Majdnem egyharmadával drágult az atomerőművek fűtőanyagának alapját adó urán ára a világpiacon, miután a legnagyobb kitermelő, az Oroszországgal baráti viszonyban lévő Kazahsztán visszafogta bányászatát, s ezzel az uránkínálatot, miközben a kereslet egyre nő és várhatóan a következő évtizedekben is bővülni fog.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
majd megnyitják a Mészáros Uránbányákat Pécsett és uránnagyhatalom leszünk. Lesz hol dolgozni a kényszermunkásoknak és szállás is lesz a kilakoltatottaknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
majd megnyitják a Mészáros Uránbányákat Pécsett és uránnagyhatalom leszünk. Lesz hol dolgozni a kényszermunkásoknak és szállás is lesz a kilakoltatottaknak.
RonaGyuri
miért pont ezzel számoltak volna? Semmiféle valós összetevőt sem vizsgáltak meg. Számukra csak az ellopható pénz számít!
aremy
@Equus:és az izgágákat még ruházzák is.
Hellcat
Előrelátó és bölcs vezérünk nem tévedhet...ja várj...
kissé felnőttem
a néppel fizettetik ugyanugy mint a gázt.Nekik ez nem téma meglépik, Az hogy
hatástanulmány az meg mi ? és minek? Mint a ki mondja,hogy itt orvoshiány van ???
aztán a sajtó meg már pedzegeti a ránk váró szép nyugdijas göthesedő jővőképet.
+egészségügyi ellátás térités/ havi diját 11,000 Ft.-tól
papa.49
A ,,bányászok,, a fütyisz vezérkara, élen a hazugoviccsal, meg a lőrike, és a többi faszszopó, napi 27 órás műszak, hiszen ők rettentően sokat dolgoznak))))))))
Ki jönniük nem lehet a felvonón keresztül kapnak napi 1 db, zsemlét, némi hitler szalonnát, oszt. jónapot)))))))))
NEM BÍROM A DAGADT BÁNYÁSZOKAT))))))
Az igazi bányászoktól elnézést kérek!!!
kissé felnőttem
@Hellcat: mig sötét lesz ! cimű sláger szöveg nekem is beugrott
Eladott Ország
www.origo.hu/nagyvilag/20110606-fokozatosan-szerelik-le-a-nemet-atomeromuveket-a-kormany-dontese-szerint.html
Nálunk éjjel nem süt a nap, nappal nem fúj a szél, atom kell nincs mese, hülyét csinált magából, a fideszes barackmagos. L Simon László. Érdekes, még Németországban sem süt a nap éjszaka. Nem egyszerre, hanem fokozatosan állítja le 2022-ig atomerőműveit Németország a német kormány által elfogadott törvény értelmében. A fidesz oligarchák meg verik a blattot, hogy igenis atomenergia, mert le kell nyúlni a közpénz milliárdokat.
aremy
@papa.49: még beszorulnak a vágatba.
papa.49
@aremy: Ássák ki magukat, segítség nincs)))))))))))
papa.49
@aremy: A leírt menü mellett garantáltan snájdig legények lesznek, vagy éhendöglenek))))))))))
aremy
@papa.49: az óvodás kajára-menüre gondoltál mert akkor igen.
papa.49
@aremy: Igen, meg kéne nekik is próbálni...
papa.49
A fiúk meg a számolás na ez egy naprendszerbe se fér be))))))))))
Nessy
Majd Orbán intézkedik, és nekünk féláron adják a kazahok. Szijjártó meg elmondja nekik, hogy milyen nagyon stratégia partnerek és barátok vagyunk!
papa.49
@Nessy: Akkor mire a garancsi féle trösztön keresztül ide ér már a világpiaci ár másfélszeresért fogják adni)))))))))
F_Viktor
Teljesen mindegy, hogy 25, vagy 29 foritba fog kerulni eg, kWh elektromos aram, mikor a nemetek 8 forintert aruljak az europai piacokon.
papa.49
@F_Viktor: Hát ez az, de nekünk a drága az kell!!!
Perggető
Nem érdekel. Eddig sem vettem urántot, ez után sem fogok.
Béla333
@Perggető: 07.29
Hát nem te építed az atomerőművet a saját pénzedből?
Annyira támogatod, annyira szeretnéd, azt hittem te vettél egyet!
Ja? Hogy te azt szeretnéd, hogy MINDANNYIAN vegyünk egyet nektek?!
Rám ne számítsatok!
Perggető
@Béla333: Mer' te nágyon okos vágyó. Azt sem tudod, mennyi az urán kilója, de okoskodsz lipsi!
silber13
@Perggető: Mellesleg @Béla333 pontosan tudja az uránoxtid árát, szemben veled te majom!Számtalanszor mondtam már: "ne sutor ultra crepidam " Kérj segítséget a kocsmabéli párttársaidtól, hogy ez mit is jelent!:-))))
Yoda69
A vilagon minden normalis orszag a zoldenergiat tamogatja: nap, szel, bio stb. Kiveve Magyarorszag kormanyat, amely kepes egy elavult technologiaert 50 evre eladositani az orszagot.
Mézike
Most mi van? A ruszkik kommenisták haverok nem?
szép új világ
@Equus: A kényszermunkás helyet nem közmunkást akartál mondani? Bár végül is mindegy, mert egy és ugyanaz a kettő.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/07/vendegiras...
Magyarországon, ahol egy vezető fideszes politikus -már a fideszes alapkövetelményekhez mérten is vállalhatatlan idióta L Simon László, aki egyébként is úgy bűzlik, mint egy csillag alakú dögvirág - azt tudta mondani, hogy azért nem kell napelem vagy szélkerék, mert nem mindig süt a nap és a szél is össze­- vissza fúj. Nem úgy mind bárhol másutt a világon, ahol ezek szerint mindig süt a nap, és a szél is fegyelmezett. Dániában tavaly volt olyan nap, amikor az áramot teljes egészében a szélturbinák generálták. Németországban volt olyan nap, amikor annyit termeltek a megújulók, hogy ingyen adták az áramot. De nem kell olyan messzire menni példákért. Már a szomszédaink is jócskán megelőztek minket. Az összes magyar napelem­ kapacitás 77 MW, miközben a csupán kétmillió lakosú Szlovéniában háromszor annyi, az ötmilliós Szlovákiában hétszer annyi, Csehországban pedig huszonnyolcszor annyi. Még Romániában is a magyar kapacitás többszöröse. Hasonló a helyzet a szélenergia hasznosításával is.Lengyelországban nyolcszor annyi szélerőművet telepítettek, mint nálunk, Romániában hatszor többet, sőt még Bulgáriában is a kétszeresét. Romániában a szélkerekek névleges teljesítménye már másfélszerese a paksi atomerőmű teljesítményének. Mit tesz ezzel szemben Orbán Viktor? Horribilis adót vet ki a napelemre, és blokkolja a szélturbina ­építést. Amióta ő van uralmon, egyetlen engedélyt nem adtak ki. Ellenben atomerőművet építenek akkor, amikor másutt már zárják be őket. 2030-­ban, amikor mi még a Paksi bővítés hiteleit fogjuk nyögni, a fejlett világban nem csak a megújulók fogják szolgáltatni az energia zömét.
silber13
@Perggető: Na még csak az kéne, hogy te uránhoz jussál hozzá! Hiuszen olyanbuta vagy, hogy azt sem tudod, mi az te kis Münchausen! Rád férne egy adag olvasás, mondjk Trajtzigfritzignek a jeles fizikusnak néhány műve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.