Egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály lehetett a januárban Verona mellett balesetet szenvedett buszban – értesült az Origo.

Egy szakértő vetette fel az Origónak, hogy nagyon gyorsan keletkezett tűz a balesetet szenvedett járművön, a lap értesülése szerint egy utólag, vélelmezhetően illegálisan beszerelt üzemanyagtartály repedhetett meg, és az ütközéskor keletkezett nagy nyomás és hő miatt lobbant lángra az üzemanyag.

A cikk szerint a gyakorlat lényege, hogy itthon olcsóbban tankolnak a buszosok a külföldi árakhoz képest (bár ez egyre inkább kezd eltűnni, ahogy az árak kezdenek az európai szinthez igazodni), de akkor is alkalmazzák, ha a cégnek kedvezménye van nagyobb tételű vásárlásra valamely olajtársaságnál.

A tartály azonban megváltoztatja a gépjármű statikáját, emiatt újra kell vizsgáztatni, a fékeket újra be kell állíttatni.

Ilyen tartályt engedéllyel be lehet szerelni utólag, az Origo azonban úgy értesült, hogy erre nem volt engedélye a 16 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset járművét működtető cégnek. 

A lap megkereste a cégvezetőt, aki nem kívánt nyilatkozni, a rendőrség pedig a nyomozás érdekeire való hivatkozással állt el a válaszadástól.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Mirabilis: Szerintem is egy pottartalyt az olasz helyszinelok azonnal megtalaltak volna.
Bar annak a magyarazatat nem tudom, amit egy szemtanu diak a baleset masnapjan allitott, hogy a tuz a busz elejeben keletkezett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"A cikk szerint a gyakorlat lényege, hogy itthon olcsóbban tankolnak a buszosok a külföldi árakhoz képest (bár ez egyre inkább kezd eltűnni, ahogy az árak kezdenek az európai szinthez igazodni),"

Baromság!

Ausztriában olcsóbb a benzin, a...
F_Viktor
@Mirabilis: Szerintem is egy pottartalyt az olasz helyszinelok azonnal megtalaltak volna.
Bar annak a magyarazatat nem tudom, amit egy szemtanu diak a baleset masnapjan allitott, hogy a tuz a busz elejeben keletkezett.
F_Viktor
@Szókrakész: Ezt is kilogikaztad?
Olvasd el a cikket, azt is, hogy kedvezmenyt kapnak a nagy felhasznalok! Ez 10-20 forint szokott lenni literenkent.
F_Viktor
@Mirabilis: Koszi a cikket, meg nem olvastam.
Viszont nagyon hipotetikus szaga van, a kepen csak kozvetlen a busz kornyeken lathato a tuz nyomai, kidontott villanyoszlop pedig nincs a kornyeken.
+ meg a helyszini szemle soran is azonnal latniuk kellett volna a tuz nyomait ha az kivulrol keletkezett volna.
F_Viktor
@Mirabilis: En is erre gondolok.
Egy baleset okanak megallapitasa a mai technikai tudassal nem lehet kihivas, lesz majd hivatalos valasz.
papa.49
Akkor mi van ha az ott levő raktérben ami az első kerék mögött van volt egy, két pb palack???Az is okozhatta a hirtelen tüzet!!!
F_Viktor
@papa.49: A PB taftalynak is lenne nyoma, nem parolog el a tuzben ;-)
quadrocopter
Melyik biztosító keveri a szart érdekei szerint?
papa.49
@F_Viktor: Abban a tűzben biztosan nyom nélkül elég, hiszen a karosszéria acél elemei is szinte teljesen megsemmisültek...Ne háztartási palackra gondolj , csak kemping palackra, láttam ilyet egyszer felrobbanni, utána égni, hát nem volt semmi...
nezelodo
A nagyon szomorú történetben én arra gondoltam, hogy az alsó tárolóban lennie kellett valamilyen hevesen égő anyagnak mert a gázolaj nem szokott robbanva begyulladni normál körülmények között... persze, hogy találgatnak, különösen az áldozatok hozzátartozói szeretnék tudni mi történt.
papa.49
@F_Viktor: Most nagy méla kussban van a tulaj, nem érdekes kissé ez is???
papa.49
@nezelodo: Igazat tudok adni neked, láttam kombájn tankját begyulladni, és kiégni, a gázolaj nem ég olyan hevesen mint a videón látható!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.