elsősorban nem ápolónő, hanem tüntetésszervező a többség szemében. S így többször meggondolja egy munkáltató, hogy egy „fejben” esetleg a legközelebbi tüntetést szervező aktivistát alkalmaz-e ápolónőként. A személyes politikai nézetrendszertől akár függetlenül is. Azon problémázni, hogy nem veszik fel ápolónőként, elég szemforgatónak tűnhet ebben az esetben. Lehet, hogy a korábbi abbahagyási kísérletet kellett volna végigvinni. De ezt már sosem fogjuk megtudni. Az azonban már egy éve is tudható volt: a polcelebségből nincs valós visszaút. Ettől még lehet emberként sajnálni. Különösen, mert láthatóan már olyan eszközökkel kér egy kis figyelmet, mint az öngyilkossági kísérlet. Amit, mint valós halálvágyat szinte biztosan nem kell komolyabban venni, mint azoknak a gyermekeknek a kísérleteit, akiknek az önkezű halála sokszor inkább baleseti halál. Ha a szülő, elakadva a dugóban, egy kicsit később ér haza a szokásosnál. Miközben emberileg még lehet nagyon is sajnálható és szánható a...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Gyalázatos blog!
Nem Sándor Máriát kell sajnálni, hanem az országot! Ő nem celeb, hanem talpig becsületes és tisztességes ember!
Gyalázat, hogy annyira gyávák, megalkuvók, sunyik, nyakik szarban ülők az egészségügyben a munkaadók, hogy nem merik alkalmazni a remek nővért! Előbbre való nekik a büdös kis biztonságuk, mint a betegek érdeke, előbbre való nekik a hatalomhoz való dörgölődzés, mint az emberek sorsa.
Sajnálni a kiszolgáltatottat kell, ostorozni meg azokat, kik miatt vannak kiszolgáltatottak.
Az ilyen blogírók és az ilyen munkáltatók meg mélységes megvetést érdemelnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@GeoCravker: Rossz a cim... Sandor Marianak NEM sajnalat kell: csupan azokat szoktunk sajnalni, akik soha semmiben nem kepesek alkotni, akik csak atvegetalgatjak a foldi letuket, nem talalnak munkat a szerencsetlenseguk miatt, de nem Sandor Mariat.
Ot szerintem elarultak, kihasznaltak, es inkabb tamogatast, SEGITSEGET kivanjunk Neki, mint egy olyan embernek, aki ezt maximalisan megerdemli.
Magyarorszag erkolcsileg a zulles utjara lepett, az a maroknyi tisztesseges ember, aki ennyire nyiltan vallalja a hatalommal valo szembeszallast, nem sajnalatot erdemel.
Majd talan folebrednek az emberek, megvilagosodnak, hogy O mit akart elerni, kiharcolni, de addig is kellene Neki a buzditas, tamogatas...
Ha mindenki csak elbeszel a masik feje mellett, abbol sohasem lesz igazi osszefogas, orban mar mindenkit a foldbe taposott, csak van, akit csak derekig, de masokat mar nyakig. orban gyozni fog, es Magyarorszag Oroszorszag zsakmanya lesz...
namihami
Bocsánat, de Sándor Máriát nem sajnálni kell. Sajnálni a betegeket, elesetteket kell.
Ezt a nőt tisztelni és megbecsülni kellene, hogy merte és felvállalta egy csoport érdekeit és vágyait. És ettől még inkább borzasztó, hogy némi eredmény kiharcolása után ugyanaz a csoport ilyen megalázó módon képes volt szinte a szemétre dobni azt, aki kiállt értük.
És ugyanez áll az ellenzék pártjaira is, akik a rengeteg munkalehetőségeik mellett képtelenek neki egy, a profiljába vágó lehetőséget biztosítani és segíteni a további munkáját, életét.
Mária, én nem sajnállak, tisztellek mindezekért.
Elnézést a tegezésért, de itt ez megy és számomra megtisztelő a tegezhetőség.
Egyébiránt: sem egészségügyes, sem rokona nem vagyok neki.
namihami
@karma1: bocs karma1, de írtam, nem láttam, hogy egy srófra jár az agyunk. NO COMMENT!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/08/nagyon-sze...
Az illetékes kib*szott tárcának halvány fingja nincs az egészségügyi rendszert egyes területeit
sújtó brutális munkaerőhiányról. Valójában soha egy pillanatra nem érdekelte őket.
A turulszaros nemzeti büszkeség és tehetetlen közöny tortáján mi a koktélcseresznye?
Hogy miközben nyomasztó orvos­ és ápolóhiány van a magyar kórházakban, Sándor Mária nem talál munkát. Inkább nem veszik fel, csak nehogy valamelyik gyáva, szervilis trágyadomb
összetűzésbe kerüljön a hatalommal. Fel tudja ezt fogni az agyunk? Egyáltalán hol vannak most azok, akik oly szívesen fotózkodtak Sándor Máriával egy kis politikai pecsenyesütögetés kedvéért? Hova tűntek azok a hölgyek és urak? Senki nincs, aki odaállna mellé, ha már ő vállalta, hogy megpróbálja kikapargatni mindenki más helyett a gesztenyét?
Vajon hány Sándor Máriát kell még feláldoznunk?
karma1
@namihami: Miert kene bocsanatot kerned, Kedves? En nagyon szeretem Geocravkert, de Maria nem egy elesett, szerencsetlen habokos valaki, O okos, tenni akaro, becsuletes, ritkasagszamba meno igaz ember... Inkabb azok szegyelljek magukat, akik otthagytak...
bakegya
TISZTELET ÉS EMBERI SEGÍTSÉG JÁR SÁNDOR MÁRIÁNAK-örömmel venném ,ha rám írna.
namihami
@karma1: Nem kedves, legfeljebb barátom. Igaz, hogy az az 1-es már inkább csak 0,8, de (úgy-ahogy) még hímnemű.
Egyébiránt az a baj, hogy mi itt kiírjuk, sírjuk a bánatunkat és a Vezér pedig sz@rik az egészre.
GeoCravker
@karma1: Szia!
Nem okvetlenül értünk egyet. Mária szerintem emberileg sajnálandó. Ha valaki eljut oda, hogy a figyelemfelkeltésre már csak egy öngyilokkisérlet marad, az biztosan sajnálandó.

Politikailag nem. Politikailag felvállalt egy szerepet, amibe neki belefér a Jobbik, nekem nem. Neki belefér a rasszisták pártjával a kézfogás, nekem nem. Miközben egyre jobban távolodott a szakpolitikától, és egyre inkább a színpad maradt.

Abban egyet értünk, hogy "Magyarorszag erkolcsileg a zulles utjara lepett,", de abban valószínűleg nem, hogy a csak hibákat felsoroló Hyde-park előrevinne bármit is. Szerintem nem nagyon. A jelek szerint pedig nagyon nem.
Már csak azért is, mert amíg pozitív üzenet nélküli Hyde-park-tüntik vannak, addig Orbán röhöghet a markába. Ezek a megmozdulások sok-sok indulatot levezetnek. Azzal, hogy nem mennek előre, csak levezetnek, alapvetően fárasztják az ellenzékiséget, és a sok kicsi mozgalmacska atomizálja a közvéleményt.

@namihami: Amikor S.M. a polcelebséget vállalta (2016. április), akkor borítékolható volt, hogy mint ápolónő megszűnik létezni. Erre kár most rácsodálkozni. Illetve arra, hogy nővérként nem igazán kapkodnak utána.
elnyomott
Gyalázatos blog!
Nem Sándor Máriát kell sajnálni, hanem az országot! Ő nem celeb, hanem talpig becsületes és tisztességes ember!
Gyalázat, hogy annyira gyávák, megalkuvók, sunyik, nyakik szarban ülők az egészségügyben a munkaadók, hogy nem merik alkalmazni a remek nővért! Előbbre való nekik a büdös kis biztonságuk, mint a betegek érdeke, előbbre való nekik a hatalomhoz való dörgölődzés, mint az emberek sorsa.
Sajnálni a kiszolgáltatottat kell, ostorozni meg azokat, kik miatt vannak kiszolgáltatottak.
Az ilyen blogírók és az ilyen munkáltatók meg mélységes megvetést érdemelnek!
GeoCravker
@elnyomott: A zsigeri indulatok után némi konkrét érvet is fel tudsz sorakoztatni?

Pár rávezető kérdés:
1. Sándor Mária ténykedése nyomán változott-e bármi az egészségügyben? Ehhez kapcsolódóan született-e bármi program, vagy csak kimehetsz, megveregetheted a többiek vállát, rázhatod kicsit az öklödet, és ennyi?
2. Sándor Mária parolázott-e a Jobbikkal, illetve képviselői egyike-másikával? (vigyázz, mert becsapós kérdés. Mert igazolhatóan igen)
3. Részt vett-e S.M. olyan gyűlések színpadán, amelyhez eü-szakmailag semmi köze nem volt? (mint az előbb, igazolható, hogy részt vett)

"Sajnálni a kiszolgáltatottat kell," Ez marhaság. Mindenki azt sajnál, akit akar, és azért, amiért szerinte sajnálatra méltó.

Mint fentebb írtam: a társadalmat ezek a majdnemtüntetők remekül feszültségmentesítik, és persze mindenki boldog, mert jól kimondják. A mit is? Ja, az már nem is annyira lényeges... Az ökölrázás, meg az orbántakarogy, az igen.
elnyomott
@GeoCravker: Ne reménykedj, az indulatom nem csitul!
Kapásból válasz: egy nővér nem válogathat pártállás terén, ha betegről van szó. Sem jobbikos, sem fideszes, sem szoci!
Mert mindegyikért harcol! A betegekért, a beteg gyerekekért, bárki is legyen a szülője!
Hogy nem jut ötről a hatra, az nem Sándor Mária hibája, hanem az országé, hogy nem áll mellé, az orvostársadalomé, hogy nem áll mellé és inkább elnézi emberek méltatlan halálát.
Többről van szó, mint társadalmi feszültség - az életünkről!
Mert aki nem csókos, az ellenség, az az út szélén marad!
És bizony az ország a sajnálni való, mert egyik része elnézi tétlenül, a másik része meg kihasználja.
Érvek kellenek? Menj el egy kórházba, vagy legyél beteg - mint nem csókos, hanem civil!
Fenntartom, hogy mélységesen elítélendő a blog, feltételezem a tied!
karma1
@GeoCravker: OK, a Te velemenyed is egy velemeny: nagyon elter az enyemtol, es meg masoketol is.
Sandor Maria tehat azert lenne celeb, mert reszt vett a Tanitanek mozgalom "Hyde-parki" tuntetesen, es olyan 5 perces csendet kert halk szavaval, hogy amikor az errol keszult videot lattam, felallt a szor a hatamon, olyan felelmetes volt?
Az emberek tobbsege meg akarja orbant donteni, : ennek kene a vegcelnak lenni, a megdontese utan raernek majd kialakulni a lenyeges erovonalak, csak tartsunk mar ott.
Ha nem jo a Hyde-parki tuntikezes, ha nem eleg az, hogy az emberek nepszavazassal akarnanak ervenyt szerezni a szavuknak, ha nem eleg az, hogy az embereket felto, meg itt-ott fellelheto polgik beadvanyokkal bombazzak a kormany megfelelo hivatalait, es mondjak, hogy romlik az egeszsegugy, az oktatas, morzsolodnak le a falvak, nagy baj van, es ezeket a peticiokat, beadvanyokat a hatalom rohogve visszadobja, fiokba sullyeszti, de egysegesen inkabb le sem szarja, AKKOR MI A TEENDO? MI A KOVETKEZO LEPES?

Te tudod? Te meg tudnad mondani, hogy mire, kire lenne szukseg ahhoz, hogy jobbik nelkul, Gyurcsany nelkul, mittudomen meg kik nelkul mire lehetne jutni?
Sandor Maria az utolso ora utolso perceben emelte fel a hangjat MINDENKIERT, betegekert, agyondolgoztatott orvosokert, apolokert, agyonhajszolt tanarokert, munkanelkuli szulokert, elesett nyugdijasokert, es az o erdekukben azt lattatta , probalta megertetni az emberekkel, hogy most mar MUSZAJ valamit tenni.
Ezt nem ertettek meg az emberek, vagy aki megertette, de eppen volt meg felnivaloja, mert volt valamilyen alulfizetett munkaja, inkabb azt feltette, es kihatralt mogule.
O a sajat peldajaval mutatta meg, hogy aldozatot kell hozni, ha azt akarjatok, hogy valami valtozzon. Ha mindenki finnyaskodik, a vegen hoppon marad, es pillanatok alatt rabszolgasorban talalja magat.
Sajnalom, hogy ezt nem erzed az O szemelyeben.
Nos, akkor Te szerinted mi a megoldas?
elnyomott
@karma1: Ha Sándor Mária üzenetéből nem értette meg, akkor már nem is fogja. Nem akarja, nem meri, vagy nem áll érdekében.
nemkati
@karma1: Az emberek általában nem fogták fel, nem értették meg, ki Sándor Mária, miért, kikért állt ki az ország elé, hogy elmondja, mit csinálunk rosszul, hogy hol mindenhol omlik össze ez a rendszer, amit a kormány még próbál működőnek mutatni. Nem tudom, hogy csak nem értették meg őt, vagy azt gondolták: igaza van, de küzdjön értünk nélkülünk? Bármelyik is, mindannyiunk szégyene, hogy ő nemcsak abbahagyja most ezt a küzdelmet, de a kudarc, az eredménytelenség, a magárahagyottság miatt az életét is el akarta dobni. Végtelenül ostoba ez a nép. Nem ismeri fel az igazi kincset: Sándor Máriát, helyette a 2/3 egy undorító, hazug gazembert juttat hatalomra és őt imádja. Megérdemeljük, ha egyszercsak lemerülünk a süllyesztőben. :(
karma1
@nemkati: Ennel jobb es vilagosabb megfogalmazasa a lenyegnek ma meg nem hangzott el... :o)) Koszi...:o)))
nemkati
@karma1: Én végtelenül nagyra tartom és tisztelem Sándor Máriát azért, amit eddig tett és mondott. És szégyellem magam magam miatt is, és mindenki miatt is, hogy nem tettünk meg mindent, hogy kimutassuk, ugyanazt akarjuk amiről ő beszél, és mi is megteszünk mindent azokért a változásokért, amiket ő akart és amikre felhívta a figyelmünket. Mi, egyenként nem sokat, vagy inkább semmit nem tettünk. Úgyhogy amiket az előbb írtam, az egy töredéke annak, amiket most gondolok. De én csak egy örökre a gyerekkorban rekedt Démoszthenész vagyok. :) Csak dadogni tudok ahhoz képest, amiket gondolok.
GeoCravker
@karma1: "Az emberek tobbsege meg akarja orbant donteni, : ennek kene a vegcelnak lenni, a megdontese utan raernek majd kialakulni a lenyeges erovonalak, csak tartsunk mar ott."

Valójában nem az iagzán jó kiindulópont. Megpróbálom a mindig sántító hasonlattal.

Alaphelyzet, állsz a piacon, és csak azt tudod, hogy sem Te, sem a gyermeked nem evett második napja.
Előtted ott a tojásárus, és teljesen nyilvánvalóan buttyant, megzápult a az áruja. Olyan, amit eszedbe nem jutna az éhséged dacára sem beszerezni.
Namost. Jönnek nagyhangú urak és hölgyek, és mind lekiabálják egymás és a többiek fejét, és mutogatnak ezerrel, hogy azok ott kérem záptojások.
Mindegyikkel lelkesen egyet értesz az elején. Aztán egyre kevésbé lelkesebben, mert hiszn olyasmit mondanak, amit Te pont olyan jól tudsz. Ám jobbat tojni sem nem tudnak, sem nem mondják meg, hogy hol van a nemzáp-tojás.
A végén begurulsz és felborítod az egészet. Minden csupa büdös lötty, és legalább levezetted a feszültséget. Amiről már azt sem tudod, hogy záptojásos figura miatt, vagy a sok mutogató miatt nagyobb.
Ámde! A valós problémádat ez sem oldja meg, mert ettől még simán éhenhalsz családostól.

Nos! Azt, hogy az egészségügy pocsék helyzetben van, azt Sándor Mária és az orvosbárókat emlegető bácsi nélkül is pontosan tudjuk. Aki egyszer életében volt kórházban az pontosan tudja, hogy a hálapénzes megoldás valójában senkinek nem jó. Valójában azonban S.M. és a Puklicsapat sem tett mást, mint kiálltak és nem mondtak mást, mint amit Te nélkülük is tudsz. Nem mondtak alternatívát, és nem hirdettek programot. Az első megjelenésükkor sem mondtak újdonságot és a tizediken sem. Ettől nagyon önigazoltnak láthatod magad, és nagyon szép lehet a lelkednek, hogy kicsit helyetted is mondják: záp a tojás.
Azonban ettől az alapprobléma pont úgy megmarad, mint nélkülük.
A rendszerszintű probléma Orbán felkötésével is megmaradna. Azt pedig elég konzervatív. Az orvosbárók, és az akadémiai rendszer haszonélvezői nem...
GeoCravker
@elnyomott: Ostoba vagy. Gondolkodásrezisztens zsigeri lény. Nem baj. De nem is erény.
GeoCravker
@elnyomott: ""Elgyötört orvosok rohangálnak a betegek körül. És ez baj. Kurva nagy baj""
Valóban. S. M. kiált és elmondta ugyanezt. O.K. ezt tudjuk. És mi volt a javaslata? Ja, hogy semmi? Hogy nézzen mindenki magába? Mert programnak "a vegyetek fekete polót" elég gyenge.
Mondtam. Keress érveket. Legalább próbáld meg. hátha menni fog.
GeoCravker
@karma1: Látom csonkolta a rendszer az előzőt. folyt.
A rendszerszintű probléma Orbán felkötésével is megmaradna. Azt pedig elég konzervatív. Az orvosbárók, és az akadémiai rendszer haszonélvezői nem ma kerültek a rendszerbe. Orbán szemét módon manipulál, és ugraszt egymás ellen egyes rétegeket. De az oktatásügy harminc éve problémás, és az egészségügy összeomlása is régóta be van kódolva a rendszerbe.
Kellene változás. Kellene bizony. ezerrel.
De attól, hogy egyre újabb szereplők jönnek, és mondják el azt, hogy baj van, attól nem lesz kisebb a baj. A Tanítanék kapcsán is mondtam: azt szeretném látni, hogy a sok önjelölt okostóni leül, és mielőtt kimegy a színpadra összerak valamit ami előre visz, ami mellé oda lehet állni.
Ki lehet menni ökölrázva a terekre. De ettől, légy őszinte, mi lesz jobb. A pillanatnyi közérzeteden kívül. Ami lehet fontos, de ettől még éppen úgy elpatkolsz egy perforált vakbéllel, ha rossz a röntgengép, vagy hülye, aki kezeli.
Ha ismered, amiket írkálok nem mondhatod, hogy nagy Orbán-fan lennék. El is kéne zavarni. Ám az országnak másnap is ki kell nyitni.
A "menjünk akasztani, aztán majd meglátujuk" az lehet program egy polgáháborúban. De azért szakmai programnak nem mondanám.
elnyomott
@nemkati: Ha egy ország nem érti meg, amit meg kell érteni, akkor nincs többé remény.
Akkor Sándor Mária jobban teszi, ha külföldre megy.
Ennyi.
elnyomott
@GeoCravker: - Ilyen alapon Kim Dzsongunt sem kell elzavarni, mert bizonyára senki nincs jobb más a helyére.
Ugye hogy érthető, hogy miért léteznek minden korban kegyetlen zsarnokok?
Ugye hogy mi sem érdemlünk jobbat?
karma1
@GeoCravker: Koszi a plasztikus hasonlatot, de en nem hiszem, hogy nem ott kellene kezdeni a dolgokat, ahol Maria kezdte.
Nem hiszem el, hogy amig leteznek savas bacsikak, kezcsokos hulye oregasszonyok, meg akik azt allitjak, hogy orban viktor majd megtomi a penztarcajukat, addig mindenki tisztaban volna a bajjal. Peldaul en nem tudom, mi folyik ebben a pillanatban KONKRETAN az oktatasban, mert nibncsen bolcsis, ovis, isis kiskoru a csaladban, aki van, az 22 eves es az egyetemi tanulmanyait fizetem, mert hiaba kivalo tanulo, a mamaja egyedul tartja el kettojuket egy keresetbol, es az osztondija szart sem er, de ot azert nem zavarja az oktatas lebomlasa, mert az Anyukaja megtanitotta TANULNI es GONDOLKODNI, es javasolja neki azokat az olvasmanyokat, amik segitik ot a tanulasban. De nem mindenkinek adatik meg egy ilyen szulo, vagy ha okos es segitokesz is a mama, papa, egyaltalan nincs idejuk a gyerekukkel foglalkozni, mert kuzdenek a napi megelhetesert. En peldaul Maria szovegebol tudom meg, hogy mi es mennyire romlott az oktatasugyben...Az utolso 18 evben mar a korhazhoz sem volt kozom, elotte elviselheto volt es elfogadhato (volt benne reszem), de az orvosok mar akkor is tulterheltek voltak, a WC papirt akkor is mar nekunk kellett bevinni, es kajapotlast is kellett a csaladnak behoznia. Es vannak meg joparan, akiknek nem jut el meg akkor sem az agyahoz a jelenlegi allapot tragikus volta, ha eppen munkanelkuli, vagy nyugdijas.
Nem hiszem, hogy Petofieknek, vagy az 56-osoknak lett volna ELORE barmilyen forgatokonyve a forradalmak kirobbantasara, - azt tudtak mindket esetben, hogy az, ami van, nagyon szar, es ezen nem lehet mashogy valtoztatni, csak ha felkel a nep.
Persze, ez igy sokkal nehezebb, igy nem lehet megmondani , mi lesz a kiut, mi lesz a megoldas, es igen, nagyon sokan tovabbra is ehezni fognak, es nagyon sok forradalmart a forradalom be is daral (a forradalom felfalja sajat gyermekeit), es igen, nagyon nehez lesz ebbol a szemetdombbol tiszta udvart
karma1
@GeoCravker: Folyt. ... tiszta udvart csinalni.
Nem hiszem, hogy akkor, amikor nincs EGYETLEN markans vezeto, akit kovetnenek az emberek tuzon-vizen at, akkor lehetne SZERVEZETTEN fellepni orban ellen.
Ha kizarasos alapon dolgozol, akkor rajossz, hogy az Alapkatyvaszra hivatkozva mar nem lehet megdonteni, annyira beleagyazodott a magyar kozelet minden teruletebe a csokos bunozok szovetkezete, amit csak egy fuggetlen birosag fog tudni evek alatt kibogozni.
Szoval, ne haragudj, en azt hiszem, hogy Sandor Maria egy volt azok kozul, akik hiteles informaciokkal fel akartak razni a nepeket, es ez elindithatott volna egy felelosen gondolkodo kozosseget, vagy embercsoportot, aki felhasznalja az o tapasztalatait, es abbol kiindulva kidolgozhatna egy programot.
Ne mondd azt nekem, hogy a fidesz azert van uralmon, mert van programja? Ugye, ezt nem fogod mondani?
Az viszont nagy baj, hogy a halkan hoborgo ellenzeknek sincs...
En eddig vartam arra, hogy 2 eve, amikor Simicska lege...izte orbant, akkor ezt azert merte megtenni, mert annyi info van a birtokaban, ami eleg vedelmet ad neki arra, hogy orban ne tudja kicsinalni ot, A G nap ota minden nap azt varom, hogy simicska elojon, es teriti a lapjait.
Hat nem. Pedig a torvenynek vannak kiskapui, egy jo ugyvedi csapattal meg a bortont is meguszhatna, ha egy sokkal nagyobb disznosagra vallalja a koronatanusagot, es vadalkut kot.
Az ilyen emberek azok, akik hagyjak tonkremenni az orszagot, es inkabb a nepet kell sajnalni, akik menthetetlenul ennek a rendszernek a karvallottjai lesznek, es senki sem tud nekik segiteni. A szomoru, hogy nem is akar...
nemkati
@elnyomott: Vajon hányan kényszerültek külföldre menni olyanok, akik nagyon szeretik Magyarországot, és sose mentek volna el innen?
elnyomott
@nemkati: Sokan. De talán egy se hiányozna annyira, mint Sándor Mária...
GeoCravker
@karma1: Az '56-osok, illetve Petőfiék köre nem jó párhuzam szerintem. Ott globális rendszert akartak váltani. Nem azzal indult, hogy az oktatást, egészségügyet, stb. akarják parciálisan megváltoztatni. De még ott is tetten érhető a szervezők programadási felelőssége. Mindamellett Orbán lassan nem hagy más utat, mint a flaszterköves népszavazásét. Az évértékelője újabb lépés errefele. Ez a 8:42-re is válasz. kicsit.

Szerintem ahhoz, hogy egy szakterületen, szakmai alapon akarjon valaki bármit tenni, ahhoz kevés kiállni, és mutogatni a záptojásra. Kell tudni alternatívát felmutatni. Mert különben az első morgások után kifáradnak az emberek. Mert l'art pour l'art alapon utálni valakit/valamit lehet katartikus elsőre, de tartósan fárasztó. Mert felteszik a kérdést, hogy jó, ezt nem akarjátok. Én sem. De mit szeretnétek? A Tanítanéknak erre egy éve sem volt válasza, és ma sincs. Pedig elvileg egy egész szervezetet gründoltak mögé (CKP). Egy éve járok emiatt a nyakukra. Mindig az interneten fellevő anyagokra hivatkoznak. Holott egyrészt azok nem programok, hanem jobbára 2013-as HaHa-tézisek ötletelései. Másrészt az élrdekeltek nagy része az életben nem fogja a neten elolvasni.

Az egészségügy legalább olyan zárt rendszer, mint az akadémiai. Kevésbé ismerem belülről. De maga a rendszer erősen párhuzamos. Még működésében is:
endresy.blogspot.hu/2015/08/sandor-maria-koncepcios-etikai-vetsege.html
Valószínűleg, mert a környező rendszer ezt kényszerítette ki még a nyolcvanas években, és az alapstruktúra igen keveset változott. Az átnevezések, és egyebek ellenére. Kérdezted, hogy szerintem mit kellene csinálni. Alapvetően ezt a strukturát kellene lezúzni. Ennek, mint egy céges hierarchiéban is, két lehetősége van.
1. Belülről, a résztvevők nagy részét megszólítva egy egységes, kivülről szolidaritást, támogatást kivívó program mellé szervezet szervezettel. Ehez jelenleg még a program is hiányzik, holott évek óta érlelődhetne, ha komolyan változtatni akarna...
GeoCravker
@elnyomott: Ha csak az ökölrázásig dondolkodsz, mint a jelek mutatják, akkor tényleg nem érdemelsz jobbat.
magyarbakancs
@elnyomott: Sok mindenben osztom a véleményedet.
A hölgy nagyon rosszul kezdte ezt a lázadást, demonstrálást, elégedetlenséget.
Egyetlen egy főnök, intézmény nem szereti a zűrös munkatársakat.
Sajnos a hölgynek a karizmája nagyon gyenge volt.
Én is EÜ-ben dolgozom és az a véleményem, ha valaki nem tud megélni egy szakmából, foglalkozásból hagyja ott .
Keressen magának mást.
Volt olyan időszak mikkor én sem tudtam megélni a munkámból, kerestem másodállást.
Az a véleményem, amíg közös lónak túros a háta addig itt rend nem lesz az EÜ-ben. Némely orvos hülyére keresi magát paraszolvenciából.
Ismerek, olyat ki napi 100 ezret keres adómentesen.

36 év tapasztalat azt mondatja velem több biztosítási rendszer.
elnyomott
@GeoCravker: Sajnálatot te érdemelsz. Sándor Mária meg megbecsülést.
elnyomott
@magyarbakancs: A hölgy karizmája a helyén - csak nincs vevő rá!
Romániában is vannak munkaadók és az ő Sándor Máriájuknak több tucat állásajánlata is van. A Propin megtalálod a történetkéjét.
Nálunk a többség elücsörög a szarkupac tetején, elnézve, hogy más nyakig benne van. Te is elnéznéd, hogy az egészségügy jelen helyzetében egy ilyen ápolónő, mint Sándor Mária keressen más állást.
Csizmás Kond
...ide vezet a naivitás és a felkészületlen belevágás.
magyarbakancs
@elnyomott: Belefáradtam a szélmalomharcba.
Én voltam előzetesben szakszervezeti tiltakozás miatt 1989-ben.

Azért írtam, hogy nincs megoldás csak a több biztosítási rendszer.
Nem tehetné meg egy orvos, hogy 100 ezret keressen adómentesen naponta.
Számon kérhető lehetne minden szereplője az EÜ-nek.
Dolgoztam ilyen rendszerben.
GeoCravker
@Csizmás Kond: kivételesen? egyetértünk
karma1
@GeoCravker: 09.54-re: Hat most sem ertek Veled egyet, de ugy latszik, ez az en bajom, mert en vagyok makacs. Nem baj, ilyennek is kell lenni - szerintem.

Ugy gondolom, hogy '48 es '56 is kivalo peldak voltak a spontanaitasra, Igaz, akkor mas celokert kellett harcolni, (bar a sajtoszabadsag mar akkor is elegge sarkalatos kerdes volt, lassan ugyanott tartunk, mind majdnem 170 eve...), nem a demokraciaert, mert akkor ez fel sem merult, ugyebar.
Az 56-osok is inkabb csak a rakosi pajtas szemelyi kultuszatol es baromsagaitol akartak megszabadulni, mert akkor is csak annyit tudtak, hogy BARMI jobb, mint rakosi . (Persze a "barmi" alatt egyaltalan nem a szovjet csapatok bevonulasat ertettek.)
Valahol most is ez tortenik: ez csak a tomegek viselkedesenek es a nagy szamok torvenyenek a viszonylataira vezetheto vissza: vagyis nagyjabol meg lehet josolni, hogyha ilyen szar a gazdasag, ilyen pocsek az egeszsegugy, az oktatas, a mikroszkopnyi nyugdijak, tovabba egy csomo mas, (esetleg kulfoldi hatas miatt) , akkor elorelathatoan ekkor es ekkor fog elszakadni az emberek cernaja. Hidd el, hogy a politologusok, torteneszek, egyeb elemzok nagyon is tudjak, hogy mekkora a baj, csak eppen be vannak szarva, mert azt is tudjak, hogy egy bizonyos mennyisegu tomeget (eleg kismeretut) tudnak csak kezelni, de peldaul mar egy Kossuth ternel nagyobb tuntetest, vagy tobb varosban egyszerre torteno nagy tuntetest nem tudnanak kezelni, es nagyon sok az ismeretlen tenyezo, ami miatt nyugodtan lehetnek almatlan ejszakai a mafiabandanak, ezt kivanom is nekik, ne legyen egy pillanat nyugtuk sem, ne tudjak, hogy a felduhodott emberek mikor kapnak szivlapatra, fegyverre...
Es akkor meg egyaltalan nem tudnak azzal mit kezdeni, hogy hogy viszonyulna ehhez az egeszhez az EU, trump es putyin...Szoval van min elgondolkodni, es nem lehet egyszeruen egy programot osszeallitani: tul sok az ellopott penz: ez a legnagyobb ismeretlen tenyezo.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.