Az igazságügyi miniszterhez fordul a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) az utólag elfogadott hálapénz jogbizonytalanságának rendezése érdekében – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a büntető törvénykönyv (Btk.) rendelkezése nem egyértelmű az előre nem követelt, azonban utólag elfogadott orvosi hálapénz büntetőjogi megítéléséről.

A Reszasz a jogbizonytalanság rendezése érdekében 2014-ben a legfőbb ügyészhez fordult. Polt Péter akkor arra a következtetésre jutott, hogy a hálapénz utólagos elfogadása az új Btk. vesztegetés törvényi tényállását valósítja meg, ez azonban a munka törvénykönyvének rendelkezéseivel összevetve nem egyértelmű. A legfőbb ügyész ezért jogszabály-módosítást kezdeményezett az egykori Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál.

Mivel az ügyben azóta nem történt semmilyen előrelépés, a Reszasz Trócsányi László igazságügyi miniszterhez fordul a kérdés rendezése érdekében – közölte a szervezet.

A Reszasz azt írta, a hálapénzrendszer felszámolásához szükséges egy a gyakorlatban is működő keretrendszer kidolgozása, amelynek egyik fontos eleme az egészségügyben dolgozók megbecsülése mellett a hálapénz jogi helyzetének rendezése.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A hálapénzt teljesen meg kellene szüntetni! A kisnyugdíjasok rokkantak nem tudnak adni az orvosnak, ezért nem is sokat foglalkoznak az ilyen beteg emberekkel.
Az orvos arra esküdött fel,hogy mindenkin segít,nem arra,hogy aki fizet azt előnybe részesíti!
Eladott Ország
ellenszel.hu/2017/02/09/brutalis-adot-vetnenek-ki-nyugdijasokra/
Ártunk és Qrmányunk nem tétlen, intézkedik és be akarja vezetni az egészségügyi alapdíjat. Ez havi 11.270,- forint egy olyan összeg, amit minden felnőtt magyar állampolgárnak be kellene fizetnie, azaz a nyugdíjasnak is, mely nincs még eléggé megnyomorítva. Ebből talán jut a rezidenseknek is. Nem azon agyalnak, hogy nem kéne annyi Uniós és közpénzt ellopni,
vagy az egykulcsos adórendszert megszüntetni, hanem az általuk könnyebnek vélt kisebb ellenállás felé fordul plebejus kormányunk. Tovább sarcolja a kisembert. A hálapénz kérdése már ősidők óta a Kádár rendszertől kezdve gumicsont, melyet tisztességes fizetés helyett állandóan bedobnak.
aremy
és ha szerviz díjként számolnák el mint a vendéglátóban10-15% lehet hogy hülye ötlet?
human
A kormányok érdeke, hogy fenn maradjon a hálapénz rendszere, mert így nem kell sokak számára unszimpatikus reformokkal foglalkozni. Utoljára Gyurcsány próbálkozott a vizitdíjjal és a napidíjjal. A 3 igenes népszavazás (mikor még az ellenzéknek ezt engedték) ezt eltörölte tovább erősítve a hálapénz rendszerét.
picike1
megtudod ha beteg leszel mit csinálsz te is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.