Kiáll a Kereszténydemokrata Néppárt az Anya, apa, gyerekek nevű polgári kezdeményezés mellett – Harrach Péter, a párt frakcióvezetője és Rétvári Bence alelnök kedden sajtótájékoztatón írta alá az aláírásgyűjtő ívet.

A kezdeményezés lényege, hogy az unió polgárai legalább egymillió aláírás összegyűjtésével jogszabály-javaslatot nyújthatnak be, amelyet az unió intézményei kötelesek figyelembe venni.

Melegházasság ellen gyűjt aláírást a KDNP

Az Anya, apa, gyerekek aláírásgyűjtés kezdeményezői azt javasolják, hogy az EU a közös döntésekben

a tagállamok közös nevezőjére épülő házasság- és családfogalmakat használja,

azaz azt, hogy

a házasság egy férfi és egy nő között köttetik, és a család házasságra és/vagy szülő-gyermek kapcsolatra épül.

Harrach Péter azt mondta: azt tapasztalják, hogy az unióban a házasságnak és a családnak különböző definíciói vannak. A polgári kezdeményezés értelmében anya, apa és gyerekek alkotnak egy családot, ami összhangban áll a magyar alkotmánnyal és a családok védelméről szóló törvénnyel.

Szerintük a házasság egy férfi és egy nő közössége, a család házasságon, illetve leszármazáson alapul.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke hozzátette: itt az ideje, hogy Brüsszelben a családügyi kérdésekben is megszűnjön a kettős mérce, az, hogy a természetes család definíciója mellett kiállók mindig háttérbe szorulnak.

Hozzátette, az Európai Bizottság egyes tisztségviselői előszeretettel mutatkoznak olyan rendezvényeken, amelyek a hagyományos család definíciójának “felhígítását” célozzák, de a fentihez hasonló kezdeményezések mellett nem igazán állnak ki. Arra kért mindenkit, írja alá az íveket.

Frivaldszky Edit, a kezdeményezés magyarországi szervezője arról beszélt, hogy a házasság adja a család alapját, azt a biztonságos környezetet, amiben a gyerekek nevelkedhetnek.

A család a társadalom alapja, ugyanakkor Európában különböző fogalmak jelentek meg, több nyugat-európai országban az azonos neműek is házasodhatnak, Svédországban pedig született egy 2+ elnevezésű beadvány is, amely a számfüggetlen házasság bevezetését célozná, azaz hogy ne csak két ember köthesse össze az életét.

(MTI)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Miért nem a saját pedofiljaik ellen tiltakoznak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@huKKK: En tobb okbol kifolyolag is tutira NEM fogok alairni. De az egymillioban nem hiszek. Esetleg az egesz unioban egyuttveve, de CSAK Magyarorszagon tutira nem jon ossze meg 500 ezer sem... Egyszeruen nincs annyi homoszexualis, akit erintene.
Eladott Ország
folytatás 08:48... annyi joguk van, mint Harrachnak, Rétvárinak, vagy éppen Frivaldszky Editnek."
karma1
@huKKK: Ezeken a helyeken legalis:

" Hollandiában a világon elsőként már 2000-ben legalizálták a melegházasságot. Azóta pedig a következő országokban döntöttek még ugyanígy:

Belgium (2003)
Kanada (2005)
Spanyolország (2005)
Dél-Afrika (2006)
Norvégia (2009)
Svédország (2009)
Izland (2010)
Portugália (2010)
Argentína (2010)
Dánia (2012)
Uruguay (2013)
Új-Zéland (2013)
Franciaország (2013)
Brazília (2013)
Anglia/Wales (2013)
Skócia (2014)
Luxemburg (2014)
Írország (2015)
Grönland (2015)
Finnország (hatályba lép: 2017)
+ Amerikaban.

Tehat egyaltalaban nem biztos, hogy 27 orszagban fogjak alairni annyira lelkesen, mint a homofob kdnp.Miert is kell nekunk putyint utanozni?
Nessy
Azért nem értem az egészet. Az apa, anya szexuális élete nem a gyermek előtt zajlik. Mint ahogy valamelyik szülő és a szeretője sem a gyermek jelenlétében lesznek egymásié.
Ha például a gyermeket az anya és a barátnője, vagy az apa és a nagybátyja viszi az állatkertbe, akkor abból már következtetést lehet levonni? Lehet, hogy egy meleg pár nyugalmasabb gyermekkort biztosítana, mint egyik - másik Isten áldotta házaspár!
Mielőtt valaki buzizni kezd, nem voltam, és már nem is leszek, csak elég sokat láttam és látok az élet árnyoldalából.
coni
Tényleg abszurd egy helyzet, hogy a média szerint hosszú évekig tudott nagyon sok ember róla, hogy kiskorúval jár a polgijuk, de senki nem szólt, hanem egy sms buktatta le. Így feltételezhető, hogy nagyon sok család érintett lehet, mert a környezet gyávaságból félrenéz.
Ezt és a családon belüli erőszakot kéne egy kereszténypártnak firtatnia, és nem ezt a trumpos demagógiát erőltetni.
quadrocopter
@huKKK: Mert mégis kinek a kezdeményezése akkor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.