Hazai vizsgálatok is bebizonyították, hogy a multinacionális cégek élelmiszer termékei rosszabb minőségűek Kelet-Európában, mint nyugaton.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 24-féle azonos, vagy nagyon hasonló termékmintát hasonlított össze érzékszervi tulajdonságaik, összetételük és a jelölésük alapján – írja az agroinform.

Rosszabb minőségű élelmiszert hoznak a multik hozzánk, mint Nyugat-Európába

Nemrég a szlovák agrártárca jelentette be, hogy a Szlovákiában forgalmazott élelmiszerek jelentős része alacsonyabb minőségű, mint az, amit ugyanazok a cégek ugyanolyan márkanév alatt az osztrák piacon értékesítenek.

A szaktárca 22 terméket vetettek össze az Ausztriában azonos márkanévvel forgalmazott áruval. Az összehasonlításból kiderült, hogy a vizsgált élelmiszerek felénél a gyártók alacsonyabb minőségű termékeket hoztak forgalomba Szlovákiában, mint Ausztriában.

A szlovák szaktárca bejelentette, hogy a vizsgálatuk eredményeit az Európai Bizottság elé fogják terjeszteni. A magyar agrártárca szerint is az érintett tagállamok összefogásával, uniós szinten kell kezelni a problémát.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@aremy: hát tudod én piacra és elég sok boltba járok; külföldi multiba és magyarba. A külföldi multik nem csak jobb minőséget adnak, de olcsóbban is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@magyarbakancs: sajnos a dumád nem ezt igazolja! =))
magyarbakancs
@RonaGyuri: Tisztelt Gyuri bácsi dumálni nem szoktam azt a neveletlen kommentezők teszik.
Én véleményemet fejtem ki amennyiben nem tetszik, önnek ne olvassa.
Tisztelettel Magyar bakancs.
RonaGyuri
@magyarbakancs: csak az gond, hogy a "véleményed" valahogy mindig a kormány-propaganda szajkózása! =))
magyarbakancs
@RonaGyuri:
"csak az gond, hogy a "véleményed" valahogy mindig a kormány-propaganda szajkózása! =))"
Nem vagyok párt elkötelezett.
Tévedni tetszik.
Utálom minden pártot.
Nekem elegem van a sok dumából, hazugságból.
A szocialista kormányok is hazudtak ezek is, ezt csinálják.
RonaGyuri
az utolsó 3 mondatoddal persze egyet lehet érteni, de annál is inkább el kellene gondolkodnod az iderondított a valósággal semmiféle viszonyban sem lévő állításaiddal, mint "Megvették a piacot bagóért @zar minőségi élelmiszeren meg busásan megszedik magukat.
Modern rabszolga tartás.". Nos ezek a neked mocskos rabszolgatartók (betűre egyezik Orbánék dumájával) bagóért megvették (ez is orbáni baromság) szerinted. Nézz már körül, hogy hova és mit kellett építeniük, mondj egy példát amikor nem komplett lerottyant városrészeket kellett rehabilitálniuk, gyakran a csókosoktol aranyáron vett területeken!
RonaGyuri
ebben a szinte az egész matyar médiát átjárt gátlástalan baromságban a legundorítóbb, hogy szinte sehol nem engedik a hozzászólást, pl. a derék hvg.hu-nál sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.