Az MSZP-frakció úgy döntött, hogy Majtényi Lászlót, az Eötvös Károly Intézet elnökét ajánlja köztársaságielnök-jelöltnek – mondta Tóth Bertalan frakcióvezető szerdán Budapesten a képviselőcsoport évadnyitó ülése szünetében tartott sajtótájékoztatón. Majtényi László az ország szabadságának helyreállítását nevezte az egyik legfontosabb célkitűzésnek.

Megvan az MSZP köztársasági elnök-jelöltje

Majtényi László egyetemi tanár (j) és Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke

A volt ombudsman szerint a Fidesz-kormány elvette az ország, a személyek szabadságát, az autonómiák utolsó kis darabkáit próbálják most megvédeni. Vissza kell szereznünk a szabadságot – közölte, jelezve, erről szól programja.

"Arra még megvan a szabadságunk, hogy a Paris Saint-Germain és a Barcelona meccsét megnézzük" – folytatta – , de amikor a közügyekben próbál egy polgár fellépni, akkor egyre gyakrabban lehet érezni a szabadsága korlátozását.

Felidézte, hogy a civilek javasolták köztársaságielnök-jelöltnek, és azért mondott igent, mert azt gondolta, hogy így lehetősége lesz a szabad, demokratikus, szolidáris Magyarországról beszélni.

Hozzátette: az alaptörvény szerint a köztársasági elnöknek a nemzet egységét kell kifejeznie.

Majtényi László szerint ebben korábbi ombudsmanként van egy kis tapasztalata.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pöpec
Alkalmas emberileg és szakmailag egyaránt. De esélye zérus. Már hogy engedne a horda egy demokrata jogászt ilyen pozícióba?
Béla333
Úgy gondolom, ez már több hetes ügy! Már rég bejelentette Majtényi, hogy OK, indul!
Ha meg Gyurcsány fecsegését nézem, akkor már sokkal régebben kimutyizta az MSZP, a DK és az Együtt vezetői Majtényivel ezt a jelölést...
Pöpec
Alkalmas emberileg és szakmailag egyaránt. De esélye zérus. Már hogy engedne a horda egy demokrata jogászt ilyen pozícióba?
justhpeter
Előrelépés, hogy az ellenzéknek van komolyan vehető jelöltje, aki nem pártpolitikus, azaz feltehető, hogy tudja mennyibe kerül egy kiló kenyér.
Borsodi
Majd Orbán eldönti elvégre a király nevezi ki azt aki őt szórakoztatja.Sajnos az Mszp jelöltje nem jó csapatban focizik.
Yoda69
@Borsodi: Sok eselye nincs Majtenyinak a fideSSes korrupcioban. De hatha... Sok sikert!
Apatszerek
Az MSZP már tudatába van annak, hogy jelöltje csak kamu, majd a DK közli, hogy ki lesz, és az lesz a jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.