Pénteken 16 órára szerveznek tüntetést a Nyugati téri Alexandra-ház elé azok a kis kiadók, amelyek még várják a pénzüket az Alexandra buktája után. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a könyvterjesztőknek.

A tüntetési felhívásban arra kérik a résztvevőket, hogy hozzanak egy-egy csereraklapot vagy könyvdobozt, amelyeket leraknak a bolt ajtajánál, így tüntetve "az Alexandra-birodalom eddigi piaci magatartása ellen".

Tüntetnek a Nyugatinál az Alexandra károsultjai

A Könyvbazár hárommilliárddal tartozik a kiadóknak, a nagykereskedőnek pedig a könyveket a boltokban áruló Rainbow Kft. nem fizet. A Rainbow állítása szerint neki viszont Matyi Dezső Alexandra-alapító, valamint az érdekeltségébe tartozó cégek lógnak hárommilliárd forint feletti összeggel. A férfi előző könyves cégét, a Pécsi Direkt Kft.-t két éve számolták fel 9 milliárdos tartozással.

A tüntetésre készülők szerint a Könyvbazár és az Alexandra évek óta visszaél piaci helyzetével, és a kiadóknak közösen kellene fellépniük. Nehezményezik, hogy éppen a kiadókat nem vonták be az egyeztetésbe, pedig ők finanszírozták az Alexandra felelőtlen gazdálkodását.

(hvg)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ismét kiborult egy csontváz a szekrényből. Felügyelet, ellenőrzés, semmi. Mindez, már 26 éve így megy.
Egy saját emlék jut erről eszembe. Szülővárosom vasúti pályaudvara, egykor csodaszép épület volt. Az évtizedek alatt, semmit sem renováltak rajta. Csak használjuk. Majd ha valakinek a fejére esik egy darab belőle, akkor lesz tragédia. Akkor majd, mindenki mindenkit szid és okol.
Felelős van, de büntetés, nincs. Csak évekig pereskedés.
Napjaink tragédiái: Zsolnay porcelán, Questor, bróker Marcsi, Pápai hús stb.
Csak minden azoknak kedvez, akik milliárdokat lopnak.:(
justhpeter
Az állami ellenőrző szervek hol vannak ? Mert nagyon úgy néz ki, hogy csak a civilek üldözésével foglalkoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.