Az InterNations által készített felmérés alapján Magyarország egyike azon országoknak, ahol külföldiek szerint a legjobb dolgozni – írja a portfolio.hu.

A tanulmány 43 különféle szempont alapján vizsgálta, hogy mely országokban lehet a legjobb külföldiként dolgozni. Megnézték például, hogy a vizsgált országokban milyen a magánélet és a munka aránya, és kiderült, hogy nincs közvetlen korreláció a hosszú munkaórák és a munka-magánélet aránnyal kapcsolatos elégedetlenkedések között.

A tíz ország, ahol a külföldi dolgozók szerint a legjobb a munka és a magánélet egyensúlya:

1. Norvégia

Az itteni válaszadók elmondása szerint átlagosan 41,7 órát dolgoznak egy héten, ettől függetlenül a legjobb országnak tartják a munka és a magánélet egyensúlyát tekintve, valamint családalapítás oldaláról is. 

2. Dánia

Az itt dolgozó külföldiek heti munkaóraszáma a legrövidebb a világon, átlagosan 39 órát dolgoznak hetente.

3. Új-Zéland

Az itt dolgozó külföldieknek heti átlagban 38,6 órát kell dolgozniuk, ami az egyik legrövidebb munkahét a világon, miközben a globális átlag 41,4 óra. Az itteni válaszadók kevésbé aggódnak munkájuk elvesztése miatt és elmondásuk szerint nagyon sok lehetőséget biztosít az ország a kikapcsolódásra.

4. Luxemburg

A felmérés szerint Luxemburg egyike azon öt célpontnak, ahová a karrierista külföldi dolgozók leginkább vágynak.

5. Tajvan

A válaszadók 30%-a teljesen elégedett az itteni munka és magánélet arányával, ami jóval magasabb, mint a globálisan mért átlag 17%. Az itteni dolgozók beszámolói szerint átlagosan 40,7 órát kell dolgozni egy héten.

6. Svédország

A többi skandináv országhoz hasonlóan az itt dolgozó külföldiek az egyik legjobb helyen szerepeltetik Svédországot, az ésszerű munkaórák egy kiegyensúlyozott magánéletet tesznek lehetővé, ráadásul sokak szerint az egyik legjobb hely a gyereknevelésre.

7. Magyarország

A nálunk dolgozó külföldiek elmondása szerint bár a férfiak többet dolgoznak átlagosan egy héten a nőknél (43,5 óra szemben a 39 órával), a férfiak mégis elégedettebbek a munka és a magánélet egyensúlyával és a heti munkaórák számával is.

8. Ausztria

Az itteni válaszadók kétharmada biztonságban érzi munkáját az országban és sokan válaszolták azt is, hogy szívesen maradnának életvitelszerűen is Ausztriában.

9. Ausztrália

A válaszadók 71%-a nyilatkozta, hogy kitűnő az országban a munka és a magánélet egyensúlya, igaz, az Új-Zélandon dolgozóknál itt többen aggódnak a munkahelyük esetleges elvesztése miatt.

10. Omán

Bár egy átlagos munkahét 44,1 órából áll, az itteni külföldi dolgozók szerint Omán egyike a legjobb magánélet-munka egyensúlyát biztosító országoknak.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Már csak egy kérdésem lenne kifizette a felmérést???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@papa.49: Ok​os vagy, ha csak felét hiszed el annak amit hallasz.Zseniális, ha tudod melyik felét.
/Robert Orben/
papa.49
@Perwool: Azt te is tudod nagyon jól, hogy melyik felét, hiszen ,,egy srófra jár az agyunk,,...
wpym
Azt jo lett volna tudni, hogy ezek a kurva elegedett figurak, vajon mit dolgoznak es mennyiert?
human
Kiket kérdeztek meg? Német cégnél dolgozó német technikust?
Equus
nyilván a Mo-n dolgozó külföldi felsővezetőket kérdezték és nem a mezőgazdasági idénymunkásokat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.