Negyvenkét évvel a Malév MA240- es járatának lelövése után kiderülhet, hogy miért történt a tragédia, írja a napi.hu.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a szerencsétlenség okainak kivizsgálásával kapcsolatos minősített iratok miatt tájékoztatást kér a Magyar Nemzeti Levéltártól – írta válaszában a Malév-járattal kapcsolatban érdeklődő Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselőnek. A történtek ma is titkosak.

42 év múltán kiderült, miért lőhették le a Malév gépét

A Malév MA240-es Budapest-Bejrút járata 1975. szeptember 30-án, a hajnali órákban, 8 perccel a bejrúti repülőtéri leszállása előtt, eddig ismeretlen okból a tengerbe zuhant – idézték a korabeli MTI hírt.

1975. október 7-én a szerkesztőségek szigorúan belső tájékoztatására szolgáló kiadványban már ezt írták:

A Frankfurter Rundschau tudósítójának hétfői jelentése szerint a bejrúti légiforgalmi szakértők úgy sejtik, hogy rakétával lőtték le a Malév-gépet. A repülőn állítólag több tonna fegyver volt, melyet a libanoni polgárháborúban szemben álló feleknek szántak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Németh Béla úr kérdezte fentebb, hogy ki volt képes ilyen terrortámadás elkövetésére. Az akkori szóbeszéd szerint a RAF vadászköteléke lőtte le őket, akik a ciprusi légibázisról indultak bevetésre. Egy dokumentumfilm 99%-ban bizonyította is...
RonaGyuri
A derék Fónagy nagy-terelő elvtárs inkább arról értekezne, hogy a mostani pártállam médiája miért hallgat el, illetve hamisít meg híreket! =))
justhpeter
Lehet, hogy Fónagy ezt is gumicsontnak szánta ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.