A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetőjéről – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lapjának adott interjújában.

A Bonum Publicum Magazin legfrissebb számában megjelent interjúban a miniszterelnök elmondta, az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselőket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt.

A szemünk előtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő az NKE-ről azt mondta, a teljesítmény visszatükrözi az alapító szándékát. Az egyetem 2010-es megalapítása hosszú távú válasz volt az elmúlt évtizedek problémáira. "Ennek az intézménynek ráadásul van egy olyan erőforrása, amely előreviszi: a hazaszeretet" – jelentette ki.

Kifejtette, hogy az NKE megalakítása jelentős lépés a közigazgatás reformjában, mert olyan szakembereket képez, akik új generációját adhatják annak az államnak, amelynek felépítésén a kormány megalakulása óta dolgozik.

Más témákról is szó esett az interjúban, íme:

 - Orbán Viktor kérdésre felidézte, 2010-ben a csőd széléről kellett visszarángatni az országot, és éveken át azon dolgoztak, hogy ne hitelfelvételekből tartsák a "víz felett" Magyarországot. Ugyanakkor mostanra már nem az a cél, hogy munkájuk legyen az embereknek, hanem az, hogy jobban megérje dolgozni és mindenki lépjen egyet előre.

- A migrációs válsággal kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette, Brüsszel a jelek szerint képtelen megvédeni az európai polgárokat, ezért Magyarországnak magát kell megóvnia.

- A miniszterelnök szerint az illegális migráció utánpótlása beláthatatlan és sok száz milliós a hátország. "Nekünk tehát arra kell felkészülnünk, hogy a határainkon a nyomás továbbra sem fog csökkenni" – mondta, megjegyezve, hogy ugyanakkor Magyarország nem csak saját magát, hanem az Európai Unió déli határait is védi.

Hozzátette, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarország ma az unió egyik legbiztonságosabb országa. "Nálunk nincsenek robbantások, tömeges erőszak, teherautóval az ünneplő tömegbe hajtó gyilkosok, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem áll fenn a veszély".

- Orbán Viktor kifejtette, az új magyar külpolitika egyik jellemzője, hogy a klasszikus diplomácia mellett a nemzetgazdasági érdekek képviselete is, és csak egyetlen "zsinórmérték" létezik: a magyar érdek.

- A bürokrácia csökkentésével kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy ez önmagában nem old meg semmit. "Mi itt az alapvetést változtattuk meg: fölfogásunk szerint ugyanis nem a polgárok vannak az államért, hanem fordítva, az államnak kell kiszolgálnia a polgárait, ugyanakkor szavatolnia kell a mindennapok biztonságát" – hangsúlyozta.

- A 2018-as országgyűlési választások kapcsán elmondta, a 2010 előtt és utáni időszak összehasonlítva kijelenthető, hogy Magyarország – biztos jövőképpel, gazdagodó kultúrával – jobb hely ma már, mint a szocialista kormányok alatt volt. A magyar gazdaság erősebb, sokkal több embernek van munkája, és a kormány számára legfontosabb területeken, a bank- és az energiaszektorban, de még a médiaiparban is a külföldiek helyett a magyarok kerültek többségbe – tette hozzá.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Muszáj ennek a tahónak minden nap valami baromságot mondania ? Muszáj minden nap megszólalnia ? Talán neki sem ártana egy két "szem eszter" az iskolában. Mondjuk kezdheti az első nyóc osztályt a büntetés végrehajtás általános iskolájában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Muszáj ennek a tahónak minden nap valami baromságot mondania ? Muszáj minden nap megszólalnia ? Talán neki sem ártana egy két "szem eszter" az iskolában. Mondjuk kezdheti az első nyóc osztályt a büntetés végrehajtás általános iskolájában.
Zeta
Melyik országról beszélt, valaki nyisson már ablakot, hogy lássa az utca másik oldalát is!
Ludmilla
talán előtte kellett volna,és nem lenne annyi mocskos tahó a vezetésben...a börtönben meg úgyis mindegy
Cefi
Merjenek nagyot álmodni. Hozzák össze a nyolc általánost.
emerencia
@justhpeter: Teljes pályás agymosoda Orbán módra.
quadrocopter
"..mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé." Úgy tűnik Orbánka a Mikrószkópra készül a Sas-kabaréba.

És a saját lábon álldogálással mi a toköm lesz, illetve ha beütne a tisztesség,mi a szar lenne veletek és belőletek, bűnöző Orbán?
bakegya
MARX ORBÁN-PIRÉZ ÉS RÉTINÉGER KÉPZŐ AKADÉMIÁJA-nyilvánvaló ...ez helypótló és szükségszerű a saját vagyon és hatalom látens bevédéséhez!!!
Hajrá magyarok!!!
nevemnick
Szakmát kellene nekik tanulni, pl. zacskóragasztást.
Később nagy hasznát vennék a rácsos akadémián.
Szókrakész
Régen marxista-leninista egyetemnek hívták.
Nincs új a nap alatt.
aremy
@bakcsubakka: a pagibá meg a docens de szép lenn.
namihami
Rájuk fér. Nem tűnik elpocsékolt időnek.
eugen4402
Egyetértek, a biztonság mindenek előtt, és fölött...
Kérem, szíveskedjenek részletes névsort megadni a Schengent kiárusító butikok (Moszkva, letelepedési-kötvény csárdák stb.) törzsvásárlóiról, mert az EU-s titkosszolgák minden idejükben ezeket keresik...
Clavigo
Elképzeltem Farkas Flórit...iskolapadban...:) :) :) :) 20 évesn sikerült a nyóóóócosztályt befejeznie...:) :) :) :)DDDD :) :)
eugen4402
@szép új világ: Az iskolát. A telket, az épületet, meg ha van még a táblánál szivacs, annak is jó ára van manapság...
Clavigo
@szép új világ: Mindent...A falakig,,az alapig ki lehet " pucolni "...Talán csak a tankönyvekkel lennének bajban ..:) :) DDD :) :) :)
qxy
Iskolába?? az nem jó. Picsába veled együtt te ostoba csülök fejű Lajcsika
volvós
@köhögő bolha: 8:29

De itt is zsebretett kézzel...ugy látszik
felizgatta a sok szép seggü birka, igy
egyúttal le is dolgozza az izgalmat...:-))
Clavigo
@bakcsubakka: A " kancellár " job-ot kihagytad a " címei " közül...Gazdaságilag is " mendzselni " kell az új Állami Kisegítő Sulit."...:) :)
Eladott Ország
Remélem magát meg grázi korházba küldi. Orbán víziójában minden gyönyörű, csak közben élet-halál harcot vívunk, majd az elmeosztályon elmondja kivel.
nezelodo
@eugen4402: 08:33. Ami az önk. ingatlanokat illeti a folyók városának alapítványa, L. Ron Hubbard hazai követői, már egy Ft-ért megszereztek egy csomót a megyében és a szomszédban is. úgyhogy csak a maradékra számíthatnak a még ki nem elégített hívek.
magyarbakancs
Ingyen élő politikusnak nem kellene tanulni?
Mondjuk intelligenciát, meg büntető jogot,
Mert a közösből igencsak a hazait fejlesztik és néha nem jog követően.
eugen4402
@nezelodo: Tudom, hogy sok szabad préda már nem maradt a placcon, de most jön az érdekes felvonás: elkezdődik a "világ újrafelosztása".
nyanya001
www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/videos/1560989093915271/?pnref=story
Még egy ilyen kib...tt gerinctelen miniszterelnök nem volt ebben a kurva országban !
Kutyuska
@Cefi: Rizsa Szilárdnak, Kósának, Tállainak ne tegyük ennyire magasra a mércét. Az ő esetükben megelégszünk az első négy osztállyal.
kiscsillag66
Mindenáron ki kell találni valami baromságot? Miért pont most akarja iskoláztatni őket. Szerintem már késő!!!
evacica
@eugen4402: Már 7 éve elkezdődött és jelenleg is tart,mert ez a birka nép hagyja!
Kutyuska
@szép új világ: Előtte uniós pénzből megvesznek öt-hatszorosan túlárazott V. kerületi lepusztult ingatlant valamelyik fideszestől, tízszeresen túlárazva felújítják természetesen uniós pénzből, utána Mészáros Lőrinc megveszi olyan árverésen, ahol csak ő indul, a kezdő licit 1,-Ft. Annak érdekében, hogy ne lógjon ki a lóláb pár ezer forintot fizet érte. Az adás-vétel után pedig bérbe adja a kormánynak óránként 5-6 millióért.
szép új világ
Ha ez a bérkommentelőkre is vonatkozik, akkor Bringás/Pergető rábaszott, mert kijáratják vele a 8-at.
Kutyuska
@szép új világ: Náluk viszont nem lesz iskolakötelezettség felső határa, mert necces, hogy hány évbe telik, míg megugorják a szintet.
eugen4402
@evacica: Igazad van, de most már nem minket fosztanak ki az útonállók, mert értéktárgyakat csak egymás zsebében találnak... :-(
volvós
@szép új világ: 11:16

...jó esetben is csak az általános 4.-ik osztályát, huszonévesen !!
kissé felnőttem
Ráférne , csak már kár a költségekért Soros félrenevelte mi meg szivjuk
nezelodo
@eugen4402: A világ újra felosztásában már a dakota példaképe a naaagy kormányzónk is részt akart venni! A következményeket meg ismerjük. Csak nem ugyanerre számít a nagyra törő vezérünk is a Putinka által, mert nem tanult történelmet! Egyszer már "visszakaptuk" Erdélyt is!
eugen4402
Most már több kell Erdélynél, egész Európa megérdemli, hogy élvezhesse a "magyar-lét" gyönyörűségét. Sőt, az egész világ arról álmodozik, hogy egy szép reggelen arra ébred majd, hogy magyar lett...
papa.49
Mondja ezt az aki csak két osztály tánciskolát járt ki, akkor tanulta a ,,pávatáncot,,))))))))))))
A faiskola már kimaradt)))))))))))
Edmond Dantes
Orbán melyik egyetemen tanulta a miniszterelnökséget? Legalább utólag egy gyorstalpalón elvégezhetne egy politikusi,diplomáciai viselkedési kurzust,de legalább a felesége bevarrhatná a zsebeit.
Béla333
Sóbányába kellene küldeni őket, nem iskolába...
Szókrakész
Erre indítani kéne egy "Híd az iskolába" progit, úgy 1,6 milliárdért!!!

Amúgy mi lesz a tananyag?

Hogyan lopjuk el az országot feltűnés, és bizonyíték nélkül?!?!?!
nezelodo
@papa.49: A tánciskolát levelezőn végezte, a pávatánc saját kútfőből van.
Macskaszem
Hogy nem szakadt rá a plafon mikor ilyen szavak kibuggyantak a hazug pofáján, hogy nemzeti érdek képviselete, morális tartás, köz szolgálata. Vagy ilyen, hogy az állam a közérdeket rendelje a magánérdek elé. Ehhez minimum 180 fokos fordulat kéne, merthogy eddig minden tevékenységük kizárólag a fideszhorda megtollasodását szolgálta.
cikicakk55
Hogy mer ilyen állításokat elmondani,mikor még a közelébe sincs az igazságnak? Azt még elhiszem,hogy Ő már egy elképzelt világban él,mert megzakkant. Agyára ment a hatalom.Azt azonban nem értem,hogy engedhetik a párt társai,hogy ilyen beszédeket mondjon. Nem igaz,hogy egyik Fideszes sem tudja,hogy amit mond az mind hazugság!

"Mi itt az alapvetést változtattuk meg: fölfogásunk szerint ugyanis nem a polgárok vannak az államért, hanem fordítva, az államnak kell kiszolgálnia a polgárait, ugyanakkor szavatolnia kell a mindennapok biztonságát" – hangsúlyozta.

Ez is mekkora hazugság már? Soha nem érdekelte őket a nép sorsa. Soha nem voltak Ők értünk,csak a dolgozók pénzét akarták. Addig örüljön neki,még ennyire hülyék a párt társai.Ha véletlen valamelyik megokosodna,akkor neki már rég rossz lenne. Jól ki cseszett ez az ország magával,hogy ilyen miniszter elnököt választott már 2x is magának.Ráadásul nagyon úgy néz ki,hogy Ő szentül meg van győződve,hogy még sokáig Ő lesz az ország ura. Most akar iskolát indítani a beosztottaknak. Tervezi a 2024-es olimpiát.Remélem legalább a családja észre veszi,hogy apukát pihentetni kéne már.
nezelodo
@Szókrakész: Hehe, foxi-maxi... Sok helyen még az oktatók is ugyanazok, és a párthoz való hűség is ugyanolyan forró.
kukac50
Neki meg egy falusi általános iskolába kellene beülni,hátha tanulna emberséget, becsületességet!
Lepényleső
Visszajöttek a bolsik,vagy csak a Marxista egyetemek,vagy el sem mentek,akik addig is
rajtunk éltek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.