Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester szerint az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentése egyoldalú és megalapozatlan.

Demszky Gábor a Budai Liberális Klub Alapítvány hétfő esti rendezvényén kijelentette: az OLAF-jelentés "egyoldalú, megalapozatlan és meghatározóan" egy olyan – 2010-ben – elkészített állami számvevőszéki jelentésre épül, amely Orbán Viktor miniszterelnök "szája íze szerint íródott" azért, hogy a 4-es metró beruházását kriminalizálni lehessen.

Demszky Gábor "a magyar érdekeket védve" az ügyben felajánlotta a segítségét a kormányzatnak.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Az Olaf jelentést teljes terjedelmében hozzák nyilvánosságra!
Részletekben ez nem becsületességre utal.
Arról is nyilatkozzanak a Fideszesék,hogy miért van az,hogy 2014-ben átadták a 4-es metrót
de még nem fizették ki a pénzeket,most akarják vissza tartani.
2017-írunk 3 év nem volt elég a kifizetésre?
A Magyar állam nem képes fizetni,akkor a fővállalkozó ezért nem fizeti ki az alvállalkozókat .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Baszki Gábor most te nyilatkozol, vagy csak a ügyvéded???
Így ez nem kerek, az Ügyvéd urat ismerve hamarosan ügyvéd után nézhetsz...
quadrocopter
Nem tudni, mi az igazság, de az OLAF kifogásolta korábban a sorozatos túlárazásokat is, nos, melyikben indult büntető eljárás?
Peller Anikó
@quadrocopter: ajjaj, úgy tűnik éppen indul.
Béla333
"Demszky Gábor "a magyar érdekeket védve" az ügyben felajánlotta a segítségét a kormányzatnak."

Itt a lényeg! Felhívás keringőre! Majd együtt kitalálják, hogy hogyan lehetne elmaszatolni az egészet...
Köb Jani
A tolvaj az akkor is az volt meg most is az! A többi csak mosakodás!
human
@quadrocopter: Pontosan ahogy mondod. Minden ügyet ki kell vizsgálni.
Erre kíváncsi leszek:
"A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylést nyújt be annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra az összes, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által vizsgált és lezárt magyarországi ügyet."
nepszava.hu/cikk/1119885-olaf-jelentes---hozzak-nyilvanossagra-az-osszes-lezart-ugyet
lusta
Például. ˝A szerződés megvalósítása komoly problémákba ütközött. Például az Alstom nem tudta időben megszerezni a magyar hatóságoktól a kocsik gyártásához és beállításához szükséges iratokat. Ez vitához vezetett az Alstom és a Szerződő Hatóság között, amelynek új határidők kitűzése vetett véget.˝ Hip-hop, a vezetőségek váltása után megszerezték az engedélyeket.
Béla333
@human: 20.33
"Minden ügyet ki kell vizsgálni. "

Teljesen egyetértek! Demszkynél lehetne ezt a szabad elvonulást közpénzből kifizető akció kivizsgálásával kezdeni:

hvg.hu/gazdasag/20110913_margithid_finanszirozas
"...a híd rekonstrukciója az eredetileg becsült összeg duplájába került, még a költségtúllépésben tapasztalt várospolitikusokat is meglepte.

A győztes konzorciumot a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. alkotja.

E trióban szerepel ugyanis a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. E három cégről elmondhatjuk, hogy sokkal mélyebben és áthatóbban ágyazódtak be a magyar közbeszerzési világba, mint az első látásra tűnik."
Béla333
@Mirabilis: 20.51
Pedig milyen szép is lett volna, ha javarészt az ő városvezetése alatt szétlopott beruházás végén még ő is adhatta volna át az egészet!
Béla333
@Mirabilis: 20.58
A lopás az lopás akármelyik csapat/politikus is csinálja!
Ezért is mondom/írom, hogy mindkét oldal tolvajait börtönbe kell(ene) csukni, a pártjaikat meg elhajtani oda, ahová valók!
Béla333
@Mirabilis: 21.06
Te ezt még az elmúlt 27 év után komolyan hiszed?
A Fidesz nem számoltatja el az MSZP/DK-t és viszont!
Sohasem! Ugyanis egymás t@@it szorítják, egyik sem akar bilit borítani, túl sokat tudnak egymásról!
Nem lesz itt semmiféle politikusi elszámoltatás ennél a 2 oldalnál!
wagabund
ez úgy lenne az igazi, ha Demszky egyszerűen beperelné egy brüsszeli bíróságon ezt a szervezetet...

asszem lenne csodálkozás...(itt is, Brüsszelben is)
Béla333
@Mirabilis: 21.30
Számold vissza!
Miért? Hornék kivizsgálták a botrányos privatizálásokat? Ő se csinált semmi elszámoltatást!
A többi utána következő sem! Soha, semelyik!
Béla333
Demszky is az SZDSZ-szel vastagon benne volt a közpénzek ellopásában. Most is már segíteni akar a kormánynak! Na ja! Hogy hogyan lehetne mindkét oldal lopásait elleplezni, a torkunkon lenyomni, hogy megint nincs elkövetője az egésznek, mi - adófizetők - meg vigyorogva fizessünk sok milliárd Forintnyi büntetést, ahogy eddig mindig!
karma1
@Béla333: 21.10-re: Akarhogy nezzuk, de most ugy nez ki, hogy igenis orban MINDENKIT el akar szamoltatni , aki NEM-fideszes... Az o felelossegukrol, minimum az utolso het evben elkovetett lopasaikrol melyen kussol a fama.
Ne haragudj, de ha azt mondod, hogy mindenkit szamoltassanak el az elmult idok beruhazasairol, akkor miert is csak az MSZP-DK-t emlitetted? A DK nem is letezett 2010 elott, az SZDSZ (Demszky) meg MAR nem letezett ekkor.
Nem hiszem, hogy GYurcsany - mert latom, ide akarsz kilyukadni - lopott volna ebbol a penzbol, ne teveszd ossze az Alstom-ot az Altus-sal.
A ketto nem ugyanaz, meg ha szeretned is Gyurcsanyhoz kotni.
Igazad van, valoban MINDENKIT el kell szamoltatni, es ebbe erosen beletartozik orban -simicska KOZGEP-e is... Tehat maris orban felelossegenel tartunk, hiszen o masszivan jelen van az elmult 27 ev politikajaban, es Jaray az o fideszes penzugyminisztere formajaban, persze allandoan gerilla-ellenzekben, mindent, de MINDENT megtorpedozva, megvetozva, teljesen tonkreteve ezzel a kormany munkajat.
Béla333
@karma1: 22.09
Ne azt nézd, hogy egy politikus mit mond, hanem hogy mit tesz! Orbán sem számoltatta el a 2010 előtti disznóságokat, hidd el, hogy ő is csak pofázik erről!
A 4-es metró Demszky projektje volt mindig is. Az Olaf jelentés is 2006-14 időszakról szól. (Ha jól tudom) Ebből 2006-2010 időszakban Demszky volt a főnök és az OLAF is ezekről szól javarészt.
Itt most éppen nem akartam Gyurcsányról megemlékezni, de az azért biztos, hogy abban az időszakban is részben Gyurcsány volt a miniszterelnök és ami legalább ilyen fontos az MSZP első embere! A fővárosi politikusai nyilván ráláttak az egész lopásra!
karma1
@Béla333: Akkor az OLAF jelentes megsem fair egyaltalan. Ha a beruhazas 2014-ben fejezodott be, masszivan az orban-era alatt, akkor hogy ragadhatjak ki csak a 2010 elotti idoszakot? Es volt itt egy cikk tegnap, hogy tarlos MOST fuggesztette fel a 2006-os (!!!) kifizeteseket, magyaran penzhez nem is jutott egy csomo ceg Demszky idejeben.
Ne ertsd felre, nem vedem Demszkyt, mert valoban , ahogy tarlosnak a mostani fovarosi ugyekrol mindent kell tudnia ( ha nem tud, akkor azert meg felelosseget vallalnia kell!), akkor Demszkynek ugyanezt kellett tennie az o regnalasa alatt, vagyis mindenrol kellett tudnia, ha pedig nem tudott rola, teljes felelosseget kellett erte vallalnia is.
Szoval hogy is van ez? Most baszogatjak az epito cegeket, es azok meg ki sincsenek fizetve??? Pedig a metro vitathatatlanul elkeszult! Akkor most valaki nagyon nagyot hazudik, - vagy a mostani ugyekben, vagy akkor.
Ha tehat most Demszky kifogasolja az OLAF-jelentest, mert az csak az elso 4 evet taglalja, akkor bizony az teljesen jogos!
Az nem vilagos elottem, hogy miben tudna segiteni a kormanyzatnak, mert nem hiszem, hogy orban bele engedne nezni a mostani dontesekbe, gazdasagi mutyijaiba...
Szókrakész
@Mirabilis: "Akkor miért van antallnak szobra brüsszelben meg szerte Mo.-n??"

Ezért

@Béla333: .Tehát az antall kormány alatt keletkeztek a botrányos privatzálások.

És már meg is válaszoltad az általad feltett kérdést.
Béla333
@karma1: tegnap 22.40
Nagyon kevered a dátumokat, a vállalkozói szerződéseket, a támogatási pénzek kifizetését, stb. Sajnos most nincs időm, de ha tényleg érdekel, délután/este visszatérhetünk rá!
kukac50
Az Olaf jelentést teljes terjedelmében hozzák nyilvánosságra!
Részletekben ez nem becsületességre utal.
Arról is nyilatkozzanak a Fideszesék,hogy miért van az,hogy 2014-ben átadták a 4-es metrót
de még nem fizették ki a pénzeket,most akarják vissza tartani.
2017-írunk 3 év nem volt elég a kifizetésre?
A Magyar állam nem képes fizetni,akkor a fővállalkozó ezért nem fizeti ki az alvállalkozókat .
glorianna
Legalábbis az a változata, amit "közkinccsé" tettek. Állítólag október óta ülnek ezen az OLAF-jelentésen...
Azt pedig végképp nem tudom elképzelni, hogy 2010 óta nem húzták volna rá a vizes lepedőt bármelyik pol. ellenfelükre, ha a legcsekélyebb esélyük lett volna a bizonyításra, és arra, hogy abból a saját oldali samesz kimaradjon.

A további huszonvalahány OLAF-jelentésre is kíváncsi volnék.

Demszky valószínűleg szintén sáros valamennyire, és még sokan mások is. Amúgy a kivitelezést 2010-ig vezető Kladosról az a hír járta, hogy abszolút tisztességes, lehetetlen bevonni a mifelénk szokásos bótolásokba. Vajon miért küldte el a fidesz azt a vezetőt, akit a világ 5 legjobb metróépítő szakembere között jegyeznek? (A hivatalos indoklás a "pofátlanul nagy fizetése" volt.)
Eladott Ország
@kukac50: "A Magyar állam nem képes fizetni, akkor a fővállalkozó ezért nem fizeti ki az alvállalkozókat". Igen. A pénz meg marad a pátkasszákban és a tápláléklánc végén lévő keményen dolgozó kisember, meg lóf*szt kap. Na ezért sikerült agyonvágni az építőipart, és a szakmunkásokat elűzni nyugatra. A szakértői bizottságosdi, meg az elektronikus építési napló, csak a néphülyítéshez, parasztvakításhoz, szarkenéshez kell.
sokanvagyunk
Lehet persze még pár évig vitatkozgatni, melyik fővállalkozó vagy politikai szereplő volt esetleg sáros a számlázásokban. A további kifizetések felfüggesztésével szerintem megadták a jelzést a tisztességes, ki nem kifizetett kisvállalkozások felé: megkezdhetik a visszabontást...
Eladott Ország
Nem az OLAF-jelentés egyoldalú és megalapozatlan, "DEmszky", hanem ti nézitek a demokratikus polgárokat hülyének. Sajnos mind a "két oldal" keményen lopta a közpénzeket, így befoghatjátok a szemtelen hazug pofátokat, szarháziak.
karma1
@Béla333: Sajnos , eltunt amit irtam, de beirom meg egyszer:
Biztos en vagyok a hulye, de akkor ezt a mondatot keptelen vagyok mashogy ertelmezni, mint ahogy fentebb is tettem:

"Budapest felfüggeszti a 4-es metró beruházására 2010 előtt kötött szerződéseik alapján minden gyanúba keveredett cég felé az utalást – írta Tarlós István főpolgármesterre hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.
(Forrás: hvg.hu)"
karma1
@Bela333 : Errol a cikkrol beszeltem...

propeller.hu/itthon/3266359-olaf-vizsgalat-nem-fizet-fovaros-gyanuba-keveredett-cegeknek?all#c1804992

Ne haragudj, ebbol nekem az jon le, hogy a fovaros MOST nem fizeti ki azokat a cegeket, akik 2010 ELOTT dolgoztak a beruhazason, es ebbe az OLAF jelentesbe kerultek bele.
Mit keverek??? A HVG nem szokott hulyesegeket leirni, ha pedig igen, akkor azt irja le, amit ALLITANAK neki, tenykent.
Szoval ki sem voltak fizetve teljesen ezek a vallalatok.
A korrupciot igy kurva nehez lesz bizonyitani, mar maga az volt a korrupcio, hogy verseneyeztetes nelkul kaptak a Strabagek, meg a Kozgep a beruhazast, amin mar mindenki maga donthette el, mennyit lophat, ha el akar vagy el tud lopni...
Eladott Ország
@karma1: index.hu/belfold/budapest/2017/02/13/tarlos_felfuggeszti_a_4-es_metro_gyanus_szerzodeseineku_kifizeteset/
Így van nem fizeti ki.
Budapest felfüggeszti a 4-es metró beruházására 2010 előtt kötött szerződéseik alapján minden gyanúba keveredett cég felé az utalást, írta Tarlós István főpolgármesterre hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.
karma1
@Eladott Ország: Koszi, mar azt hittem, hogy en vagyok a hulye. Szoval a fovaros megepittet valamit, mar mukodik is, es meg korant sincs kifizetve az egesz katyvasz...JO! Akkor most mondja meg nekem a tarlos, hogy megis mi a banatra koltottek a koltsegvetesi penzeket, ha meg az sincs kifizetve??? (Jo, valoszinu hogy az alapanyagokat, villanyszamlat, ilyesmiket menetkozben ki kellett fizetniuk, de ugy latszik, a lenyeget, a MUNKAT meg nem fizettek ki. Jo lenne tudni, hogy most ki all a Strabag elen, es milyen az anyagi helyzete.
Nekem ebbol jozan paraszti esszel az jon le, hogy ezek szerint nem is tortenhetett korrupcio, csak adtak egy rettenetesen jo szerzodest a Strabagnak, Kozgepnek, es azt mondtak nekik, hogyha megepitik, befejezik, akkor ennyit meg ennyit lehet rajta kaszalni. DE NEM LEHET, ha meg 11 evvel a beruhazas megkezdese utan, valamint a befejezes utan SINCS kifizetve a szamla... Magyarul: minden kormany - most nem mentegetem az orbant megelozoeket sem, de valoszinuleg ok johiszemuek voltak, - igy az orban is azzal hitegette a csokosait, hogy kapnak egy jo uzletet, csak csinaljak meg. Most megcsinaltak, mukodik, csak eppen az igergeto kormany NEM fizeti ki a tartozasat a cegek fele. Hat ez azert olyan gennyes dolog, hogy ihaj! Nem mintha mast vartam volna, de akkor az OLAF jelentes kamu, igaz, hogy az adatszolgaltato csak a 7 eve regnalo rablovezir adatain alapulhat, az meg olyan adatokat adott ki, ami szerint csak a 2010 elottieket vizsgaltak...
Hat jol mondta Simicska: ez egy nagy g@ci!
Foxley
16 év alatt eléggé kikupálta azért magát, nem kell szerénynek lenni. Most nem.
Eladott Ország
@Béla333: www.blikk.hu/aktualis/szazmilliot-is-erhet-demszky-nyaraloja/2vcvhrr
Csak azt nem magyarázta még el Demszky, hogy mitől megalapozatlan az OLAF jelentés. Az OLAF-nak egyáltalán nem érdeke, hogy melyik párt tud többet lopni. Százmilliót is érhet Demszky nyaralója. Mindezt a havi 671 ezer forintos bruttó fizetéséből szorította ki. Ennek a szarházi mocsoknak talán azért megalapozatlan az OLAF jelentés, mert nem ők fizették ki a horvátországi nyaralóját? Elmehet ó a jó kurva anyjába!
relatív
Ez az OLAF egy sóhivatalnak tűnik, hiszen ők nyilatkozták, hogy a ' jelentésüket ' a mai ( a régi ellenlábasa ) kormány jelentése alapján állították össze, mely sejtéseket - semmi tény (!) - tartalmaz, és a múlt kormányzat idejéről állít ' mutyikat ' !

A mostani regnálók - tudni illik, ellenzékben anno minden nemtelen eszközzel gátolták az építéstét a tervezett 4. metrónak - viszont már regnálásuk idején verték a mellüket az átadáson, a korábbi tevékenykedőket kizárva, amitől most elzárkóznak, mint obligon kívüliek...

Próbálják ezzel IS a saját nyerészkedéseikről elterelni a figyelmet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.