Budapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdára virradó éjszaka az MTI-vel.

A meteorológiai előrejelzések szerint a szálló por légszennyezettségi szintje szerdán sem javul, többnyire a tájékoztatási szint körül alakul, sőt akár a riasztási szintet is meghaladhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön is még gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, péntek napközben viszont már nagyobb mértékű javulás valószínű a levegőminőségben.

A Fővárosi Önkormányzat azt kérte, hogy a további romlás elkerülése érdekében a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek).

A fővárosban legutóbb február 1-jén volt érvényben szmogriadó, aznap a kora esti órákban vonták vissza a tájékoztatási fokozatot.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/07/vendegiras-uralkodj-es-lopj/
Magyarországon, ahol egy vezető fideszes politikus -már a fideszes alapkövetelményekhez mérten is vállalhatatlan idióta L Simon László, aki egyébként is úgy bűzlik, mint egy csillag alakú dögvirág - azt tudta mondani, hogy azért nem kell napelem vagy szélkerék, mert nem mindig süt a nap és a szél is össze­- vissza fúj. Nem úgy mind bárhol másutt a világon, ahol ezek szerint mindig süt a nap, és a szél is fegyelmezett. Dániában tavaly volt olyan nap, amikor az áramot teljes egészében a szélturbinák generálták. Németországban volt olyan nap, amikor annyit termeltek a megújulók, hogy ingyen adták az áramot. De nem kell olyan messzire menni példákért. Már a szomszédaink is jócskán megelőztek minket. Az összes magyar napelem­ kapacitás 77 MW, miközben a csupán kétmillió lakosú Szlovéniában háromszor annyi, az ötmilliós Szlovákiában hétszer annyi, Csehországban pedig huszonnyolcszor annyi. Még Romániában is a magyar kapacitás többszöröse. Hasonló a helyzet a szélenergia hasznosításával is.Lengyelországban nyolcszor annyi szélerőművet telepítettek, mint nálunk, Romániában hatszor többet, sőt még Bulgáriában is a kétszeresét. Romániában a szélkerekek névleges teljesítménye már másfélszerese a paksi atomerőmű teljesítményének. Mit tesz ezzel szemben Orbán Viktor? Horribilis adót vet ki a napelemre, és blokkolja a szélturbina ­építést. Amióta ő van uralmon, egyetlen engedélyt nem adtak ki. Ellenben atomerőművet építenek akkor, amikor másutt már zárják be őket. 2030-­ban, amikor mi még a Paksi bővítés hiteleit fogjuk nyögni, a fejlett világban nem csak hogy a megújulók fogják szolgáltatni az energia zömét.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/01/28/lazar-janos-majd-elmagyarazza-hogy-az-nem-is-ugy-volt/
A hír: az Európai Bizottság álláspontja szerint a magyar állam a kormányzati állításokkal
szemben kifejezetten a lakások energiahatékonysági korszerűsítésére kért és kapott uniós
forrásokat, ebből a pénzből legalább 50 ezer otthon korszerűsítését kell elvégezni. Ehhez képest Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter október végén azt hazudta mondta, hogy a kormány csak az államra tervez költeni az energetikai korszerűsítésre fordítható EU-­s
pénzekből, lakossági energetikai korszerűsítésre viszont egyáltalán nem, mert ilyen célra az EU nem ad magánszemélyeknek vissza nem térítendő támogatást, ráadásul elegendő forrás sem lenne rá. Röviden: ha az Európai Unió nem hazudik, akkor Lázár János hazudott. És ha Lázár János hazudott, vagyis Magyarország nem tud felmutatni 50 ezer korszerűsített háztartást, akkor mindent vissza. De legalábbis 37,7 millió eurót. Komolyra fordítva: mióta kiderült, hogy a korrupció elleni harcra kapott uniós támogatást is képesek voltak lenyúlni, érdekelhet még valakit, hogy átfúj a szél a házon, ha a polgármesteri hivatalon meg hála a Jóistennek nem? Igaz, hogy a nép különbejáratú magánnyomorát kellene szigetelni a sok milliárdokból, de a magyar ember már csak ilyen: szereti, ha becsapják és olcsó hazugságok kíséretében elmagyarázzák, miért lesz jó ez neki. A magyar ember nem hagyja, hogy
Brüsszel beleszóljon. A magyar ember igenis ragaszkodik hozzá, hogy a kormány magára költse ezt a pénzt (is). És az sem baj, ha minden olyan pénzt, amit egyáltalán nem magára kellene. Hiába ismeretes, jobb hőszigetelés, kisebb fűtési igény, kevesebb füst, kisebb szmog, lényeg az, hogy a zsebük tele legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.