elég hangos.

Életmentés helyett garázsban porosodnak a vadonatúj mentőautók  

Ezek miatt egyelőre nem állítják szolgálatba a mentőtiszti autókat a Blikk szerint, amelynek felszereltsége a rohamkocsikéhoz hasonló.

Az ­autók lényege, hogy nem viszik el a betegeket, hanem kiszállnak a helyszínre egy teljes rohamkocsi felszereltségével, majd amikor megtörtént az ellátás, hívnak egy alacsonyabb szintű autót, amely folytatja a mentést. Így a már régen forgalomban lévő rohamkocsiknak nem kell szállítási feladatokat ellátniuk

- olvasható a cikkben.

Az Országos Mentőszolgálat a lap megkeresésére úgy válaszolt, az autókat napokon belül szolgálatba állíthatják, a szükséges műszaki tanúsítványok beszerzése folyamatban van. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány vezetője azt is elmondta a Blikknek,, hogy az autók szuperek, nincs velük semmi gond.

A most használatos mentőtiszti autókat a Blikk értesülései szerint az újak szolgálatba állítása után vidékre küldik.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem a betegellátás volt a lényeg, hanem a "Nagy Pénz Autókereskedő Cimbiknek Projekt 1.0 "verzió!
nyanya001
Megvárják amíg elavult lesz ?
Ott fogja megenni a rozsa ?
Györe-Juhasz Eva
Megint vidèknek a szar,lestrapált,mint mindenből.Oda szarnak ahonnan esznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.