Február 10-én, a Várkert Bazárban tartotta szokásos évértékelőjét Orbán Viktor miniszterelnök. Itt olvasható a közvetítés.

Ahogy az lenni szokott, az ellenzéki pártok rögvest reagáltak az elhangzottakra. Először az MSZP mondta el a magáét.

MSZP: a miniszterelnök gyáva, mert nem nézett szembe a valósággal

Gyávának nevezte a miniszterelnököt Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke, és kijelentette: a kormányfő nem nézett szembe a magyar valósággal.

Kifogásolta, hogy Orbán Viktor nem beszélt az embereket foglalkoztató problémákról, az ingyenkonyhák előtt kígyózó sorokról vagy arról, hogy a családok otthonai helyett miért a stadionok füvét melegítik. Arról sem szólt az embereknek – folytatta –, hogy hová rakta a gáz és a villany világpiaci árának csökkenéséből eredő hasznot, de az orvoshiányról vagy a kórházak rossz állapotáról sem beszélt.

Szerinte Orbán Viktor

"saját pénztárcájaként használja" Mészáros Lőrinc és Garancsi István vállalkozókat,

Magyarország pedig 2016-ban kilépett abból az európai összefogásból, amely a korrupció ellen mozgósította volna a tagállamokat.

Jobbik: sok minden kimaradt a beszédből

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője azt mondta, Orbán Viktor nem szólt arról, hogy aljas és bírósági ítéletekkel bizonyított módon lejárató kampányokat rendelt meg politikai ellenfelei ellen, ami keresztény és jó érzésű emberhez méltatlan, és ezért Magyarországtól kell bocsánatot kérnie.

A kormányfő nem beszélt arról, hogy "a korrupciót is csúcsra járatta", aminek az ügyészség nem találja a nyomát, miközben

a Fidesz körüli politikusok tobzódnak a közpénzben

- fogalmazott.

Volner János úgy vélte, Orbán Viktor hazudott, amikor azt állította, hogy Magyarország jövője biztosítva van, hiszen a magánnyugdíj-pénztári vagyon eltűnt.

Mint mondta, a miniszterelnök kínosan kerülte az egészségügy helyzetét, amellyel nem tudott és nem is akart megbirkózni a kormány. Orbán Viktor ugyancsak megkerülte a történelmi mélypontra süllyedt oktatásra vonatkozó észrevételeket – közölte.

DK: összefüggéstelen beszéd volt

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a kormányfő nem szólt a korrupcióról, ahogyan arról sem, hogy mi fog történni azokkal a fogyatékkal élőkkel, akiket ki akar zárni a munkanélküli segélyből.

A kormányfő semmilyen felelősséget nem vállal azért a "garázdálkodásért", amelyet az elmúlt hét évben elkövetett. Ráadásul súlyos képet festett Magyarországról, azt mondta, hogy Magyarország nacionalista és bezárkózó ország lesz

- vélekedett.

A politikus úgy látja, a miniszterelnök nem mond igazat, hazudik, félrevezeti a társadalmat, miközben a feladata az lenne, hogy azoknak, akik nehéz sorban élnek, reményt és jövőt adjon, de nem nekik ad ilyet, hanem a gazdasági holdudvarának.

LMP: Orbán Viktor gyengeségben tartja az országot

Gál József, az LMP szóvivője az ország legnagyobb problémájának azt ítélte, hogy

a bérek sokkal kisebb ütemben növekednek, mind a fideszes oligarchák bankszámlái, amíg ez nem fordul meg, addig Magyarországon nincs jövő

- jelentette ki.

Kifogásolta, hogy a kormányfő nem beszélt az oktatás vagy az egészségügy gondjairól, szerinte a miniszterelnök azért titkolja ezen tényeket, mert elődeihez hasonlóan ezek leküzdéséért semmit sem tett, ahogy a fiatalok itthon tartása érdekében sem.

Hangsúlyozta: ha a kormány a migráció ügyében ki tudta írni a népszavazást, tegye ezt az olimpiai pályázat esetében is.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hajrá Magyarország!
Hajrá magyarok!
Nem én vagyok hülye,
Ti vagytok a f@szok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@cikicakk55: Pedig fel kell rázni a jó népet különben marad
a horda.
telegdilaci
@quadrocopter: Te meg idióta agy mosott!
Szókrakész
@cikicakk55: Bocs félreértettél.
Én nem azt akartam írni, hogy te személyesen.
Csak úgy általánosságban jeleztem, de mint látom rajtad kívül senki nem reagált.
Pont azok nem akiket igazán érint a dolog.
Azok bezzeg a teljes hallgatást választották.
Ezek szerint még mindig ezen gondolkodnak.
3dwhite
Mégse lett semmivel sem érthetőbb. Már ha van benne, amit kellene vagy lehet.
Eladott Ország
"Egyszóval be lehetne fejezni ezt a visszamutogatást, kommunistázást, hazaárulózást,
jobboldalizást, baloldalizást, mert ebben az országban ezeknek a szavaknak ma már nincs
értelmük. Nincs, amikor egy volt hithű kommunista ordítja egy huszonéves arcába, hogy rohadt komcsi. Nincs, amikor egy volt kommunistákból, KISZ­ káderekből és munkásőrökből álló, saját múltját megtagadó, önmagával meghasonlott hazug tolvajokból álló bűnbanda lopja szét a jövőnket. Bűnözőknek börtönben a helyük. Akármilyen párt színeiben fosztogatott a múltban, vagy fosztogat a jelenben. És ennek rohadtul semmi köze sem a jobb­, sem a baloldalhoz. Akkor sem, ha a felhergelt hívek, vagy éppen az ezért fizetett trollok megpróbálják elhitetni az ellenkezőjét. Egyszerű hazugok, mint a rendszer, amely kitermelte őket. És tetszik, vagy sem: pofázni fogunk ezután is és kritizálni fogjuk a mi pénzünkből élőket és tiltakozni fogunk és véleményt fogunk alkotni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.