Nincs utalás az OLAF-vizsgálat végéig.

Tarlós felfüggeszti a 4-es metró kifizetéseit minden olyan cégnél, amely gyanúba keveredett – szemlézte a Magyar Nemzet hétfői számát az Index.

A cikk szerint Tarlós István főpolgármester vasárnap utasította a BKV-t, hogy készítsenek pontos kimutatást arról, mekkora az az összeg, amit még nem utaltak ki.

Ahogy megkapom a dokumentumot, azonnal intézkedem: egy fillért se utaljanak ki a gyanús szerződéseket kötött cégek részére

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tarlós.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap arról beszélt a Kossuth Rádió egyik műsorában, hogy a 430-450 milliárd forintos metróberuházásból eddig 380 milliárd forintot fizettek ki, a projekt lezárása most is folyik, mivel a magyar támogatás minden évben szerepel a költségvetésben. Az idén még 20 milliárd forintot kellene folyósítani a központi büdzséből Budapestnek, ám ennek a kifizetését felfüggesztik. Lázár szerint addig nincs pont az OLAF-vizsgálat végén, amíg nem tisztázódik a felelősség. Úgy gondolja, hogy nemcsak az EU-s pénzeknél történt csalás, hanem a magyar államkasszából közvetlenül folyósított forrásoknál is.

(Magyar Nemzet, Index, MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Az alvállalkozók nem kapják meg a munkabérüket! Meg tiltanám,hogy bárki is alvállalkozókat alkalmazzon! A fővállalkozó milliárdos lesz, az alvállalkozó meg földön futó szegény!
Ki mennyit tud dolgoztatni a saját embereivel annyit vállaljon, a kisebb vállalkozásoknak is több esélye lenne a fennmaradáshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Szokás szerint a sor végén álló dolgozók/kis vállalkozók szívnak!
A többiek már régen megkapták és ad acta tették a dohányt!
lusta
Jól gondolja, de ez nem csak a 4 metróra vonatkozik, hanem jelenleg minden kifizetésre.
lusta
@Nessy: Majd jönnek a perek sokasága. A kis (magyar) cégek tönkre mennek, míg a nagyobbak éppen megmaradnak.
elnyomott
No, a négyes metró sem lesz sokáig üzemképes és megbízható.
Ezek mindent elpusztítanak. Leginkább azt, amit építenek.
kukac50
Az alvállalkozók nem kapják meg a munkabérüket! Meg tiltanám,hogy bárki is alvállalkozókat alkalmazzon! A fővállalkozó milliárdos lesz, az alvállalkozó meg földön futó szegény!
Ki mennyit tud dolgoztatni a saját embereivel annyit vállaljon, a kisebb vállalkozásoknak is több esélye lenne a fennmaradáshoz.
Csizmás Kond
...hol maradt a rabló tolvaj kormányozás ???
aremy
aki tudja súgjon mikor adták át a 4es metrót!!!
Equus
húúúú, de kicombosodott a pumukli... azért persze a saját fizetését felveszi...
Szókrakész
Az elején ezzel kellett volna kezdeni!!!
Nem eddig várni, és ezzel egérutat biztosítani nekik.
Az alvállalkozókat közvetlenül fizetném, a fővállalkozóval kötött szerződés alapján.
A fővállalkozó pedig az ügy lezárásáig egy fillért se kapna.
bencemacska
Pontosan az van, mint mindig, akik dolgoztak az építésen, azok nem kapják meg a pénzüket. Akik megszerezték a "közreműködést", azok már régen tovább "fialtatták".
Tudtommal 2014. március 28-án adták át a 4-es metrót, a csórók azóta várják a pénzüket???
Eladott Ország
index.hu/video/2016/03/01/kosa_a_kozpe...
Mint tudjuk a közpénz nem vész el csak átalakul. Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője szerint "az alapítvány lényege", hogy ha "beteszem a pénzt, onnantól ahhoz a pénzhez semmi jogom, közöm, el vagyok vágva tőle." Igazad van Kupakos Lala ,Magyarország adófizetőinek pénzét az biztos, hogy "elvágtátok." Hogy az ég szakadjon rátok. A fővállalkozó kifizeti a pártokat, az alvállalkozóknak csak az aprópénz marad, és a melósnak aki a tápcsatorna legvégén van csak lóf*asz jut. Ezek szerint a pártok már a pénzüknél vannak a többi neg le van sz*rva.
kukac50
2014-ben megtörtént a 4-es metró átadása, 2017-et írunk és az állam még nem fizette ki az elvégzett munkáért járó bért ? A Magyar állam nem megbízható? Ezt kellene vizsgálni!
Eladott Ország
@kukac50: A munkáért járó pénz már a pártkasszában van. Köd előttem köd utánam, meg a vízözön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.