Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a jövő héten Japánba, Ausztráliába és Új-Zélandra látogat – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

A tokiói hivatalos látogatás során február 13-án, hétfőn találkozik Fumio Kishida külügyminiszterrel, Hiroshige Seko gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszterrel, valamint tárgyalásokat folytat japán nagyvállalatok vezetőivel.

Canberrában a magyar miniszter szerdán tárgyal majd Julie Bishop külügyminiszterrel, előadást tart az Ausztrál Nemzeti Egyetem Európai Tanulmányok Központjában, február 16-án, csütörtökön találkozik Gladys Berejikliannal, Új-Dél-Wales miniszterelnökével, valamint kerekasztal-beszélgetésen vesz részt a sydneyi magyarság képviselőivel – írták.

Wellingtoni hivatalos látogatása keretében február 17-én pénteken Szijjártó Péter felavatja az 1956-os magyarországi menekültek befogadásának 60. évfordulója alkalmából készült emléktáblát, megbeszélést folytat Chris Finlayson igazságügyi miniszterrel, és megnyitja Magyarország wellingotni nagykövetségét.

Aucklandben a magyar külügyminiszter megnyitja a magyar-új-zélandi üzleti fórumot, valamin találkozik Murray McCully külügyminiszterrel.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@lusta: Es ha tudnad, hogy nem mind politikai, es volt koztuk bunozo is am! De a nagy resze politikai ES gazdasagi menekult volt. A ferjem unokabatyjaeknal is volt 2 magyar, aki dolgozott a farmjukon. Persze, egy budos szot sem tudtak angolul, aztan megtanultak valamennyire. Amikor a ferjem eloszor bemutatott engem nekik azzal, hogy en is magyar vagyok, nagyon nagy szeretettel fogadtak, es nagyon jo emlekeik voltak a magyarokrol... Ezt az erzest a magyarok megtagadjak a mostani haborus menekultektol: ok nem mondhatnak majd el semmi jot sem Magyarorszagrol, sem a jelenlegi kormanyrol.
lusta
@karma1: Van pofája mindehhez.
Másik érdekesség, a távoli egzotikus (magyar szemmel nézve) hely. Ezért kell követséget nyitni. Az észteknél meg bezárták.
karma1
@lusta: Mert oda nem lehet tul sok kiszallasi koltseget elszamolni. Hat ide lehet, dogivel. Nana, hogy Torgyan papa is inkabb Chilebol akart cseresznyet hozni, mint mondjuk Spanyolorszagbol, vagy Olaszorszagbol...:o))))
quadrocopter
Vajon melyik futsalos "diplomáciai zseni" lesz a wellingtoni nagykövet?

Ugye, genyók, hogy nem is akkora a különbség menekült és menekült között? Szarháziak!

"...felavatja az 1956-os magyarországi menekültek befogadásának 60. évfordulója alkalmából készült emléktáblát.."
namihami
@karma1: Tévedsz, nem az ár a lényeg. Azt úgyis mi, velünk fizetteti. De a táj, a vadregény és főleg a párton belüli hierarchia. Hogy elmesélheti, hogy nemcsak a Kósa volt arra, de ő is. Hogy minek? Hát az mit számít? Lényeg, hogy ő is volt.
aremy
@Szókrakész: fogadd örökbe igaz ekkora szíjfaxot már nem lehet .hát ha neked sikerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.