A nemzetgazdasági tárca szerint ők nem javasoltak semmi olyat, amiről a főpolgármester-helyettes beszélt pár napja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta a budapesti főpolgármester-helyettest, szerintük nem tettek olyan javaslatot, amiből Szeneczey Balázs azt szűrte le, hogy pár éven belül csak elektromos autó lehessen taxi a fővárosban – olvasható a Napi.hu cikkében.

A főpolgármester-helyettes pár napja egy elektromos töltőállomás átadásán beszélt arról, a főváros azt tervezi, 2020-tól csak elektromos autóra adna ki taxiengedélyt, 2023-tól pedig csak ilyen autók lehetnének taxik. Szeneczey az ötlet gazdájaként a Nemzetgazdasági minisztériumot jelölte meg.

A taxis szervezetek nem nagyon örültek a tervnek, mivel egyrészt arról velük senki nem egyeztetett, másrészt 2018-ban így is több mint ezer gépjárművet kell lecserélniük az előírások miatt – írtuk korábbi cikkünkben.

 Elektromos taxikat akar a főváros – a fuvarozók nem örülnek

A nemzetgazdasági tárca a Napi.hu kérdéseire azt válaszolta, a teljes taxiállomány rövidtávú lecserélése elektromos autókra jelenleg nem reális lehetőség.

Amúgy örülnének, ha a zéró emissziós gépjárművek elterjednének, ám ezt ösztönzéssel, és nem tiltással lehet eredményesebbé tenni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"A főpolgármester-helyettes pár napja egy elektromos töltőállomás átadásán beszélt"

Tulajdonképp minden konnektort államtitkárnak kellene átadnia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.