Öt év alatt 100 ezerre csökkentenék a közmunkások számát.

A jelenlegi körülbelül 216 ezerről öt éven belül 100 ezer főre csökkentené a közfoglalkoztatottak számát a kormány, erről Lázár János miniszter beszélt a csütörtöki Kormányinfón.

Negyvenmilliárd forintos programot indít a kormány, hogy minél több közfoglalkoztatottat vegyenek át a piaci munkaadók, a kabinet azt tervezi, hogy többlettámogatást kapnak azok a piaci munkaadók, amelyek közmunkásokat vesznek át – mondta el Lázár János.

Jelezte, hogy jelenleg 216 ezer közfoglalkoztatott van, a kormány célja, hogy számuk a következő öt évben 100 ezerre csökkenjen.

Tájékoztatása szerint jelenleg 37 ezer olyan üres állás van, amelynek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Kicsit elírták a címet : "A jelenlegi körülbelül 216 ezerről öt éven belül 100 ezer főre csökkentené a közfoglalkoztatottak számát a kormány"
A közmunkások számát pedig megnövelné 116 ezer fővel...
Nem lenne fennakadás, mert ugyanazok az emberek dolgoznának továbbra is csak sokkal kevesebb bérért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
ebben a cikkben az a szép hogy a fidelsz már tudja hogy megnyerte a 18as választást!!!
Pergető
Helyes! Egyre kevesebb lesz az ingyen ebéd! Ideje végre dolgozni, nem a markukat tartani!
Györe-Juhasz Eva
A következő az lesz,hogy a béreket megemelik 50%-al,de 80%- ot egyből bekell fizetni a drága kormány kasszájába.A KÖZPÈNZBŐL úgyis kap 1-2 gyerek ingyen enni,a többi párt ételosztást tart .Minek a birka nèpnek fizetès,dolgozz lógjon a beled,ès mihamarabb dögölj meg, nehogy mèg pofátlan módon igènyt tarts olyan luxus ellátásra,mint a nyugdíj.
Ez a rohadt kompánia,csak szegènysèget tud kitermelni a nèpnek,szègyen,hogy a XXI. században európa szívében ilyen megtörténhet.Gyerekek èheznek,fagynak össze,botrány èrtèkű,szènyen,hogy a règen úgy emlegetett nèp : REBELLIS MAGYAROK,fülèt farkát behúzva kussol,türi,hogy a gyerekei èhezzenek,miközben ezek a rohat patkányok zsírosra hízták az agyukat,ami amúgy sem sok volt.Szègyen,hogy XXI. században,európa szívében,olyat ejt ki a pofáján valaki,hogy rászoruló.Szorult volna az anyjába a sok FÈREG.
Szégyen a XXI.században európa szívében,hogy míg a nèp a csatorna patkányok szintjére szegènyedett,addig ez a rohadt tolvaj banda elosztotta az ország ingó ès ingatlan vagyonát
egymás között.
Szégyen...
Desischado
@Györe-Juhasz Eva: Ehhez nincs mit hozzátenni. Minden szavad igaz.
Amíg ilyen birka lesz a nép, addig orbánnak áll a pálya. Sajnos.
kukac50
Ne a külföldi összeszerelő cégeket támogassa a kormány hanem helyi feldolgozó üzemek re adjon támogatást! Csak akkor érhető el a közmunkából való kiszakadás ha termelő munkát végezhetnek az emberek, legalább a megélhetési létminimum béréért.
Ilyenekről Orbán nem beszélt az évértékelőjén? Miért nem érti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.