Az elmúlt hat év alatt több mint 20 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ami meghaladta a fogyasztói árak drágulását – fejtette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Az államtitkár a 2011 és 2016 közötti időszakról beszélve elmondta, kedvezően változott a nyugdíjasok anyagi helyzete annak köszönhetően, hogy a nyugdíjak évenkénti emelése meghaladta az árak emelkedését, vagyis az infláció ütemét.

Tizenharmadik havi nyugdíjt kapnak a nyugdíjasok

Hat év alatt így a nyugdíjak 20 százalékkal emelkedtek, miközben a nyugdíjas infláció 12%-ot tett ki, így a nyugdíjak vásárlóértéke emelkedett. Ennek köszönhetően a nyugdíjasok egyhavi nyugdíjjal több pénzből gazdálkodhatnak.

Kiemelte: mindez azt jelenti, hogy a kormány 6 év alatt visszaadta az elvett 13. havi nyugdíjat.

A gyakorlatban ez azt is jelenti, hogy az állam most is fizeti a 13. havi nyugdíjat, de nem külön jogcímen, hanem a megemelt nyugdíjakban. Vagyis a nyugdíjasok lényegében megkapják a 13. havi juttatást, nyugdíjtöbblet formájában.

(portfolio.hu)

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Bencefiam, 6 év-20 százalék és ez meghaladja a fogyasztói árak emelkedését? Sőt, felér egy 13. havi plusszal?
Gyorsan szaladj haza és beszélj anyáddal. Talán ő jár vásárolni, mert a jelek szerint te csak nyilatkozni szoktál, üzletbe járni nem.
Mára te is eljutottál a nagy elődök szintjére. A Kósa, Sziszi, Tálasbandi, stb.most már simán befogadhat maguk közé, a hülye-de-nyilatkozik klubba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.