A Pentagon vezetője, James Mattis jelezte a NATO-tagországoknak, hogy növeljék a katonai kiadásaikat az év végéig. Ha ez nem történik meg, Mattis szerint az USA csökkenti az elkötelezettségét az érintett országok felé. Mattis hozzátette, a NATO tagországainak ki kell találnia egy tervet idén, ami meghatározza a kormányok számára az időpontot, amikorra elérik a NATO-hozzájárulást, miszerint a GDP 2 százalékát védelmi célokra költik. Az amerikai védelmi miniszter Trump korábbi felhívását ismételte meg. Az amerikai elnök korábban azt kérte, valamennyi NATO-tagország teljesítse pénzügyi hozzájárulását. Donald Trump az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának tampai légibázisán azt mondta, országa változatlanul erőteljesen támogatja a NATO-t, de az észak-atlanti szövetség tagországainak eleget kell tenniük kötelezettségeiknek.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Perwool
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Trump le van maradva!
"Simicskó szerint a térség meghatározó ereje lesz a Magyar Honvédség"
Tőlünk a NATO csak tanulhatna, mondjuk határ védők komfortjáról!
kepkezelo.com/images/anl977ilouyj5qglv4q0.jpg
kepkezelo.com/images/nttan2zc1st7nyy0znr7.jpg
Nessy
Mi leszünk a "meghatározók"! Kérem tisztelettel ennek semmi akadálya! Orbán beszédet mond, Kósa megmagyarázza, Lázár hivatkozik Gyurcsányra meg Sorosra, aztán nemzetközi konzultációt tartanak.
Végül Orbán bejelenti, hogy nálunk az 1 % politikailag 2 % és Trump kérjen engedélyt meghunyászkodni!
nyanya001
Olimpia, paksi atomerőmű, fegyverkezés egy teljesen lerongyolódott országnak !
F_Viktor
@nyanya001: + meszarosok, tiborczok, garancsik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.